Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu il yönetimiyle bir araya geldi

Kocaoğlu il yönetimiyle bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il başkanlığında mutabakat adayı için İl yöneticileri ve İl Başkanı Asuman Ali Güven ile bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu 26 il yöneticisi ve 7 il disiplin kurulu üyesiyle tek tek görüştü. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, bugüne kadar yapılan toplantıların sonuç ve değerlendirmelerini Sayın Genel Başkanımıza da sunup ondan görüş ve düşüncelerini tavsiyelerini alacağız" dedi. Kocaoğlu bu kez il yönetimiyle tek tek görüştü

  • Ege Postası
  • 26.12.2017 - 16:16

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI -  CHP İl Kongresi öncesi 'uzlaşı adayı' için yola çıkan, önce ilçe başkanlarıyla toplantı yapan, ardından belediye başkanlarının görüşlerini telefon trafiğiyle alan, son olarak milletvekilleriyle Asansör'de buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda bu kez İl Başkanı Asuman Ali Güven, il yöneticileri, il disiplin kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Mutabakat adayına ulaşabilmek için toplantılarını sürdüren Kocaoğlu, il yöneticileri ve disiplin kurulu üyeleriyle bir araya gelerek tek tek görüş aldı.

YÖNTEM İLK DEFA UYGULANIYOR

26 il Yöneticisi ve 7 disiplin kurulu üyesiyle yaptığı bire bir görüşmeler sonrası basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Kocaoğlu “ Uzunca bir süredir il başkanlığı için katılımcı bir çalışma gerçekleştirerek partinin bütün kurumlarının seçilmişlerin eski seçilmişlerini partiye emeği geçmiş büyüklerin görüşlerini alarak bir il sürecinin yürütmeye çalışıyoruz. Hemen hemen sonuna gelmiş durumdayız. Umuyorum önümüzdeki günlerde son konuşmaları da yapıpı sonuca varacağız. İlçe başkanlarımızla belediye başkanlarımızla milletvekilleirmizle PM üyeleri ve YDK üyelerimizle il yönetim kuurlu ve disiplin kurulu üyelerimizle görüştük. Sanıyorum bu fikirleri değerlendirip gayet demokratik bir süreç takip ederek il kongresini yapacağız. Tabiki yaptığımız değerlendirmeleri Sayın Genel Başkanımız da sunup ondan görüş ve düşüncelerini tavsiyelerini alacağız. Böyle bir süreç izliyoruz. Bu süreç uzunca bir süredir. İzmir'de ilk defa uygulanıyor. Biz belediyeyi yönetirken STK ve tüm kanaat önderleriyle bu süreci uzun zmaandır uyguluyoruz. Başarısını gördük. Parti içindede umuyorum başarılı bir şekilde  sonlandırırz. İsim çıkmadı. Çerçeve çiziyorlar“ dedi.

Başkan Kocaoğlu “Herkesin düşüncesi aynı partiyi temsil edecek, çalışacak parti ilke ve düşüncelerine bağlı partili bir arkadaşımız hep birlikte değerlendireceğiz” diyerek çerçeveyi açıkladı. Bir önerisi olmadığını vurguladı. 

EN DOĞAL GÖREVİM

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın eleştirilerine de soru üzerine yanıt veren Kocaoğlu “Ben CHP’nin 3 dönemdir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapıyorum ve en eski partililerden biriyim. Partimin il başkanlığı sürecinde katkıda bulunmak benim doğal görevim. Parti içi işlerinde kimsenin parti seçimlerine bugüne kadar ağzımızdan kelime çıkmadı. Sayın milletvekilinin de benim yaptığım parti çalışmasına söz söylememesini, eleştiri ile alakası olmadığını ifade etmek isterim. Başka şey söylemenin anlamı yok herkes işine bakacak biz de işimize bakacağız. Biz de hem belediye başkanlığını hem de parti birlikte götürecek deneyime sahibiz” dedi

HALK DOĞRU YANITI VERECEKTİR

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican’ın Kemalpaşa toplantısında “Hizmet alamıyoruz, başkanla görüşeceğiz”. Sözlerine da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, İlçe Belediyeleri değil, Muhalif AK Partili belediyelerin yönettiği, ilçelerdeki hemşehrilerimize sormamız gerekir bu konuda daha doğru yanıt vereceklerdir. Siyaseten söylenen lafların bir sonuç getirmesi mümkün değildir.

GÜVEN: AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Başkan Kocaoğlu yöneticilerle tek tek görüşürken İl Başkanı Asuman Ali Güven basın mensuplarına bilgi verdi. 

