Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkpınar açıkladı: Erken seçim olursa milletvekilliği planı değişecek mi?

Kırkpınar açıkladı: Erken seçim olursa milletvekilliği planı değişecek mi?

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, geçtiğimiz günlerde açıkladığı milletvekilliği aday adaylığını bir kez de il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında ilan etti. Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de kentteki sorunlar üzerinden eleştirilerde bulunan Kırkpınar, Buca Cezaevi alanı için de alternatif öneride bulundu. Kırkpınar ayrıca olası erken seçim senaryosunda milletvekili aday adaylığı kararında değişiklik olup olmayacağına sorusuna ise “Malumunuz olduğu üzere ilçe ya da il kongreleri devam ederken bir seçim önümüze konursa kongreler durdurulur ancak benim milletvekili aday adaylığım konusunda bir değişiklik olmaz” yanıtını verdi.

  • Ege Postası
  • 18.10.2022 - 12:56

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir’de ilçeler ve il için kongre takviminin açıklanmasıyla birlikte bir süredir milletvekili adayı olacağı konuşulan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın il başkanlığı için yeniden aday olup olmayacağı gündeme gelmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Kırkpınar, kongrede il başkanlığına aday olmayacağını ve 2023 seçimleri için İzmir 2'nci Bölgeden milletvekili aday adayı olacağını açıklamıştı.

Milletvekili aday adaylığı açıklamasının ardından Başkan Kırkpınar bugün il başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ADAY ADAYLIĞINI BİR KEZ DAHA İLAN ETTİ

Milletvekilliği için aday adaylığını bir kez daha ilan eden Başkan Kırkpınar, “Bundan tam 4 yıl önce 2018 yılı 18 Ekim’de il başkanlığına atandım. İlk toplantımız 4 yıl önceydi il başkanı olarak. Büyük ihtimalle bu da son toplantım olacak. Göreve geldiğimde 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yaklaşık 3,5 ay geçmişti. Bu süre içerisinde kurucular arasında bulunmak benim için büyük bir şerefti. İlk olarak il sekreterliğine getirildim. Ardından seçim kararı alındı ve ben de görevimden istifa ederek milletvekili adayı oldum. Atandığım gün, süratle yeni ilçe başkanlıklarımızın atamalarını gerçekleştirdik. 3 bin civarında olan üye sayımızı bugüne kadar 28 bine yükselttik. 30 ilçemizde ilçe başkanlarımızla bir yol yürüdük. Partimizin yakın dönem Türk siyasi tarihine kazandırdığı bir şey var. Makul siyaset ve şeffaf yönetim. Bu anlayışla partimizin hiçbir kademesinde sıkıntı olmadan kongre sürecimizi başlattık. Ardından 2020 yılında tek aday olarak il başkanlığı kongresine gittim ve başkan olarak seçildim. İYİ Parti, İzmir’de gerçek anlamda örnek bir teşkilat kurgusu oldu. Bizler, ittifak olduğumuz CHP ile seçilen tüm belediye başkanlarımız ve yol arkadaşlarımızla ittifak hukukuna uygun hareket ettik. Siyasi partiler kanunu ve anayasada yer alan bir maddeyle seçim süreci devam etmekteyken 2022 yılında kongrelerimizin olmayacağı söylemişti. Ancak 5 Ekim 2022 tarihinde Sayın Genel Başkanımız, parti içi seçim yani kongre sürecini başlattı. Bu genelgenin ilinde milletvekili aday olmak isteyen il ya da ilçe başkanı arkadaşlarımızın bu görevlere yeniden aday olmaması noktasında şifahi bir öngörü vardı. Ben de bu sebeple kongre sürecimizin başladığı gün il başkanları toplantısında 30 il başkanımız tekrar il başkanı adayı olmayacağını ifade etti. Ben de il başkanı adayı olmayacağımı paylaştım. Ama bunu dile getirmeden önce ‘Henüz seçim yok, kongre dönemi yok ama günü geldiğinde bu kararı teşkilatıma sormadan vermeyeceğim’ demiştim. Ankara’da yapılan il başkanları toplantısından sonraki güne il yönetim kurulu ardından da ilçe başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Toplantı konularımız kongre süreciydi ancak Ankara’da açıkladığım milletvekili aday adaylığı kararımı da paylaştım. Bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım bana toplantıda destek verdi. İlçe başkanlarımızın da tamamı kararımı olumlu karşıladı. Dolayısıyla 29 Ocak tarihinde yapılacak olan il kongremizde il başkanı adayı olmayacağım ve önümüzdeki seçimler için milletvekili aday dayıyım. Türkiye’nin içinden geçtiği bu zaman tünelinde hep birlikte yaşadığımız ama umutsuz olmadığımızı günleri yaşıyoruz. 20 yıllık iktidar, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedecek. Demokrasimizin mabedi olan TBMM’nin bir bileşeni olmak büyük bir onurdur ancak büyük bir sorumluluktur ayrıca. İzmir’in 2. bölge milletvekili adayı olacak bu kentin mahallelerinin tamamının sorumluluğunu üzerimde taşıyarak gitmek istiyorum” dedi.

