Dolar 32,7814
%0.04
Euro 35,0613
%-0.08
Altın 2.450,610
%-0.3
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'den pakete dev veto!

MHP'den pakete dev veto!

Geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Demokratikleşme paketi” adı altında kamuoyuna duyurduğu düzenlemeler birçok kesimden sert tepkiler ile karşılanırken, andımız da bugün resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeler kapsamında kaldırıldı. Andımızın kaldırılmasına başta genel merkez olmak üzere, partinin il ve ilçe teşkilatlarına asılan dev pankartlar ile tepkisini gösteren Milliyetçi Hareket Partisi, 1933 yılından bu yana okunan andın geri getirilmesi için çalışma başlatmaya hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 08.10.2013 - 15:56
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde de yer alan öğrenci andının okullarda okunmasını içeren maddenin tamamen yürürlükten kaldırılması siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. Andımızın kaldırılmasını bir süredir düzenlenen eylemlerle protesto eden sivil toplum örgütlerinin ardından harekete geçen MHP, dev bir tepki gösterdi.

İLÇELER DE PANKART ASACAK

Geçtiğimiz hafta MHP Genel Merkezi’nin attığı hamleye uyan MHP İzmir İl Başkanlığı, Çankaya Fevzipaşa Bulvarı’nda yer alan binasının üzerine, andımızın yer aldığı dev bir pankart asarak getirilen düzenlemeye ve demokratikleşme paketine tepkisi dile getirdi. Diğer yandan, andımızın yer aldığı aynı pankartın partinin ilçe binalarına asılması için de talimat veren İl Başkanlığı, konuyu gündemde tutmak ve halkı bilgilendirmek adına çeşitli çalışmalar yürütecek.



“KALDIRILAN ANDIMIZI GERİ GETİRECEĞİZ”

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren diğer düzenlemeler ve andımızın kaldırılması hakkında açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Necat Karataş, “Biz andımızın unutulmaması ve sahip çıkmak adına böyle bir tepki gösteriyoruz. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımızda aynı pankartı asacağız. İlerleyen süreçte de MHP’yi iktidara taşıdığımızda, sadece andımızı değil, ortadan kaldırılan tüm milli değerlerimizi geri getireceğiz” diye konuştu.

“PAKEDİN TAMAMI PKK DAYATMASI”

İl Başkanı Karataş sadece andımızın kaldırılmasına değil, paket ile gelen tüm düzenlemelere karşı olduklarını belirterek, iktidarın halkı kandırdığını belirtti ve şunları dile getirdi; “Genel başkanımız bu paket ile ilgili görüşlerini sıkça dile getiriyor. Bizim de bu düzenlemelere olan tepkimiz devam ediyor. Pakete baktığınızda, bu demokratikleşme paketi denen düzenlemenin altında farklı farklı uygulamalar var. Baş örtüsünü kullanarak, bu uygulamaları hayata geçirdiler. Yani örtünün altından başka şeyler çıktı. Paketin içinden terörist başının hükümete dayattığı talepler ve PKK çıktığına tanık olduk. Ne yazık ki, PKK’nın dayatması olan, terör örgütünün dayatması olan bu paketten, eş başkanlıktan tutun, anadilde eğitime kadar birçok milli değerimizi ayaklar altına alan birçok düzenleme hayata geçirildi. Üstelik bunu yaparken de baş örtüsünü kullandılar. Ama bu halk bunun hesabını da elbet soracaktır ve MHP olarak biz milli değerlerimizin sonuna kadar takipçisi olacağız.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.