Dolar 32,3654
%-0.36
Euro 34,7292
%-0.22
Altın 2.410,360
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’den İstanbul’a destek çıkarması

İzmir’den İstanbul’a destek çıkarması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ülke gündeminde büyük yankı uyandırdı. İmamoğlu’nun dün Saraçhane’de dayanışma etkinliği için yaptığı çağrı İzmir’de de karşılık buldu. CHP İzmir İl ve İlçe örgütleri bu sabah saatlerinde İstanbul’a doğru yola çıktı.

  • Ege Postası
  • 15.12.2022 - 09:50

EGEPOSTASI- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davası dün sonuçlandı. İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararı verildi. 

Dün Saraçhane’de binlerce vatandaş İmamoğlu’na destek için bir araya geldi.  İmamoğlu burada yaptığı açıklamada  6’lı masanın liderlerinin bugün Saraçhane’de demokrasi mücadelesi için bir araya geleceğini duyurdu. 

İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Millet, iradesine liderleriyle sahip çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu ve Sayın Uysal’la buluşmak üzere sizleri yarın (bugün) saat 16.00’da, Saraçhane’de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum’’ dedi. 

İmamoğlu’nun çağrısına sadece CHP örgütleri değil, 6’lı masanın diğer üyeleri ile Memleket Partisi, Türkiye Değişim Partisi, TİP ve diğer emek, Sivil Toplum Örgütleri, Odalar ve Barolar Birliği  de karşılık verdi. 

 Öte yandan, İmamoğlu’nun çağrısı üzerine İzmir il örgütü de yoğun bir katılım ile  sabah saatlerinde İstanbul’a doğru yola çıktı. Partililer, ‘Yanındayız İmamoğlu’ pankartı açarak İmamoğlu'na destek verdi. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Kızgınız, öfkeliyiz ama umutsuz değiliz. Bilmiyorlar ki, bu haksızlıklar bizi daha çok kamçılıyor, daha çok motive ediyor'' ifadelerini kullandı. 

CHP Menemen İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'İlçe Başkanlığı olarak haksızlığa, hukuksuzluğa karşı ilçe örgütümüzle birlikte İstanbul Saraçhane mitingine katılmak üzere yola çıktık'' dedi. 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Hak, hukuk, adalet için İstanbul yolundayız…'' dedi. 

CHP Buca İlçe örgütü sosyal medya hesabından, ''Türkiye'yi tek adama teslim etmeyeceğiz. Zorbalığınız bizi korkutmaz, cesaretimizi, kararlılığımızı, inancımızı arttırır ancak. Umudumuzu yüklendik, yollara düştük... Bekle bizi İstanbul'' ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.