Dolar 32,3215
%-0.12
Euro 34,7694
%-0.06
Altın 2.388,690
%-0.34
Bist-100 10.262,00
%0.52

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan ve Polat’a delegelerden tepki: Örgüte niye sahip çıkmıyorsunuz?

Arslan ve Polat’a delegelerden tepki: Örgüte niye sahip çıkmıyorsunuz?

Deniz Yücel’in milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından yerine gelecek isim henüz belirlenememişken flaş bir iddia ortaya atıldı. Yeni il başkanı için ekiplerin ‘yönetim içinden’ ve ‘atama yoluyla’ başkan çatışması devam ederken örgüt üyelerinin CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ ‘örgüte sahip çıkma’ konusunda tepki gösterdikleri iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 05.01.2023 - 14:56

EGEPOSTASI- Deniz Yücel’in CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifasının ardından yerine belirlenecek isim krize neden olurken örgüt içinde il başkanlığı için hareketlilik devam ediyor. 

Yücel, Genel Merkez tarafından gönderilen istifa genelgesinin son günü olan 26 Aralık’ta istifasını vermişti. Yücel’in istifasının ardından 10 gün geçmesine rağmen yerine henüz bir isim belirlenememesi örgütte sorun olup olmadığı sorularına neden oldu.

İl başkanlığı için, ekipler kendi belirledikleri ismin aday olması yönünde çalışmalarını yürütürken yönetim de, yeni il başkanının yönetim içinden seçilmesi gerektiği görüşünde uzlaşmışlardı.

CHP’nin İzmir’deki yeni il başkanının dün toplanan CHP MYK’sında il başkanlığının belli olması beklenmiş ancak bir karar verilememişti. Kararın, bir sonraki 9 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek MYK toplantısında görüşülmesi bekleniyor. 

DELEGELERDEN İKİ İSME TEPKİ

Öte yandan; bazı il delegelerinin CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ı arayarak ‘Örgüte neden sahip çıkmıyorsunuz’ tepki gösterdikleri iddia edildi. 

Arayan delegelerden ‘Siz de örgütten geliyorsunuz. Her kademesinde görev yaptınız. İl başkanının örgütten yani yönetimden seçilmesi gerekirken siz atama yapılması için çalışma yürütüyorsunuz’ dedikleri öne sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.