Dolar 32,2238
%-0.06
Euro 34,7574
%-0.12
Altın 2.459,370
%1.11
Bist-100 10.344,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Umutoğulları’ndan ‘Ahmet Küçük’ tepkisi: Örgütün bu virüslerden kurtulması lazım

Gazeteci Umutoğulları’ndan ‘Ahmet Küçük’ tepkisi: Örgütün bu virüslerden kurtulması lazım

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında CHP Bayraklı’da yaşanan sorunlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlçe yönetiminde görev yapan Ahmet Küçük’ün CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal’ın itibarsızlaştırılması için kampanya yürüttüğünü belirten Umutoğulları, ‘’ Böyle insanların bu partiye faydası olmaz. Bayraklı ilçe örgütün bu virüslerden kurtulması gerekiyor. Partinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir yerde bütün kendi kişisel egolarınızı toprak altına koyup partinin ilçe başkanıyla, yönetim ile, örgüt ile tek yumruk olmazsanız partinin başarılı olma şansı yok’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2023 - 10:34

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündemi değerlendirdi.

CHP Bayraklı’da yaşanan süreci değerlendiren Gazeteci Umutoğulları, ‘’Bayraklı ilçe örgütü dinamik bir örgüt. Rekabet bir yerde başlar ve finale gelince herkes durur. İlçe örgütü 3 kongre yaşadı. Son kongrede Didem Gültekin ilçe örgütünün başına geldi. Birileri ilçenin çalışmalarına çomak sokuyor. Ülke birbirine kilitlenmiş ve partinin genel başkanı 6’lı masayı kurarak güçlü bir muhalefet oluşturmuş. CHP’li belediye başkanlarına karşı iktidar bütün imkanlarıyla baskı yapıyor ve başkanları soruşturmalarla kilitlemeye çalışıyor. Bu kadar baskının olduğu yerde ilçe örgütlerinin görevi başkanı savunmak ve belediyenin icraatlerini halka anlatmaktır. Sandal’ın hakkını kim savunacak ilçe örgütü savunmalı. Bayraklı’da belediyenin yaptığı icraatleri örgütün halka anlatması gerekiyor’’ ifadelerini kullandı. 

AHMET KÜÇÜK İLÇEYİ KEMİRİYOR 

İlçe örgütü içerisinde ilçe yöneticilerinden Ahmet Küçük'ün, ilçe başkanını ve belediye başkanını itibarsızlaştırmak için çalıştığını belirten Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’Ahmet Küçük diye bir ilçe başkan yardımcısı var. Bu vatandaş seçilmeden önce ilçe başkan adayı olmak istedi ama olmadı ve ilçe yönetimine girdi. İlçe örgütünün görevi toplantı yapmak ve çalışmaları konuşarak harekete geçmektir. İlçe örgütü için en sıkıntılı şey huzursuzluk ve dedikodudur. Bu beyefendi, bir ayaklı gazete. Ahmet bey, ‘ilçe başkanı sokakları bilmiyor, bütün gün ilçede oturuyor ve çalışmıyor’ diyor. Daha ileri giderek, ‘ben istifa edecektim. Başkan Sandal rica etti, istifa etmedim’ diyor. Bu beyefendi emekli olup gelip siyasete girmiş. İlçe başkanı daha 30-35 yaşlarında, partinin kademelerinde görev almış ve ardından ilçe başkan ıolmuş. Bu ilçe başkanı bütün geleceğini ve kariyerini feda ederek o koltuğa oturarak, CHP’ye hizmet etmeye geliyor. Partisinin duruşu için geleceğini riske atmış ilçe başkanının sen arkasından konuşuyorsun ve itibarsızlaştırıyorsun. Ben yıllardır bu işin içindeyim bu Ahmet Küçük’ün adını hiç duymadım. Kendisinin partide nasıl bir emeği var? Kahvehane köşelerinde dedikodu yapmak dışında ne yapmış? Nasıl bir siyasi başarısı var ve oturup parti meclisinde görev almış ve partisi için bu kadar fedakarlık yapan bir ilçe başkanını yerden yere vuruyor. İnsanda biraz utanma olur. İlçe başkanı ile bir eleştiriniz varsa gider konuşursunuz. Bunlar parti içerisindeki virüsler. Bunlar partiyi içerden kemiriyorlar.  İzmir’de bir çok ilçe başkanı milletvekili olmak için istifa etti. Karşıyaka’da, Bornova’da, Konak’ta olağanüstü çalışmalar yapılıyor da Bayraklı’da mı yapılmıyor? Partide seçimler CHP Genel Merkez programı ile yapılıyor. Genel Merkez çalışmaları ve propagandalar hazırlanıyor ve illere gönderiliyor. İl Başkanı her seçim çalışmasında her milletvekili adayının yanına bir il yöneticisi gönderiyor. İlçe başkanları da bu çalışmalara bizzat katılır. Bunları bilmeden parti içerisine oturmuş, partiyi kemiriyor’’ dedi. 

