Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak ana hizmet binası ihalesi sil baştan

Konak ana hizmet binası ihalesi sil baştan

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar alan Konak Belediyesi’nin ana hizmet binası için Ocak ayında tekrardan ihaleye çıkılacağını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 03.01.2023 - 18:40

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisi Birinci Oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi. 

ANA HİZMET BİNASI İHALESİ SİL BAŞTAN 

İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde Konak Belediyesi’nin ana hizmet binası da hasar almıştı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, binanın yıkılıp yeniden yapılmasına meclisten onay alarak karar vermişti.

Konak Belediyesi tarafından açılan ihalenin iptal edilmesinin ardından Batur, ocak ayının sonuna doğru ihaleyi yeniden yapmayı planladıklarını dile getirerek, ‘’ Bu ay sonunda yeniden herkese açık bir şekilde ihaleyi yeniden gerçekleştirmek istiyoruz. Umarım katılım daha fazla olur” dedi. 

TOROS VE GÜLTEPE PLANLARI ASKIYA ÇIKIYOR 

Konak sınırları içerisinde olan ve planları bitmiş mahallelerde doğal gaz çalışmasının başlaması için meclisten taahhüt verilmesi hakkında önerge gündeme geldi. 

Toros ve Gültepe planlarının Şubat ayında çıkacağını belirten Abdül Batur,  ‘’Planları bitmiş ve askıya çıkan mahallelerde yol ve yol kotları belli olacağı için biz vereceğiz zaten planlar askıya çıkmadı. Şubat ayında Toros ve Gültepe planları çıkıyor. Askıya çıkınca bölgenin tamamının kotları verilecek’’ dedi. 

AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız konuya ilişkin açıklamasında , ‘’Uygulaması bitmeyen bazı mahallelerimizde oluyor. Bornova’da da bu uygulama yapıldı. Pınarbaşında meclis kararı oy birliği ile geçerek bazı mahalleler doğal gaza kavuştu. Teknik olarak zorlukları biliniyor ama uygulamanın olmuş olması da emsal teşkil eder. Konak sınırları içerisinde planları olup uygulamaya geçilmeyen yerlerde çözülebilir mi? Bazı noktalarda İzmir Gaz’ın böyle bir iradesi oluşmuşken bu iradenin önemli olacağını düşünüyoruz.  Çalışma İmar komisyonunda kapsamlı bir şekilde yapılabilir’’ dedi. 

Önergenin teknik olarak incelenmesi gerektiğini belirten Batur, önergeyi İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarına gönderdi. 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ 

2023 yılı Deneyim Komisyonuna, Barış Özgen, Nesrin İlkutlav, Ali Yangır, İbrahim Ethem Demirci, İsmail Özen seçildi. 

KONAK BELEDİYESİNDE ÖNEMLİ ATAMALAR 

Başkan Batur, Konak Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine Zerrin Polat, Zabıta Müdürlüğüne Çiçek Elmaslı, Teftiş Müdürlüğüne de Fatma Sevim Hatipoğlu’nun atandığını duyurdu. 

TÜRKİYE MUTLU ÜLKELER ARASINDA 112. SIRADA 

CHP Konak Meclis Grubu Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan gündem dışı söz alarak, ‘’Başta İstanbul olmak üzere Menderes, Gaziemir gibi pek çok belediye başkanlarımız hakında soruşturmalar açıldı. İmamoğlu’na hapis cezası verildi, yetmedi terör soruşturması devam ediyor. Tunç başkanımız hakkında açılan soruşturma hala devam ediyor. Ülkemiz dünyanın en mutlu ülkeleri arasında 112. sırada ama ilk sırayı Finlandiye, Norveç gibi ülkeler aldı. Bu ülkeler senenin 8 ayı karlarla kaplı. Tarımı turizmi yok. Onlarda pek çok şey yok ama en refah ülkeler arasında yer alıyor. Bizim 3 tarafımız denizlerle çevrili, verimli topraklarımız var, tarihimiz, güneşimiz var ama nedense unu, yağı, şekeri olmasına rağmen  helvasını yapamıyoruz. Ekmek fiyatı şu an 5 lira. Milli gelirden emek kesimi yüzde 26 pay alırken, sermaye kesimi yüzde 54 pay alıyor. Emeğin geliri azalırken sermayeninki artıyor. Asgari ücretli 2002 yılında 7 çeyrek alırken 2022 yılında 3 buçuk altına düştü. 432 kadın erkekler tarafından katledildi. Bu şartlarda mutlu olmak mümkün değil. Umuyoruz ki bu yıl bize güzellikler getirir’’ ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.