Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahalleli cami avlusundaki iftarda buluştu

Mahalleli cami avlusundaki iftarda buluştu

Kayseri’de Altınoluk Mahallesi sakinleri, apartman hayatının insanları birbirinden uzaklaştırdığı günümüzde örnek bir davranışa imza attı. Bir günlüğüne evlerde yemek pişirmeyen mahalleli, Ramazan’ın 25. günü cami avlusunda toplanarak...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 10:47
Kayseri’de Altınoluk Mahallesi sakinleri, apartman hayatının insanları birbirinden uzaklaştırdığı günümüzde örnek bir davranışa imza attı. Bir günlüğüne evlerde yemek pişirmeyen mahalleli, Ramazan’ın 25. günü cami avlusunda toplanarak birlikte iftar açtı.

İmam Muammer Yılmaz’ın Altınoluk Mahallesi'ndeki Abdüsselam Camii’ne tayiniyle Altınoluk Mahallesi’nin çehresi değişti. 2 yıl önce bu camiye görevlendirilen Yılmaz, sürekli namaza gelenler dışında ev ev gezerek mahalle halkıyla tanıştı. Vatandaşların ilmihal sorularını cevaplayan ve onlara Kur’an okumayı öğreten Yılmaz, mahallede birlik beraberliğin sağlanması için de önemli projeler başlattı. Bunlardan birisi, ilki geçen sene yapılan her Ramazan’ın 25. günü toplu iftar programı. Hazırlıkları günler öncesinden başlayan bu senenin iftarı için kadınlar başta olmak üzere mahalleli hummalı bir süreç yaşadı. Cami altında bulunan Kur’an Kursu’nun mutfağında yufka açılıp Kayseri mantısı sıkıldı. Kadınlar evlerinde ve cami avlusunda yemekler pişirdi. Dün de kadın, erkek, çocuk bütün mahalleli iftarını cami avlusunda açtı. Yemek dağıtımını kadınlar, servisi ise mahallenin gençleri yaptı.

Geleneksel hale getirilen birlikte iftar açma programının her sene ayrı bir konusu var. Bu senenin konusu, Suriye, Mısır ve Arakan başta olmak üzere sıkıntı yaşayan Müslüman ülkelere dua etmek olarak belirlendi. İftar öncesi ve sonrası kalabalık ellerini açarak zulüm gören, açlıkla boğuşan ve iç savaş yaşayan dünya Müslümanların huzura kavuşması için dua etti.

Cami imamı Muammer Yılmaz, ahir zaman ümmeti olarak sosyal hayatın verdiği sıkıntılardan dolayı insanların ayrı düşmeye başladığını söyledi. Bu anlamda Ramazan’ın birleştirici ikliminden istifade etmek istediklerini belirten Yılmaz, “Kürdü, Türkü, Çerkezi ve Avşarı ile birlikte yaşayan bir mahalleyiz. Onun için Ramazan ayını fırsat bilerek ikinci defa orucun 25. gününde mahalle halkıyla caminin kubbesi, minarenin gölgesi altında toplandık. Ablalarımızın yaptığı mantılar, kendi elleriyle yaptıkları yemekler burada din kardeşlerine Mevlana usulünce ikram etme babında soframızı açtık.” diye konuştu.

Cami Dernek Başkanı Mehmet Özkan da mahallede birlik ve beraberliğin sağlanması adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Özkan, katılımlarından dolayı mahalle sakinlerine teşekkür etti.

“Bugün evlerde yemek pişirilmedi” diyen bayanlardan Fatma Kırkpınar da “Cami hocamızın teşvikiyle hepimiz burada ortak bir gaye için bir araya geldik. Bu sayede mahalleli olarak birimizin diğerinden ayrısı yok.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.