Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kızılay’dan deprem bölgesi için 'kan bağışı' çağrısı

Kızılay’dan deprem bölgesi için 'kan bağışı' çağrısı

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, bölgeye ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olduğunu ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için, vatandaşları tüm Türkiye'de kan bağışına davet etti.

  • Ege Postası
  • 06.02.2023 - 07:32
  • Güncelleme: 06.02.2023 - 15:27

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen büyük depremin ardından Kızılay ekipleri teyakkuz durumuna geçti.

Depremin hemen ardından Ankara Etimesgut’ta bulunan Afet Operasyon Merkezi’nde kriz masasını toplayan Kızılay, beslenme ve barınma desteği için deprem bölgesine yönelik planlamalarını yaparak ekiplerini harekete geçirdi. Bölgede bulunan depolarından ve Ankara’dan afet bölgesine barınma ve beslenme malzemelerini sevk etmeye başlayan Kızılay, arama kurturma ekiplerini de AFAD koordinesine yönlendirdi.

KAN BANKALARINDAN TAKVİYE

Kızılay, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulması muhtemel olan kan ürünleri için de ayrı bir planlama yaparak, hastanelerin kan bankalarını takviye ediyor. Depremin etkilediği diğer bölgelerden deprem bölgesine kan ürünleri takviyesi yapılıyor.

Kızılay gönüllüleri de Kızılay ekiplerine ve vatandaşlara destek olabilmek için harekete geçirilirken, AFAD’da kurulan koordinasyon merkezinden gelebilecek diğer görevlere yönelik olarak da Kızılay’ın planlamaları sürüyor.

İZMİR'DE KAN BAĞIŞI YAPILACAK YERLER

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir'de kan bağışı yapılacak yerleri ve geçmiş olsun mesajlarını iletti.

Sürekli paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Geçmiş olsun Türkiyem… Devletimiz tüm imkanlarıyla depremzedelerimizin yanında. Kızılay’ımız da kan ve kan ürünleri gönderiyor. Deprem bölgesinde, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere, tüm teşkilat mensuplarımızı ve İzmirli hemşehrilerimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.