Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Millet İttifakı'ndan Kahramanmaraş depremiyle ilgili açıklama

Millet İttifakı'ndan Kahramanmaraş depremiyle ilgili açıklama

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğu açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, depremin ardından büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için hazır olduklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 06.02.2023 - 07:22
  • Güncelleme: 06.02.2023 - 15:00

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de hissedildi. Depremle ilgili siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu felaketi en az hasarla atlatmak için dua ediyoruz. Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız."

“TÜM GÜCÜMÜZLE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve pek çok ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve Elazığ Valileri ile Mersin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarını telefonla aradı.

Deprem bölgesindeki son durum hakkında bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Tüm imkanlarımızla milletimizin yanındayız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun daha sonra yaptığı açıklama ise şöyle:

“Yaşanan bu felaketi bir an önce atlatmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için, başta Büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere, tüm gücümüzle hazırız. Dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız.”

AKŞENER: RABBİM MİLLETİMİZİ HER TÜRLÜ FELAKETTEN KORUSUN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise şu ifadeleri kullandı:

* “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun”

DAVUTOĞLU: EN AZ HASARLA ÇIKMAK İÇİN MİLLETİMİZLE BERABERİZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şu açıklamayı yaptı:

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, kurtarılmayı bekleyenler için dua ediyoruz.

Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz.

BABACAN: DUALARIMZ ENKAZ ALTINDAKİ VATANDAŞLARIMIZLA 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyoruz. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız, enkaz altındaki vatandaşlarımızla” mesajını yayınladı.

UYSAL: ALLAH YARDIMCIMIZDIR 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Kahramanmaraş merkezli deprem vesilesiyle aziz milletimize çok geçmiş olsun. Dualarımız yardım bekleyen vatandaşımızın biran evvel kurtarılması için. Allah yardımcımızdır” mesajını paylaştı.
KARAMOLLAOĞLU: EN AZ KAYIPLA ATLATABİLMEYİ...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı yaşamamayı, en az kayıpla atlatabilmeyi ve zor durumda kalan vatandaşlarımızın da bir an evvel tahliye edilmesini temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.