Dolar 32,2724
%-0.64
Euro 34,6506
%-0.45
Altın 2.413,560
%-0.38
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kahvecilere yardım tartışmaları büyüyor: CHP'li Gruşçu'dan AK Partili Başdaş'a 'Özür' çağrısı

Kahvecilere yardım tartışmaları büyüyor: CHP'li Gruşçu'dan AK Partili Başdaş'a 'Özür' çağrısı

Konak Belediyesi’nin kahveci esnafına vermeyi planladığı nakdi yardım tartışmaları alevleniyor. Dün İzmir’de olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konu üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendiği konuşmasına tepki gösteren AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’a yanıt veren CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, esnafa desteğin pazarlık konusu edilemeyeceğini ifade etti. Gruşçu ayrıca, kullandığı ifadeler nedeniyle Başdaş’ı özre çağırdı ve “Halkın ve hakkın yanında duran Sayın Genel Başkanımdan, Sayın Belediye Başkanımdan ve pazarlık unsuru haline getirdiğiniz yurttaşlarımızdan derhal özür dileyin” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.02.2021 - 14:19

EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis oturumunda kahveci esnafına yapılması planlanan maddi destek, AK Parti ve CHP grupları arasında gerginliğe neden olmuştu.

AK Parti grubu kahvecilere yardım yapılıyorsa muhtarlara da yapılması gerektiğini belirtmiş ve kahvecilere yapılacak yardım önergesinde çekimser oy kullanmışlardı.

Kahvecilere verilerek maddi yardıma AK Parti grubunun çekimser kalması ise ülke siyasetine de yansımıştı.

Bir dizi programlar gerçekleştirmek için dün İzmir’de olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konu üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmiş ve bu kararın nedeninin açıklanmasını istemişti.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ise, Kılıçdaroğlu’nun konuşması üzerinden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a “yalan” göndermesi yapmıştı.

Başdaş’a yanıt ise CHP’li mevkidaşı CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu’dan geldi. Gruşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, AK Parti’nin yardımlara engel olamayacağın söylerken Başdaş’ı özür dilemeye çağırdı.

Başkan Gruşçu paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“CHP’li belediyelerin çalışmalarına tahammül edemiyorlar. Konak Belediyemiz esnafı destekliyor, AKP Grubu karşı çıkıyor.

İstedikleri kadar engellemeye çalışsınlar, esnafımıza verdiğimiz destek analarının ak sütü gibi helal olsun. Biz hizmete devam edeceğiz. Onların işi laf, bizim işimiz hizmet!

Esnafımız için getirdiğimiz maddi destek önergesini muhtarlarımız üzerinden pazarlık unsuru yapan bu zihniyet içten pazarlıklıdır, samimiyetsizdir.

Milletimizin menfaatlerini bir grup tefeciyle ve yandaşla oturdukları masalarda nasıl pazarlık malzemesi yaptıklarını iyi biliyoruz.

Şimdi de CHP’nin yapacağı hizmetleri, esnafımız ve muhtarlarımız üzerinden nasıl pazarlık malzemesi yaparak engellemeye çalıştıklarına şahit oluyoruz. Asla engelleyemeyecekler.

Milletimiz doğruyu da yalanı da görüyor. Gerçekler gün yüzü gibi ortada. Basın üzerinden yaptıkları açıklamalarda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’a ne denli haksız ithamlarda ve iftiralarda bulunduklarını bu görüntüler açıkça ortaya koyuyor.

AKP İlçe Başkanı ve grubuna sesleniyorum: Halkın ve hakkın yanında duran Sayın Genel Başkanımdan, Sayın Belediye Başkanımdan ve pazarlık unsuru haline getirdiğiniz yurttaşlarımızdan derhal özür dileyin.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.