Toplantının Aziz Bey dahil 35 kişinin katılımıyla yapıldığını söyleyen Güven, toplantının 2. bölümünde Başkan Kocaoğlu’nun il yöneticileri ve il disiplin kurulu üyeleriyle tek tek özel görüştüğünü ifade etti.

İl Başkanı Güven,  “26 il yönetim  kurulu ve 7 disiplin kurulu üyesiyle toplam 35 kişilik bir toplantı yaptık. Aziz Bey düşüncelerini paylaştı. Ben de kısacık süreci özetledim. İyi işler yaptığımızı başarılı çalışmalar yaptığımızı, 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini ve OHAL ilan edildiğini ve 10 Ağustos'ta göreve geldiğimi belirttim. Bugüne kadar 2 yıl 1 hafta geçti. Partiyi iyi temsil etmeye çalıştığımızı söyledim. Mümkün olduğu kadar herkese eşit mesafede kucaklayıcı bir yönetim sürdürdük. Bir referandum atlattık. Yüzde 68,8. gibi bir netice altık. Ardından Genel Başkanımızın yürüyüşü, Maltepe Mitingi kurultaya aktif katıldık. İzmir il örgütü en güçlü sayıda kadrosuyla tüm toplantılara katıldı. En son kadın buluşmasına en büyük katılımı İzmir sağladı. Süreci bugünlere taşıdık. Delege seçimleriyle başlayan süreç ve ilçe kongrelerini iyi bir şekilde götürdük. Ilıman bir iklim oluşturduk. Bugün sağ salim süreç tamamlanmak üzere 7 Ocak'ta da güzelce yapacağız kongremizi. Genel Başkan'da katılabilir” dedi.

“İSİM VERMEK İSTİYORLAR”

Başkan Kocaoğlu’nun mutabakat adayı arayışında olduğunu söyleyen Güven 33 kişiyle tek tek görüştüğünü vurgulayarak “Bir önceki il yönetimi seçiminde ayrışım olmasın diye bir arayış var partide. Bu arayış konusunda Aziz Bey’in çalışmaları var o çerçevede bizi ziyaret etti. Bu ziyaretin de amacını paylaştı. Ardından da arkadaşlarımız Aziz Bey'le birebir düşüncelerini paylaşmak istediler. İsim vermek istiyorlar o açıdan biz de Aziz Bey'le beraber hem fikir olduk. Şu an Aziz Bey il yöneticileri, disiplin kurulu üyeleriyle tek tek konuşmaya devam ediyor. Ne şekilde sonuçlanır bilemiyorum. Hayırlısı olsun umarım olumlu katkısı olur. Önemli olan partimizin il kongresinden başarılı ve güçlü kadrolarla çıkmasıdır” şeklinde konuştu

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın “Ben olsam istifa ederdim” eleştirilerine de yanıt veren Güven, “İl başkanlarının sabırlı olması ve toleranslı olması gerekiyor. Öbür türlü sık sık istifa etmeniz gerekir. Bu eleştirileri dikkate alıyorum. Dikkatle okuyorum ama il başkanlığı biraz sabır istiyor. Partiyi basında tartıştırmamak gerekli” diye konuştu.

TEK TEK GÖRÜŞMEYİ YILDIZ TEKLİF ETTİ

Toplantıda Başkan Kocaoğlu ile yöneticilerin ve disiplin kurulu üyelerinin tek tek görüşmesini CHP İzmir İl Yöneticisi Celal Yıldız’ın teklif ettiği öğrenildi. Görüşmde Kocaoğlu’nun yöneticileri dinlediği, sohbet şeklinde görüşlerini aldığı ifade edildi. Nasıl bir il başkanı istediklerini sorduğu yöneticilerin yanıtlarını not eden Kocağlu, tek tek görüşme öncesinde yapılan toplantıda birleştirici bir il başkanı ve mutabakat arayışında bulunduğu ifade ettiği öğrenildi.

BEN ARAYIŞ İÇİNDEYİM

Görüşmelerde Başkan Kocaoğlu’nun “Ben bir arayış içindeyim. Herkesin kucaklayabileceği birini istiyorum. Benim aklımda kimse yok. Yıpranmamış, partiyi temsil edebilecek,  güzel bir insan arıyoruz” dediği yönetici ve disiplin kurulu üyelerinin ise düşüncelerini dile getirdikleri ifade edildi. Kocaoğlu’nun isim verilirse ajandasına not ettiği ifade edilirken, bazı yöneticilerin isim verdiği, bazılarının ise aranan adayı tarif ettiği öğrenildi.

Görüşmede genç yönetim kurulu üyeleri Hande Deniz Şentürk, Ömer Berk Gönençer ve Fulya Türkelli, Başkan Kocaoğlu ile selfie çekti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.