“SEÇİMLE GELDİLER SEÇİMLE”

Mevcut iktidarın eleştirilecek birçok noktası olduğunu ancak sorunlara girmeyeceğini ifade eden Kırkpınar, yen iktidar için sandığı işaret etti ve “Hepimiz bu ülkedeki yolsuzluğu ve yoksulluğu görüyoruz. Aynı zamanda demokrasi konusunda da ciddi sıkıntılar var. Ama ben bugün bu konuları açmayacağım. Önümüzdeki süreç çok sıkıntılı bir süre. Ama ben inanıyorum ki bu millet adalete olan inancı, feraseti ve aklıyla… 18 Haziran 2023 seçimlerine 242 gün kaldı. Umudumuzu o güne kadar daha da yükseltmeliyiz. Madem seçimle geldiler seçimle gidecekler. İnşallah 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM ADAYLIK PLANLARINI DEĞİŞTİRİR Mİ?

Olası erken seçim senaryosunda milletvekili aday adaylığı kararında değişiklik olup olmayacağına ilişkin de yorum yapan Başkan Kırkpınar, “Malumunuz olduğu üzere ilçe ya da il kongreleri devam ederken bir seçim önümüze konursa kongreler durdurulur ancak benim milletvekili aday adaylığım konusunda bir değişiklik olmaz” dedi.

“BIRAKI FİZİKİ YETERLİLİĞİ HASTALAR RANDEVU ALAMIYORLAR”

İzmir’deki sorunlardan biri olan şehir hastanesi değinen Başkan Kırkpınar, “2020 yılında hizmete girmesi gereken bir şehir hastanemiz vardı ama bu, bir efsaneye döndü. Bu hastanenin faaliyete alınmasıyla birlikte bazı devlet hastanelerinde düzenlemeler oldu. Hastanenin başından sonuna bugünkü bu haliyle bile geleceğe taşınacak olan olumsuzluklarını bugünden ifade etmek istemiyorum. Aynı zamanda bu sağlık kuruluşlarında... Mesela çocuk doğum ünitesi sadece bu devlet hastanelerinde var. Bırakın fiziki yeterlilikleri hastalar bugün hastanelerden randevu alamıyorlar. Çoklu hastalık yaşayanlar aynı gün 2 doktordan randevu alamıyorlar. Eğitim deseniz… Üniversite şehri olan kentimizde barınma sorunu çözülmeden 2. yıla girdik. Üniversite kazanan arkadaşlarımız, eğitim yüz yüze olmaya başlayınca hükümet bu pırıl pırıl çocukları sokakta bıraktı. Bizler İYİ Parti olarak bu arkadaşlarımıza yardımcı olmak için komisyonlar kurduk, elimizden geleni yaptık ama bu yara kapanmadı. Hayatın her alanında ülke insanları sıkıntı yaşıyorlar. Her hafta yeni bir vaat geliyor iktidar kanadından. Ülkenin kaynaklarını varlıklı insanların hesaplarına aktarmaktan başka bir şey yapmıyorlar” ifadelerini kullandı.

