Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kazan kaynıyor! İl yöneticileri Yücel'e ateş püskürüyor

CHP İzmir'de kazan kaynıyor! İl yöneticileri Yücel'e ateş püskürüyor

CHP İzmir İl Örgütünde il başkanlığı bilmecesi sürüyor. Genel Merkezin gönderdiği genelgenin ardından istifa ederek milletvekili aday adayı olacağı konuşulan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in kısa süre içerisinde görevi bırakması bekleniyor. Ancak partide olası Yücel istifası sonrası yeni il başkanının belirleneceği süreç sancılı geçeceğe benziyor. İl yönetimi yeni başkanın yönetim içerisinden bir ismin seçilmesini beklerken, kulisler Genel Merkez ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in atama yoluyla belirlenmesini istediği iddialarıyla çalkalanıyor. Öte yandan il başkanlığında dün kritik bir toplantı yapıldı. Basına kapalı yapılan toplantı sonrası il yöneticilerinin kendilerine yeterince destek vermediğini ve arkalarında durmadığını öne sürerek Deniz Yücel'e ateş püskürdükleri ileri sürüldü.

  • Ege Postası
  • 14.12.2022 - 11:47

EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi geçtiğimiz haftalarda milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yöneticilerin istifasına ilişkin bir genelge göndermişti.

Genelgenin ardından CHP İzmir İl Örgütünde, İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa edip etmeyeceği ve Yücel’in olası istifasının ardından yeni il başkanının kim olacağı tartışmaları başlamıştı.

Kulislerde her gün farklı bir isim ortaya atılırken, partililerin bir ksımı yeni il başkanının yönetim içerisinden seçilmesi gerektiğini dile getirirken, diğer bir kısmı ise dışardan 'ağabey formülü' ile atama yapılması görüşünde birleşmişti.

Bu kapsamda dün CHP İzmir İl Başkanlığında kritik bir toplantı gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticileriyle bir araya geldi.

UYUM MESAJI

Toplantıda bazı il yöneticilerinin Tunç Soyer'e yeni başkanının yönetim içerisinden seçilmesi gerekitiğini bir kez daha ifade ederken, uzun süredir birlikte ve uyum içinde çalıştıklarını söyledikleri aktarıldı.

SOYER'İN KARŞI DURAMAYIZ DEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Soyer'in bu görüşe saygı duyduğunu kendisinin de yönetim içinden seçilmesi gerektiğini belirtirken, toplantının sonuna doğru ise "Genel Merkez yönetimi görevden alır veya bir kısmını revize ederse, başkanı da dışardan atarsa da buna karşı duramayız" dediği iddia edildi.

ATEŞ PÜSKÜRDÜLER

Basına kapalı yapılan toplantının ardından kulislerden edinilen bilgiye göre; İl yöneticilerinin toplantıdaki izlenimlerinin yönetimin görevden alınarak dışardan atama yapılacağı görüşünün güçlendiği bundan dolayı da yeterince arkalarında durmadığı gerekçesiyle Deniz Yücel'e ateş püskürdükleri ileri sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.