Dolar 32,2590
%-0.24
Euro 34,7667
%-0.13
Altın 2.413,820
%0.85
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Türkmen'den ihraç kararına itiraz: Dilekçede dikkat çeken ‘İl Disiplin Kurulu’ ayrıntısı

CHP’li Türkmen'den ihraç kararına itiraz: Dilekçede dikkat çeken ‘İl Disiplin Kurulu’ ayrıntısı

Geçtiğimiz haftalarda, sosyal medya paylaşımları nedeniyle CHP’den ihraç edilen Gaziemir İlçe Başkan adayı olan Ali Rıza Türkmen, CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderdiği dilekçe ile karara itiraz etti. Türkmen dilekçesinde, CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’nun CHP tüzüğüne uygun oluşturulmadığının altını çizerken kurulun bugüne kadar verdiği tüm kararların “Yok hükmünde” olduğuna dikkat çekti. Türkmen ayrıca, paylaşımlarındaki soyut ifadelerinin kesin ihraca gerekçe oluşturmadığını belirtti.

  • Ege Postası
  • 06.02.2021 - 16:57

TENZİLE AŞÇI/ EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ekim ayında hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında dosya hazırlanan Gaziemir İlçe Başkan adayı olan Ali Rıza Türkmen kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Türkmen, geçtiğimiz haftalarda flaş bir kararla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle milletvekillerini küçük düşürmesi gerekçesiyle partiden ihraç edilmişti. 

Kararı değerlendiren Türkmen ise hukukli haklarını kullanacaklarını söyleyip, “Benim kaybettiğim bir şey yok. Bundan sonra ne olacak yaşayıp göreceğiz. Ben hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım.Zaten ‘sahtecilikle’ ilgili davam hala devam ediyor. Bu böyle bitmez bunu söyleyebilirim” demişti.
Kararın verilmesinden 12 gün sonra Türkmen karara itiraz etmek için ilk adımı attı.

Türkmen CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na bir dilekçe yazarak İl Disiplin Kurulu’nun kararına itiraz etti. 

Parti içi hukuk yollarının tamamını deneyip yargı yoluna gidebilmek için dilekçe gönderdiğini belirten Türkmen, “Dilekçe ellerine geçtikten sonra dört ay içinde karar vermek zorundalar. Bunu yapmadan mahkemede dava açamıyorsun. Parti içi hukuk yollarını bitirmek adına verdim bu dilekçeyi. Zaten dilekçe ile ilgili bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum ama ancak dilekçeyi gönderdikten sonra dava açabiliyorum. Burada en önemli konu il disiplin kurulunu seçilme şekliyle tartışılır hale getirmem. Kurul, tüzüğe uygun değil. düşmesi lazım” dedi. 

DİLEKÇEDE HANGİ HUSUSLAR YER ALDI'

İtirazından iki konuya dikkat çeken Türkmen, itiraz dilekçesinde; Gaziemir İlçe Kongresi adaylığı sonrasında mahalle seçimlerinde parti üyesi olmayanlara oy kullandırıldığını tespit ettiğini belirtirken konuyla ilgili önce CHP Gaziemir İlçe Başkanı’na ardından İl Başkanlığı’na sözlü ve yazılı olarak müracaat ettiğini söyledi. 

Dilekçede, “Bahse konu olan sosyal medya paylaşımlarımın 2013 yılından beri taranması ilçe yönetimince şahsıma ne derece kin ve husumet ile yaklaşıldığını da bir ispatıdır” diyen Türkmen, paylaşımlarını hiçbirinde Genel Başkan, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin isminin geçmediği hususuna dikkat çekti. 

Türkmen dilekçede ayrıca, İl Disiplin Kurulu’nun oluşturulmasında CHP tüzüğünün 65. maddesinin ihlal edildiğini belirterek, “’İl kongresince seçilen dokuz asil, beş yedek üyeden oluşur. Nüfusu 500 bini aşan illerde aday bulunması halinde asil üyelerin en az dördünün, yedek üyelerin en az ikisinin hukukçu olmalıdır’ der.

Tüzüğün ilgili maddesi ihlal edilmiş olup nitelikli çoğunluk kuralı sağlanmamıştır” denildi.

Dilekçenin sonuç bölümünde ise şu ifadelere yer verildi; “Bu gerekçeler doğrultusunda tüzüğe uygun oluşmamış olan CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’nun başta şahsım olmak üzere görece başladığı günden beri verdiği tüm kararlar yok hükmünde sayılmalı, İl Disiplin Kurulu düşürülerek uygun bir İl Disiplin Kurulu göreve getirilmelidir.

CHP tüzüğünün parti suçlarını tanımlayan 70. Maddesindein A bendinden ifade edilen kesin çıkarmayı gerektiren parti suçlarını işlemedim. Tarafıma sosyal medya paylaşımlarımdaki soyut cümleler için kesin ihraç cezası verilemez.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.