Dolar 32,2618
%0.06
Euro 34,8030
%0.01
Altın 2.456,730
%1
Bist-100 10.302,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer duyurdu! Büyükşehir kurtarma ekipleri harekete geçti!

Soyer duyurdu! Büyükşehir kurtarma ekipleri harekete geçti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 7,7 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kurtarma ekiplerinin yardım ve destek için harekete geçtiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 06.02.2023 - 05:56
  • Güncelleme: 06.02.2023 - 13:22

EGEPOSTASI- Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kurtarma ekiplerinin yardım ve destek için harekete geçtiğini açıkladı.

Soyer, "Geçmiş olsun Türkiye. Kahramanmaraş'taki 7.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgedeki tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı kurtarma ekipleri yardım ve destek için harekete geçti. Kötü haberler almamak için duacıyız." dedi.

"HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ"

Soyer daha sonra yaptığı açıklamada, "Depremden etkilenen illerde öncelikle kurtarma ve ardından yardım için teyakkuzdayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumsal kapasitemizi harekete geçirdik. Devletimizin kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız." ifadelerini kullandı.

İLK EKİP OSMANİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI 

Soyer, "İlk ekibimiz deprem bölgesine yardım için yolda. 7 araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi,  AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye ilimize doğru yola çıktı. Kayıplarımızın az olması en büyük temennimiz." dedi.

YEMEK TIRI ERZAKLA YOLA ÇIKTI

Soyer, "Günde 3 bin kişiye yemek üretebilen yemek tırımız personel ve erzakla birlikte deprem bölgesine gidiyor. Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz." dedi

Soyer daha sonra bilgilendirmelere devam etti;

-Değerli İzmirliler, Hemşehrilerimiz deprem bölgesine yardım ulaştırmak için bize başvuruyor. Acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı ve uyku tulumu (kullanılmamış) bağışlarını Gaziemir Fuar İzmir'de kabul edeceğiz. Büyük bir yardım kampanyasını da kısa zamanda duyuracağız.

-100 bin kişilik sıcak yemek desteğimiz hazır. AFAD koordinasyonu ile depremden etkilenen illerimize ulaştıracağız. Tüm var olan imkan ve gücümüzle vatandaşlarımızın yanındayız.

-Barınma en büyük sorunlardan biri. Birkaç saat içinde onbinlerce battaniye, çadır ve uyku tulumunu uçakla deprem bölgesine gönderiyoruz. Diğer malzemelerin tedariği için hazırlıklarımız sürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.