Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstifa edip etmeyeceği merak konusu olmuştu: Yücel vekillik için yeşil ışık yaktı

İstifa edip etmeyeceği merak konusu olmuştu: Yücel vekillik için yeşil ışık yaktı

İzmir’de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa edip etmeyeceği sürekli kamuoyunda farklı iddialar ile gündeme gelirken, bugün il başkanlığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı kritik bir zirve gerçekleştirildi. Toplantının ardından konuşan Yücel ise ilk kez milletvekilliği ihtimaline yeşil ışık yaktı ve “Bununla alakalı önümüzdeki günlerde yaklaşık 5 seneyi tamamladığım il başkanlığı görevimle ilgili bir adım atabilir. Bu adımı atmamız durumda sonraki sürecin nasıl olacağı ve nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışveriş ve istişarede bulunduk” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 18:39

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Haziran 2023’te yapılması plan seçimler için partilerde hareketlilik artarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticileriyle bir araya geldi.

CHP Genel Merkezi geçtiğimiz haftalarda milletvekili aday adayı olmak isteyen başkanlar ve yöneticilerin istifasına ilişkin bir genelge göndermiş ve genelgenin ardından İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa edip etmeyeceği ve Yücel’in olası istifasının ardından yeni il başkanının kim olacağı konusu merak konusu olmuştu.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ana gündeminin ‘istifalar’ ve ‘yeni il başkanı’ olduğu ifade edilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Yücel, istifası konusunda açık kapı bırakırken yeni il başkanı konusunda da istişare ettiklerini söyledi.

“GELECEK GÜNLERDE BİR ADIM ATABİLİRİM”

İstifası konusunda yeşil ışık yakan Yücel, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bugün il yönetim kurulumuzu ziyaret etti. Çalışmalarımız ve süreçle ilgili bir istişare toplantısı yaptık. Yaklaşık 1 saat sürdü. Ana gündemimiz, Genel Merkez’in örgütlerle ilgili genelgesi oldu. İl başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileriyle ilgili. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde yaklaşık 5 seneyi tamamladığım il başkanlığı görevimle ilgili bir adım atabilir. Bu adımı atmamız durumda sonraki sürecin nasıl olacağı ve nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışveriş ve istişarede bulunduk” dedi.

Yeni il başkanının yönetim içinden mi yoksa atamayla mı olacağı konusunda parti kulislerinde tartışmaya neden olurken konuya ilişkin sorulan soruyu da yanıtlayan Yücel, “İstişarede bulunduk. Çeşitli fikirler görüşler öneriler ya da basından yazılan çizilen bir takım şeyler var. Bu konuyla ilgili karşılıklı istişarede bulunduk” diye konuştu.

Yücel, herhangi bir görüşün ağırlık kazanıp kazanmadığı sorusunu ise “Bir görüş ağırlık kazandı diyemeyiz” şeklinde yanıtladı.

“BOŞALAN GÖREVLER BİR ŞEKİLDE DOLDURULUR”

Başkan Yücel, istifa tarihiyle bağlantılı olarak il yönetiminin düşürülüp Genel Merkez tarafından geçici yönetim atanması ihtimaline ilişkin ise şunları söyledi; “Öyle bir gündemimiz olmadı, öyle bir konunun konuşulması da söz konusu değil. Neticede bizim birlikte seçildiğimiz görevinin başında olan 30 kişilik bir il yönetim kurulumuz var. Geçen hafta bir arkadaşımız istifa etti milletvekilli adaylığı için. Yarın öbür gün bir arkadaşımız daha ya da il başkanı olarak ben istifa etsem de neticede 30 tane yöneticimiz var. Bu görevlerine devam ederler. Boşalan görevler ne şekilde doldurulur tüzükte yazılmıştır, kurallar bellidir. İçeriden seçim olabilir, dışarıdan seçim olabilir. Seçimlere 6 ay kaldıysa dışarıdan atama olabilir. Bunların hepsi ihtimal dahilindedir. Birlikte görev yaptığımız yönetim kurulumuz şu anda görevinin başındadır, Deniz Yücel de görevinin başındadır. O yüzden bu konuları çok fazla detaylı konuşmayı ben doğru bulmuyorum.”

“MUTABAKATA VARMAK GİBİ BİR AMACIMIZ YOK”

Toplantıda mutabakat sağlanıp sağlanmadığı sorusunu da yanıtlayan Yücel, “Bir mutabakata varmak gibi bir amacımız yok. İstişare ettik. Süreç daha devam ediyor” diye konuştu.

İlçe başkanları ve delegeler adaylığına sıcak baktığı dile getiriyor.

Yücel’in olası istifası hakkında yapılan olumlu yorumlara ilişkin ise Yücel, “Ben henüz adaylıkla ilgili adım atmadım, açıklama da yapmadım. Bununla ilgili yorum yapmayı da doğru bulmam” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.