Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ramazan’dan etkilenen Gürcü, Müslüman oldu

Ramazan’dan etkilenen Gürcü, Müslüman oldu

Gürcistan uyruklu Leon Arutinov, Rize’de yaşayan ablasını ziyaret ettiği sırada ablası ve eniştesinin yaşamından ve Ramazan ayından etkilenerek Müslüman oldu. Şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getiren Gürcü genç, Levent adını aldı.28...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 10:43
Gürcistan uyruklu Leon Arutinov, Rize’de yaşayan ablasını ziyaret ettiği sırada ablası ve eniştesinin yaşamından ve Ramazan ayından etkilenerek Müslüman oldu. Şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getiren Gürcü genç, Levent adını aldı.

28 yaşındaki Gürcü asıllı Leon Arutinov, Rize’de yaşayan ablasının, eniştesinin yaşantısından ve Ramazan ayından çok etkilendi. Ablası ve eniştesine fikrini söyleyen Leon Arutinov, Müslüman olmak için İl Müftülüğüne başvurdu. İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın rehberliğinde ve şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getiren Gürcü genç, Levent adını aldı. Merasimde Uzman Vaiz Abdulkerim Çelik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Doğan, imanın esaslarını anlatarak İslam dininin güzelliklerinden bahsetti.

Levent ismini alan Gürcü genç, “Bizim ailemizde herkesin kendi dinini seçme özgürlüğü var. Ben de Müslümanların sıcak, samimi, dürüst davranışlarından ve Ramazan'dan etkilenerek İslam dinini seçtim. Geçtiğimiz Ramazan’da oruç tuttum, ama Müslüman olmak bu Ramazan’da nasip oldu. Allah’a hamdolsun, kendimi çok mutlu hissediyorum. İnşallah en kısa zamanda dinimin gereklerini öğreneceğim.” dedi.

Merasim sonunda, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Müslüman olan gence ihtida belgesi verdi, Kur’an-ı Kerim ve ilmihal hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.