Dolar 32,4417
%0.01
Euro 34,8475
%0.31
Altın 2.435,860
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Çıray, atama eleştirilerine karşı ne dedi'

İYİ Partili Çıray, atama eleştirilerine karşı ne dedi'

Geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirilen  İYİ Parti 2. Olağan Kurultayında idare kuruluna girememesinin ardından muhalif söylemleriyle gündeme gelen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, dün Genel Başkan Meral Akşener ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Siyasi Başdanışmanlık görevine getirilmişti. Görevinin İYİ Parti’nin kuruluş amaçlarına hizmet etmesi temennisinde bulunan Çıray, hakkında yapılan eleştirilere karşı ise sessizliğini korudu.

  • Ege Postası
  • 08.02.2021 - 11:06

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz eylül ayında 2. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştiren İYİ Parti’de önemli bir görev ataması yapılmıştı.

Kurultayda Genel İdare Kuruluna (GİK) girememesinin ardından muhalif söylemleriyle dikkat çeken İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve görüşmenin ardından Siyasi Başdanışmanlık görevine getirilmişti.

Yeni görevinin partisinin kuruluş amacına hizmet etmesi temennisinde bulunan Çıray, “Bugüne kadar çeşitli görevler yaptım. Bu da yaptığım önemli görevlerden biri olacak. İnşallah yararlı olurum. İYİ Parti’nin kuruluş amaçları doğrultusunda Türkiye’yi huzura kavuştururuz” dedi.

Çıray’ın atanması kararına parti içerisinden de tepkiler gelmişti. Özellikle kurultay sonrasında da söylemleri nedeniyle Çıray ile karşı karşıya gelen İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, isim vermeden Çıray’ın atamasını eleştirmişti. Sosyal medyadan açıklama yapan Dervişoğlu, “Bir ince satış var lakin malı ve taciri ifşa etmeden önce, ince ince düşünmemiz gerekiyor. Acelemiz yok yani” ve “Parti politikalarını bu denli istiskal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir. Önünü açmak lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Dervişoğlu’nu yorumları hakkında görüşü sorulan Çıray ise, sessizliğini korudu ve “Ben bu tür söylemlere cevap vermem” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI KIRKPINAR’DAN ATAMA YORUMU

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise parti içindeki yeni atamaya ilişkin, “Partimiz ve Aytun Bey için hayırlı olsun diyebilirim. Başka ne diyebilirim. Hayırlı olsun” derken Dervişoğlu ve Çıray arasındaki yaşananlar hakkında yorum yapmasının doğru olmayacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.