Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Şahin’den Soyer’e tepki: Son zamanlarda İzmir’den koptu

MHP’li Şahin’den Soyer’e tepki: Son zamanlarda İzmir’den koptu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in son zamanlarda İzmir’den koptuğunu ileri sürerek, 9 Eylül günü yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Şahin açıklamasında, ‘’ Ecdadımızı kötülemek bize ne kazandırır? Vahdettin bir hain değildir. 9 Eylül’ü bir parti faaliyeti gibi göstermek doğru değil. İzmirliler oraya konser dinlemeye geldi. Bizim amacımız Cumhur İttifakı olan sen ben kavgası değil, sonuç’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2022 - 16:28

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, Büyük İzmir TV’de Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Buca Cezaevi, 62 yıl hizmet verdikten sonra 30 Ekim 2020 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Yıkımın tamamlanmasının ardından alanının nasıl değerlendirileceği tartışmaları tam gaz devam ediyor. Buca Cezaevi hakkında önemli açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Şahin,Buca cezaevinin bulunduğu yer yıkıldı. Orası şimdi bir boşluk ama burası bakanlığa ait bir bölge. Buraya İzmir Büyükşehir Belediyesi plan yapıyor ama böyle bir yetkisi yok. Meclis gündemine geldi ve komisyonlara geçti. Planlar meclisten geçse ne olur yetkisi yok. Büyükşehir yetkisi elinde olan şeyler için değil yetkisi olmayan şeyler için plan yapıyor. Büyükşehir’e tebliğ gitmesine gerek yok arazi bakanlığa ait. Buraya plan yapmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iznine gerek yok. Cezaevi taşındı burası şuan da kamu arazisi durumunda. Tabi ki burası yeşil alan olsun. Belediyemiz önerilerde bulunsun ama Büyükşehir’in plan yetkisi yok. İşin özü bu. İlgili bakanlığımız da orada yeşil alanın fazla olmasını savunacaktır. Burada esasında bakıldığında olmaması gerek bir gerginlik yaşanıyor. Bu da belediyemiz eliyle çıkartılıyor. Daha ortada somut bir şey yok bakanlıkta konut yapmak istemiyor’’ dedi. 

Aktepe-Emrez hizmetlerden yoksun 

Gaziemir kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Selahattin Şahin, ‘’Aktepe-Emrez bölgesi Gaziemir’in iki mahallesi ama Karabağlar sınırında burası belediye hizmetlerinden yoksun... İnsanlar burada doğalgaz kullanamıyor çünkü plan yok. Yıllardır kentsel dönüşüm alanı ilan edildi ama bir türlü dönüşemiyor. Büyükşehir eliyle İzmir’de dönüştürülen konut sayısı 960 oldu. Burada 80 dönüm araziyi Büyükşehir aldı. İmar planları yapıldı. 2348 adayı İzbeton üzerinden İş İnsanları kooperatifine ihalesiz verdi. 2349 ada ihaleye çıkardı. Bir şirket aldı burayı ve temel atma töreni gerçekleştirildi. İş insanları kooperatifleri icat oldu. Bu kooperatif yasalara uygun mu? Neden iş insanları kooperatifleri şirketler girsin ve çabucak bitirsin. Bu kooperatif konutları satmaya başladı bile. İrdelenmesi gereken bir kooperatif. Yasalara uygun olup olmadığı belli değil. 1.etabın mahkemeden döneceğini düşünüyoruz. Olacak şey değil bu. Daha sonra halk kooperatifi oluşturuldu. Bu kooperatifte depremzedelerimiz varsa uygun bir kooperatif. Depremzedelerin binaları yıkılmış onlar bir araya gelip kooperatif kurulabilir 80 dönüm araziyi 12 milyon gibi bir para ile verildi. 1 dairenin maliyeti 20 bin TL. İhalesiz verme gerekçesini şu şekilde anlatıyor; devlet Büyükşehir’e yetki vermiş deprem olduysa sen orayı hızlıca dönüştür demiş. Fakat o bölgede hasar gören binalar olması gerekiyor. Ama burası hasar gören bina yok. Pazarcı esnafın kullanmak için yaptığı kaçak tuvaleti riskli bina göstermişler ama bu da mahkemeden dönecek. Aktepe-emre bölgesinde insanlarımızın refahı için doğalgaz hattı için Büyükşehir’e önerge sunuyoruz reddediliyor. Önergemizi gündeme bile almadı. Büyükşehir toplantılarında mağduriyetleri hep dile getiriyoruz. Biz o bölgeye iniyoruz halk çok mağdur durumda. Buranın bütüncül planları yapılıp bırakılsa halk müteahhitlerle anlaşıp burayı dönüştürebilir. orada Hazine fazlalığı ve ama bütüncül planlara engel değil. Sen kendi yaptığın yüzde 3 emsal veriyorsun. vatandaşa 1.5 emsal veriyorsun. Bu doğru bir yaklaşım değil. Bu iş uzuyor. Şuan da süreç devam ediyor. Biz ısrarla söylüyoruz bütüncül planları yapılsın nasıl boş araziye 3 emsal verildiyse insanlarımıza da 3 emsal verilsin’’ ifadelerini kullandı. 