EL ALTINDAN PARTİYE DİNAMİT KOYUYOR 

CHP’nin birlik ve beraberlik ruruhna ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Umutoğulları, ‘’Bayraklı’daki temel sorun herkesin kendini bir şey olarak görmesi. Bugün 30 ilçede yaklaşık 600 tane yönetici oluyor. O ilçede 17 tane yönetici var ve bu yöneticiler kendini başkandan yetkili görüyor. 9 kişiyi örgütleyerek istifa edeceğini ve ilçeyi düşüreceğini söylüyor.  Bu zihniyete sahip birinin o yönetimde ne işi var. Yine burada da karşımıza kişisel ego çıkıyor. İlçe başkanını, belediye başkanını, ilçe örgütünü, il yöneticisini beğenmiyor. Bu kadar başarısız bir örgüt varsa senin burada ne işin var? İstifa et git, bayrak aç, çalışma yap. Böyle insanların bu partiye faydası olmaz. Bayraklı ilçe örgütün bu virüslerden kurtulması gerekiyor. Partinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir yerde bütün kendi kişisel egolarınızı toprak altına koyup partinin ilçe başkanıyla, yönetim ile, örgüt ile tek yumruk olmazsanız partinin başarılı olma şansı yok. Seçimlerde Bayraklı’da kötü sonuçlar alınırsa ilçe başkanı ve belediye başkanını suçlayacak ve ihaleyi onlara yükleyecksiniz. Kendiniz el altından partinin altına dinamiti koyacak ve her gittiğiniz yerde ilçe başkanlarını itibarsızlaştıracaksınız ve o başkanların gittiği yerde saygı görmesini bekleyecek ve dayanışmadan, birliten ve beraberlikten bahsedeceksiniz. Partiyi bu kadar içten kemiren insanlarla dayanışma ruhu olmaz. Pınar Susmuş döneminde Belediye başkanı ile ilçe başkanı arasında bir gerginlik vardı. Susmuş’un etrafındakiler belediyeye cephe alması için uğraştı. Şimdi belediye başkanı ile uyumlu çalışan biri var. Neden bundan rahatsız oluyorlar. Başkan ile uyumlu çalışması neden bu kişileri rahatsız ediyor? ‘’ ifadelerine yer verdi.

PARTİYE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPANLAR…

Umutoğulları açıklamasının devamında, ‘’Samet Tekin kongreye girdi ve 3. oldu. Örgüt sana vize vermemiş ve seçmemiş. Oradan vize almayınca CHP Halk Hakreti diye bir yapı kuruyor. Delege seni seçmemiş ve sanki bir kanaat önderi gibi gidip dernekleşmeye çalışıyorsun. Arkandan gelmeyen delege sen dernek kurunca mı arkandan gelecek? Herkes ahkam kesiyor. Samet Tekin ile konuş en büyük CHP’li, sosyal demokrat, devrimci sosyalist. Bakıyoruz, partiyi terk ediyorsun, partini karşısına alternatif çıkarıyorsun? Sebep ileride bir şey olabilmek için.  Taban, Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül’ün arkasından mı gitti? Hangisi başarılı oldu. Aynı hastalık bunlarda var. Bütün bunların hepsini topladığınızda ilçe başkanını, belediye başkanını itibarsızlaştırmaya çalışanlar partiye en büyük kötülüğü yapanlar. Partinin kişisel hırs ve egosunu bütün partini birlik ve beraberliğinin önüne koyan adamın bu partiden gitmesi gerekiyor. Bayraklı’da Serdar Sandal, Didem Gültekin, Karşıyaka’da Cemil Tugay, Büyükşehir’de Soyer bunu sağlayamazsa bir yıl sonra CHP diye bir parti olmayacak’’ dedi. 

PARTİDEN AYIKLANMASI GEREKİYOR 

İlçe içinde itibarsızlaştırma kampanyası kişilerin tasfiye edilmesi gerektiğine değinen Gazeteci Umutoğulları, ‘’Bayraklı ilçe başkanı seçildikten sonra bu adam dinamit koymaya başladı. İlçe başkanı ile bir sorunun varsa gider konuşursun. CHP’de bir uzlaşı ve demokrasi kültürü var. Sen başkan önünde düğme ilikleyip, arkasından dedikodu yapıyorsan burada seninle ilgili bir sorun var. Bu insanlar görevden alınarak bu sorunlar çözülür. Bu partiye zarar verenlerin ayıklanması gerekiyor. AK Parti aleyhine çalışanları hemen ihraç ediyor. Bu partide başbakanlık yapmış insanları partiden attılar. CHP’nin artık demorkasiyi kenara bırakanladan, partinin ideolojisini anlayamamış insanlardan kurtulması gerekiyor.  CHP vicdanlı bir örgüt, fedakarlık yaparak örgüte hizmet eden birini mi yoksa emekli olup dedikodu yapan birini mi seçecek? Bu örgütün vicdanına kalmış bir şey’’ dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.