Dolar 32,2633
%-0.03
Euro 35,0683
%-0.05
Altın 2.465,160
%-0.04
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İTO komisyon kurdu, çarşı ve iş merkezlerin sorunu çözülecek

İTO komisyon kurdu, çarşı ve iş merkezlerin sorunu çözülecek

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in çarşı ve iş merkezlerinin çok önemli sorunları olduğunu belirterek, bunların çözüleceğini söyledi. Demirtaş, “Bir yandan bu sorunların çözümü için çalışırken diğer yandan da kentimize yeni çarşı ve iş merkezleri kazandırmamız gerekiyor. Çünkü artık üyelerimiz kent merkezindeki çarşılara, iş merkezlerine sığamıyor. Hem sorunları çözmek hem de yeni çarşılar kurmak için çalışırken, bu amaçla Odamız bünyesinde de İş Merkezleri ve Çarşılar Komisyonu oluşturduk.” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 13:30
İZMİR - İzmir Ticaret Odası İş Merkezleri ve Çarşılar Komisyonu ilk toplantısını Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın başkanlığında yaptı. İzmir’in ticaret ile ekonomisinde çarşı ve iş merkezlerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Demirtaş, “Bu merkezler sayesinde İzmir Ege’de toptan ticaretin merkezi oldu.” ifadesini kullandı. Oda üyelerinin de yoğun olarak faaliyet gösterdiği çarşılardaki sorunları çözmeye büyük önem verdiklerini belirten Demirtaş, geçmiş dönemlerde de Kemeraltı, Ayakkabıcılar Sitesi, MTK Tekstilciler Çarşısı, Yenişehir Çarşısı, Nakliyeciler Sitesi gibi çarşı ve iş merkezleri için ciddi çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Bu dönemde de aynı yönde çalışacaklarını ve İş Merkezleri ile Çarşılar Komisyonunu oluşturduklarını dile getiren Demirtaş, komisyonda Matbaacılar, Yenişehir Ticaret Merkezi, Kemeraltı, MTK, Mimar Kemalettin, Mobilyacılar ve Keresteciler Sitesi, Çankaya, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi, Fincancılar Çarşısı, Sarnıç ve AVM’leri temsilen oda üyelerin yer aldığını kaydetti.

‘YER ARAYIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Yenişehir, Kemeraltı gibi bazı çarşıların kentin merkezinde yer aldığını ve bu nedenle de özellikle mekansal sorunlar yaşadıklarına dikkat çeken Demirtaş, şöyle devam etti: “Bu eski çarşılarımızın sorun ve çözüm önerilerini belirlemeliyiz. Hem de yeni çarşılar nasıl olmalı, nerede olmalı konusu üzerinde çalışmalıyız. Komisyonumuz ile birlikte yeni dönemde çalışmalarımız bu yönde olacak. Örneğin yıllar önce Yenişehir Ticaret Merkezi’ni kurduk. Yıllar önce Yenişehir Ticaret Merkezi'ni kurduk. Bugün Ege Bölgesi’nin kalbi niteliğinde. O dönemde dükkan ve depo büyüklükleri ihtiyaca cevap verebiliyordu, artık cevap vermiyor. Bugün gıda, inşaat, matbaa ve plastik sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz, daha modern ve ihtiyaca cevap veren yeni çarşı kurulması için talepte bulunuyor. Fakat İzmir’de yeni çarşılar oluşturmak konusunda arsa bulmak oldukça zor. Artık kent merkezinden uzaklaşmadan üretim yapma şansı neredeyse yok. Gıda, inşaat gibi imalatçı olmayan sektörler için rezerv alanlar bulmalıyız. İTOB, organize bölge gibi alanlara taşınılabilir. Bu konuda kentin çeşitli bölgelerinde yer arayışlarımız devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerdeki gibi mevcut çarşıların mekan temelli sorunlarının çözümü ve iş hacimlerini artırıcı çalışmalarımız da devam edecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.