Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SGK, özel hastanelere 'hasta kotası' getirdi

SGK, özel hastanelere 'hasta kotası' getirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelere hasta sınırı getirdi. Özelde çalışan sözleşmeli doktorlar bir günde en fazla 60 hastaya bakabilecek. Acil servisin bu uygulamaların dışında tutulacağı bildirildi. SGK Sağlık Uygulamaları...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 11:00
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelere hasta sınırı getirdi. Özelde çalışan sözleşmeli doktorlar bir günde en fazla 60 hastaya bakabilecek. Acil servisin bu uygulamaların dışında tutulacağı bildirildi.

SGK Sağlık Uygulamaları Tebliği’nde (SUT) yaptığı değişiklikle özel hastane doktorlarına hasta kotası getirdi. Kotayı geçen hastanenin masraflarının SGK tarafından karşılanmayacak. Yine ilave ücretlerle ilgili de değişiklikler yapıldı. Buna göre, ayakta tedavisi yapılabilen hastalardan üniversite hastanelerinde hiçbir şekilde ilave ücret alınamayacak.

        KOTANIN DIŞINDAKİ MASRAFLARI KURUM ÖDEMEYECEK

        SGK’nın özel hastanelere getirdiği bu uygulama acil ve poliklinik hizmetlerine dahil olmadığı bildirildi. Bu kapsamda sözleşmeli olarak çalışan doktorların bakacağı hasta sayısının 60’ı geçmeyeceği kaydedildi. Göz hastalıkları içinse hasta sayısı 40 olarak belirlendi. Hasta sayılarının bu rakamı geçmesi halinde ise hastane masraflarının kurum tarafından karşılanmayacağına dikkat çekildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.