Dolar 32,7735
%0.02
Euro 35,0515
%-0.11
Altın 2.441,220
%-0.68
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Moroğlu “Vefa”sız müdürü sordu

CHP’li Moroğlu “Vefa”sız müdürü sordu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya “ruhsatsız okullar”ı sordu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İzmir’deki okulların depreme dayanıklılığını araştırmak ve gerekenler için tadilat yapılması maksadıyla ödenek talep edip etmediğini soran Moroğlu, Bakan Avcı’ya, Müdür Vefa Bardakcı’nın eğitim dönemi açılışında söylediklerini hatırlatarak, “Belediyelerin okullara hizmetlerini küçümsemek ne zamandan beri bürokratınızın görevi olmuştur” diye ekledi.

  • Ege Postası
  • 07.10.2013 - 12:56
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mustafa Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Basın yayın organlarında yer alan haberleri kaynak gösteren Moroğlu, “İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, yeni eğitim öğretim yılına başlanırken yaptığı açıklamada, (Yaz boyunca 21,5 milyon lira harcayarak 500'ün üzerinde okulda geniş kapsamlı onarım çalışması yaptık) ifadesini kullanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürü , açıklamasında belediyelerin sadece okulların bahçesindeki otları temizlettiği ya da okulların boyanması için boya tedarik ettikleri başka da hiçbir şey yapmadıklarını da öne sürmüştür” dedi.

 Ruhsatsız binada eğitim

 Karşıyaka Mustafa Reşit Paşa İlkokulu Orhan Onat ek binasının ruhsatsız olduğu haberlerine de değinen Moroğlu, şöyle devam etti: “Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılan Metin Aşıkoğlu Ortaokulu öğrencileri de yeni eğitim ve öğretim yılına Mustafa Reşit Paşa İlkokulu’nda başlamıştır. Okula yeni kaydolan öğrencilerle birlikte mevcudu 1.300’e ulaşan Mustafa Reşit Paşa İlkokulu’nda ek binadaki idare odaları, laboratuar ve kütüphane de dersliğe çevrilmiştir. Deprem açısından riskli kentlerden İzmir’de, ruhsatsız bir binanın eğitim öğretimde kullanılması akıl ve mantıkla açıklanabilecek bir durum değildir.”

 “Onarım yapılan okullar hangileridir'”

 CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, şu soruları sordu: İzmir genelinde ruhsatsız kaç okul binası bulunmaktadı? Bu okullar hangileridi?  Bu okulların ruhsatlarının olmamasına rağmen eğitim öğretime devam edilmesinin nedeni nedi? Ruhsatsız binalarda eğitim öğretim gören öğrencilerimizin olası bir tehlikede başlarına gelecek olanlardan kim sorumlu olacaktı? İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İzmir’deki okulların depreme dayanıklılığını araştırmak ve gereken okullarda tadilat yapabilmek için Bakanlığınızdan ödenek talep edilmiş midi? Müdürlük tarafından onarımı yapılan okullar hangileridi? Bu okullarda yapılan tadilat işleri hangi kalemlerden oluşmuştu? Belediyelerin eğitim kurumlarına verdiği hizmetleri değerlendirmek, eleştirmek hatta küçümsemek ne zamandan beri bürokratlarınızın görevi olmuştu? İzmir İl Milli Eğitim Müdürü’nün belediyelerin okullar için yaptığı çevre düzenlemesi, tadilat ve boya işlerini küçümseyici tavrına karşı bir değerlendirmeniz, İzmir’deki belediyelerin hizmetlerine karşılık da bir teşekkürünüz olacak mıdır'”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.