KIRKPINAR’DAN CEZAEVİ ALANI İÇİN ALTERNATİF ÖNERİ

İzmir’de son günlerin en çok tartışılan konularından olan Buca Cezaevi alanı için alternatif bir çözüm de sunan Başkan Kırkpınar, “Kentle ilgili… Buca Cezaevi… Burasıyla ilgili İller Bankası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan devralmış. Devraldığı yere imar planında AVM yapılması söz konusuymuş ama geçtiğimiz hafta planlar değişmiş. Burada en önemli sorun, özellikle 9 Eylül yerleşkesine yakın bir yer. Orda okuyan çocuklar hem okuyup hem de barınıyorlar. Burada doğru olan oraya bir öğrenci yurdu yapılmasıdır .Ama burada 2 sorun var. Birincisi Büyükşehir meclisinden geçen konu ikincisi de bakanlık planları. Hükümet ve yerel yönetim burasıyla ilgi bir araya gelerek uygun olanı yapmalıdır. Uygun olan öğrenci yurdu yapılmasıdır. Yeşil alanı çok olmalıdır. Mümkünse otopark da yapılmalıdır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E ELEŞTİRİ

Kentteki sorunlar üzerinden Büyükşehir’e de eleştirilerde bulunan Kırkpınar, şunları söyledi; “Yerel yönetimlerle ilgili hem Büyükşehir'in hem de ilçe belediye başkanlıklarının 2019 yılındaki vaatlerinin bir kısmını hayata geçirilememesi ekonomik kriz ve salgın nedeniyle olabilir ama İzmir’in trafik konusunda mutlaka bir çözüm getirilmelidir. Trafiğin belli pik noktaları ve saatleri var. Buna çözüm bulmak zor değil. Kamu kurum ve kuruluşları mesai saatlerini buna göre ayarlayabilirler. Bu birkaç ay denendiğinde rahatlama olacağı anlaşılacaktır. Yine ayrıca bu pik saatlerde metropol kavşaklarda trafik polislerinin görev almasıyla rahatlama yaşanacaktır. Mevcut yollarda da iyileştirilmeye de gidilmelidir. Geçtiğimiz dönem Büyükşehir'in trafik için sinyalizasyon hizmeti almak için ihaleye çıktığın ancak bunun hayta geçirilip geçirilmediğini bilmiyorum. Yine ayrıca Çiğli Arıtma Tesisi ’ne ilave ünitelerin yaparak bir an önce kent kokudan kurtulmalıdır. Yağmur suyu ve atık suların hatlarının da ayrıştırılmasının bir an önce yapılması gerekiyor. Ayrıca kentsel dönüşüm projelerinde hükümetle mutlaka bir araya gelmelidir. Nu dönemde söz verilmiş ve hayata geçirilemeyen projeler var. Seçimlere 1,5 yıl kaldı. Bu sürede mevcut hükümet ve bakanlıklarla bir araya gelinerek kentsel dönüşüm mutlaka hayata geçirilmeli.”

“EKSİKLİKLERİ SÖYLEMEK SUÇ MU OLACAK?”

Halk arasında “sansür yasası” olarak bilinen yeni basın yasasına da kısa bir eleştiri getiren Kırkpınar, Bartın örneğini verdi ve “Son günlerde özellikle basın yayını ve gazeteci arkadaşlarımızı ilgilendiren bir yasa yürürlüğe girdi. Mesela Bartın’a bağlı bir ilçemizde Taş Kömürü yönetiminin eksik işleri olduğunu Sayıştay raporluyor, ilgili birilere tebliğ ediyor. Sayıştay’ın bu eksiklikleri uyardığının gündeme getirilmesi yeni yasayla suç mu olacak” dedi.

“İYİ PARTİYE YAKIŞIR ŞEKİLDE TAMAMLANACAK”

İl kongresinde il başkanlığı için adaylıkta ismi geçen partililere de üstü kapalı uyarıda bulunan Kırkpınar, “Biz şeffaf bir yönetim ve adil bir anlayışla bütün kongrelerimizin şölen havasında geçeceğine inanıyorum. Şu anda il başkanlığı için 2 aday arkadaşımız var. Bu isimlerin de ziyaretlerini İYİ Parti’ye yakışır şekilde tamamlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.