Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel o vekile sert çıktı: Büyük laflar etmesin

Yüksel o vekile sert çıktı: Büyük laflar etmesin

CHP İzmir eski Milletvekili, eski Parti Meclisi (PM) üyesi Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üzerinde uzlaşılacak bir aday arayışı için başlattığı ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleriyle görüşme çalışmasına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır’a sert çıktı.

  • Ege Postası
  • 26.12.2017 - 15:59

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, İl Başkanının büyükşehir belediye başkanının amiri olduğu, başkan adayını tespit etme çalışmasının il başkanlığı tarafından yapılması gerektiği şeklinde açıklamalar yapan Tacettin Bayır’ı kast ederek, “Kimse kimsenin amiri ya da memuru değil. Nereden geldi Aziz Be? Örgütün içinden çıktı. Doğuştan CHP’li bir aileden geliyor. Yoldaşça bir tavır izliyor. Amir-memurluk da taslamıyor kimseye. Ne il başkanı ne de büyükşehir belediye başkanı böyle bir tavır sergiliyor” dedi.

ELEŞTİRMEK YERİNE ÇAĞRILI OLDUĞU TOPLANTIYA GİDİP ELEŞTİRİSİNİ YÜZÜNE SÖYLESEYDİ

“Tacettin bey kendisi aday olduğunda da benzer süreçler yaşandı. O zaman da bunlar gene bu süreçler yaşandı. Yerinde olsaydım istifa ederdim demek kolay. O görevi yaparken istifa etmek kolay değil. Onu da bir tek Alaattin Yüksel yapar ancak” diyen deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eleştirmek yerine çağrılı olduğu toplantıya gidip dinlemesinin daha etik olacağını söyledi.

MİLLETVEKİLİ OLMAK PARTİLİ BAŞKANINI ‘AMAN BİR AÇIĞI OLSA DA ELEŞTİRSEM’ ŞEKLİNDE YAPILMAZ

Alaattin Yüksel, “Bayır biraz her fırsatta kendi milletvekilliği görevini kullanıyor, biz de yaptık. Bunu ne sayıyorsa, milletvekili olmak kendi partisinin belediye başkanını ‘aman bir açığı olsa da eleştirsem şeklinde yapılmaz’. Tam tersine, biz kendisine nasıl sahip çıkıyorsak, vekil olarak onun da kendi partisinin kamu görevlilerine sahip çıkmasını bekleriz. Keşke basın üzerinden eleştiriler yönelteceğine çağrılı olduğu toplantıya katılıp eleştirisini yüzüne söyleseydi. Daha etik olurdu. Parti geleneğimizde bu vardır” diye konuştu.

BAŞKAN ‘ŞUNU BELİRLEDİM, ŞUNU İSTERİM’ DİYE BİR TAVRIN İÇİNDE DEĞİL Kİ…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hiç kimseye ‘aday dayatmasında’ bulunmadığını kaydeden Alaattin Yüksel,

“Bu şehrin büyükşehir belediye başkanı. İlçelerde ilçe başkanları ve belediye başkanları uyumlu çalışmanın yolunu aradılar. Hem bütün ille uyumlu olacak, kendi kamu görevleriyle büyükşehir başkanı İzmir’in en büyük kamu koltuğunda oturuyor. Kimseyi kırmadan dökmeden güçlü, 2019’u göğüsleyebilecek güçlü bir il yönetimi çıkarılmaya çalışılıyor. Tüm ilçe başkanlarının ,il başkanlarının, il  yönetiminin, il disiplin kurulunun, milletvekillerinin, PM üyelerinin yani partinin tüm kurumlarıyla görüş alışverişinde bulunarak katılımcı bir anlayışla bir tarz belirlemeye çalışıyor. Umarım daha iyi sonuç çıkacaktır. Biz de izliyoruz. Şunu belirledim, şunu isterim diye bir tavrın içinde değil. Öyle olsaydı sayın vekiller onu eleştirebilirdi. Eskisini böyle yaptığı diye eleştiriyor arkadaşlarımız. Onlar bir yol önersin. Bildikleri bir yol varsa onlar önersin” şeklinde konuştu.

O DA GÖRDÜ, BİZ DE GÖRDÜK, BÜYÜK LAFLAR ETMESİN BÖYLE

Parti geleneğinde böyle bir şey görmediğini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Bayır’ın ‘büyük laf’ ettiğini dile getiren Yüksel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu laflar büyük laflar. Çok görmüştür. Çok şey gördü bu parti. Bence en iyi şekilde götürülmeye çalışılıyor. O da gördü, biz de gördük. Büyük laflar etmesin böyle. Ben iki dönem il başkanlığı yaptıktan sonra parti üyesi bile yapılmak istendim. Adresi bilinmeyenler listesine aldılar. Altan Öymen’i delege seçmediklerini biliyoruz. Şimdi tam tersine herkesi dikkate alarak, görüş alışverişinde bulunarak birlikte yönetme anlayışı güdülüyor. Partinin milletvekili olarak taşıdığı sorumluluk bu.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.