Önergelerimiz reddediliyor 

Mecliste Cumhur İttifakı tarafından verilen önergelerin reddedildiğini söyleyen MHP’li Şahin, ‘’Meclislerde CHP çoğunlukta. Bizim verdiğimiz önergelerin çoğu kabul edilmiyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Emrez’de kapalı bir Pazar yeri var. Fakat hiç sağlıklı değil. Bizim burası içinde bir önergemiz var ama yine reddedildi. Burada cemevi talebi var. Alevi kardeşlerimizin taleplerini dikkate almayacak mıyız? Gaziemir’de bir önergemiz vardı ilkokul çocuklarına ücretsiz servis diye. CHP’nin seçim vaadinde var ama biz önerge verince yine reddedildi’’ dedi. 
Derdimiz İzmir’e hizmet götürülsün

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 3.5 yıllık başkanlık sürecini değerlendiren MHP’li Şahin, ‘’En büyük sorun körfez kokusu. ‘Körfez kendi kendini temizler dedi’ ama olmadı. Tunç bey bunları nereden çıkartıyor bilmiyoruz. Yazın İzmir’de sokaklarda kokuyor. Altyapı 
çalışmaları yetersiz, ayrıştırma çalışması devam ediyor ama bu ayrıştırma çok yetersiz. Biz Cumhur İttifakı olarak çalışıyoruz. İzmir’in sorunlarını meclise getiriyoruz. Derdimiz İzmir’e hizmet götürülsün. İlçemizde ve büyükşehirde ciddi bütçeler var öncelikle bu bütçeler hizmetlere, projelere harcansın. Dünyada global bir pahalılık oldu. Avrupa ülkeleri de krizden etkilendi. Hükümet kriz ile mücadele için tedbirler alıyor. İcralık olan vatandaşlara yardım ediyor. Tabi bu anlamda Büyükşehir’in de yaptığı işler var. Depremde hepimiz kenetlendik. İzmir’de yüzde 70 civarı dönüşmesi gereken konut var. Kentsel dönüşüm hızlanmalı. Büyükşehir Belediyesi’nin binasının yıkımı bile 2 yılda yapıldı. Belediye binamız bu zamana kadar yapılabilirdi. Meclisi holde yapmak yerine. İzmirlilerin parası harcanıyor. Bitmeyen projeler, bitmeyen işler çok. Bunları bitirmek lazım’’ dedi. 

‘Engelleniyoruz mazeretleri geçerli değil’ 

CHP’li belediyeler tarafından ortaya atılan, ‘hükümet tarafından engelleniyoruz’ iddialarına yanıt veren Şahin, ‘’Engelleniyoruz mazeretlerin geçerli olduğunu düşünmüyorum. Belediyelerimize paraları parti gözetmeksizin ödeniyor. Belediyelerimiz projelerin önceliklerini belirlemesi gerekiyor. Şeffaf belediyecilik ile çıkıp anlatması gerekiyor. İzmir’de başlayıp, bitirilen bir proje yok. Buca metrosunda fazla veren şirkete verildi bunun izahı yapılmadı. mevcut bütçeler belirlenip hizmete harcanırsa kent daha çok hizmet alır Bayraklı’ya otopark yapılıp açıldı güzel bir iş. bu otoparklara daha çok ihtiyaç var. Kentin iyi planlanması ve hizmetlerin ona göre yapılması gerekli. İZSU zammı enflasyona bağlandı. Su temel bir ihtiyaç belediye bu ihtiyaçlarda zarar edebilir. Bugün ESHOT zammı da çok fazla’’ dedi. 

Vahdettin bir hain değildir

Başkan Tunç Soyer’in son zamanlarda İzmir’de koptuğunu iddia eden Şahin, ‘’Tunç bey son dönemlerde bakıldığında İzmir’den kopuyor. Aliağa’ya gelecek gemi ile ilgili eylemlere gitti, İzmirliler unutuldu. Bakan, ‘bu gemide zararlı madde varsa geri dönecek’ dedi. Ona rağmen İzmirlileri unutup eylemlere gitti. Son dönemde işçiler Tunç Soyer için toplandı. belediye başkanları da destek için bir araya geldi. Neden böyle yapıyorlar anlamadım. Belediye başkanları başkandır, buna itiraz eden mi var? Bu davranışları anlamış değiliz herhalde başka şeylere dikkat çekmeye çalışıyor. Soyer işinin basında değil, ne gerek var bunlara. 9 Eylül’de yaptığı açıklama doğru bir açıklama değil. Ecdadımızı kötülemek bize ne kazandırır? Vahdettin bir hain değildir. Bugün Mustafa Kemal Atatürk neticede Osmanlı’nın bir komutanıydı. Gemiyle Samsun’a gidişinde Vahdettin görev başındaydı hain olsa Mustafa Kemal Atatürk’e imkan verir miydi. 9 Eylül’ü bir parti faaliyeti gibi göstermek doğru değil. İzmirliler oraya konser dinlemeye geldi. Bizim amacımız Cumhur İttifakı olan sen ben kavgası değil, sonuç. İzmirlilere hizmet edilmesini talep ediyoruz. İmkanların hizmet için kullanılmasını istiyoruz. 3.5 yılda İzmir’e ne yapıldı? biz buna bakıyoruz. Tunç bey İzmir’in seçtiği bir belediye başkanı. Hepimizin yasal çerçevede iş yapması lazım’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.