Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü’den yeni il başkanı için opsiyonlu çıkış: Ya yönetim ya ilk adres Soyer

Gümrükçü’den yeni il başkanı için opsiyonlu çıkış: Ya yönetim ya ilk adres Soyer

Haziran 2023’te yapılması plan seçimler için partilerde hareketlilik artarken, CHP Genel Merkezi'nin geçtiğimiz haftalarda gönderdiği genelgeyle birlikte, CHP İzmir’de hareketlilik başladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili aday adaylığı için istifa edip etmeyeceği merak konusu ve Yücel’in olası istifasının ardından yeni il başkanının kim olacağı ve yönetim içinden mi seçileceği yoksa dışarıdan mı atanacağı oluştu. Konuya ilişkin konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, opsiyonlu konuştu ve “Bence doğru olan il yönetimden bir arkadaşın uzlaşıyla belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Dün Sayın Soyer de aynı şeyi söylemiş. Eğer ki yönetim dışından bir isim olacaksa yani Genel Merkez böyle bir şey yaparsa bu konuyu da hepimizden önce ilk olarak Tunç Soyer’e sorulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2022 - 12:04

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Haziran 2023’te yapılması planlanan seçimler için partilerde hareketlilik artarken CHP Genel Merkezi geçtiğimiz haftalarda milletvekili aday adayı olmak isteyen başkanlar ve yöneticilerin istifasına ilişkin bir genelge göndermişti. Genelge’de istifa için son tarih 26 Aralık olarak belirtilirken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili aday adaylığı için istifa edip etmeyeceği merak konusu olmuştu.

Konuya ilişkin bir merak edilen bir diğer konu da Yücel’in olası istifasının ardından yeni il başkanının kim olacağı ve yönetim içinden mi seçileceği yoksa dışarıdan mı atanacağı oluştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticileriyle bir araya gelmiş ve toplantının ardından basın mensuplarına konuşan Yücel, adaylık için yeşil ışık yakmıştı.

“HAKKIMI HELAL EDİYORUM”

Öte yandan; yeni il başkanının kim olacağına ilişkin sorular ala cevaplanmazken Örgütte çeşitli görevlerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yücel’e vekillik yolunda başarılar dileyen Güörükçü, “Bizim Deniz Yücel’le ilginç bir hikayemiz var. Geçen gün ilçe ziyaretlerinde ilçe başkanlığı binasına gelirken ‘Ben bu binaya ilk kez senin ilçe başkanlığına destek için gelmiştim’ dedi. Kendisi o zamanlarda meclis üyesiydi. Daha sonra onunla il başkanlığı yarışına girdik ve o kazandı. Ama anladığım kadarıyla o şimdi bir yol ayrımında. Yeni bir yola çıkmaya hazırlanıyor. Sanıyorum ki gelecek hafta kararını paylaşacaktır. Ben kesinine yolu açık olsun diyorum ben hakkımı helal ediyorum” dedi.

Yeni il başkanının il yönetimi içinden seçilmesi gerektiğini aksi ihtimalde ise ilk sorulacak kişinin Soyer olması gerektiğini belirtti ve şunları söyledi; “Ankara’da bir ismi dile getirdiğim söyleniyor. Ama ben bir isim için gitmedim. Bence doğru olan il yönetimden bir arkadaşın uzlaşıyla belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Dün Sayın Soyer de aynı şeyi söylemiş. Eğer ki yönetim dışından bir isim olacaksa yani Genel Merkez böyle bir şey yaparsa bu konuyu da hepimizden önce ilk olarak Tunç Soyer’e sorulması gerektiğini düşünüyorum. Ülke tarihinin en önemli seçimine giderken istemezükçü bir tavrın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bazıları ‘ağabey formülü’ diyor. Bakıyorum isimlere benim ağabeyim değil. Öyle abi kardeşle olmaz bu iş. Yaşlı olur genç olur. Bu işi enerjisi, disipliniyle kim götürecekse partiye liyakatle bağlı, yönetimle uyumlu çalışacak biri olmalı. Tabii bu da dışarıdan birisi olacaksa. Ben her zaman yönetimin içinden olması gerektiğini sonuna kadar savunuyorum. Ben her birinin bu görevi yapacağını düşünüyorum. Önemli olan bizim değil onların bir tercih yapması.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.