Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Gültekin’den rezerv alanı tepkisi: Yandaşlara peşkeş çekilemez

CHP’li Gültekin’den rezerv alanı tepkisi: Yandaşlara peşkeş çekilemez

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programına önemli açıklamalarda bulundu. Deprem sonrası yapılan rezerv alanda inşası devam eden konutların kimlere, hangi koşullarda verileceğini sorduklarını fakat hala bir yanıt alamadıklarını dile getiren Gültekin, ‘’ Bayraklılı yurttaşlarımızın hakkını kimseye yedirtmeyiz. Depremde mağdur edilen vatandaşlarımızın hakkını kendi yandaşlarına peşkeş çekmeye niyetleri varsa biz bu işin karşısında dimdik duracağız’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2022 - 13:47

EGEPOSTASI- CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programına konuk oldu. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Gültekin, parti içi çalışmalara yönelik bilgiler verdi. 

Tek gündem genel seçimlerdir 

Geçtiğimiz dönemde CHP Bayraklı ilçe örgütünde yaşanan polemiklere ilişikin açıklama yapan Başkan Didem Gültekin, ‘’ CHP’de en zor görev ilçe başkanlığıdır. çok minimalleştirildiğinden dolayı. Partinin her kademisinde görev alan biri olarak Bayraklı’ya geldiğimizde mikro siyaset yapılıyordu. Dar bir ekip 5 -10 profesyonelin etrafından dönen bir siyasi kararlar silsilesi vardı. İlk olarak bunu çözmek gerekiyordu. CHP demokrasiyi benimsemiş bir partidir. Çok seslilik ve farklı sesler her zaman başarıya götüren araçlardır. Herkes kendince bir katkı koymak ister ve bu doğrultuda çekişmeler olabiliyor. Önemli olan bunlar aşmak ve bunlarla ilgili yeni bir yol çizip, geleceğe yönelik yeni şeyler söylemek lazım. Birazda bu yüzden bu göreve talip olduk. Şuan herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum. CHP büyük bir ailedir. Her üye birbirinden farklıdır.  Her kademesinde demorkatik kurallar işletirlerek yürütlen bir örgüt sistemidir. Başkanlık silsilesinden ziyade çok kültürlü bir yapıya sahiptir. Benim başkanlığımdan ziyade yeni bir anlayış, yeni bir sayfa açacağız dedik. 13 Mart akşamı üç liste ile girmiştik. 3 adaylı bir seçimdi. Seçim sonrasında söylemlerimizle ve uygulamalarımızla bunu hayata geçirdik. Sarı, mavi, beyaz yoktur CHP’de yeni bir sayfa açılmıştır ve tek hedef CHP iktidarı ve 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığıdır diye yola çıktık. Bu noktada çalışmalarımızı ilerlettik. Bizim tek gündemimiz önümüzdeki genel seçimlerdir’’ dedi. 

Bayraklı siyasi özerkliği kazanamamış bir ilçeydi 

CHP’nin her kademesinde görev yaptığını belirten Başkan Gültekin, ‘’Parti meclis üyeliği yaptım. Parti meclis üyesi olmak 81 ilin bir parçası olmaktır. İzmir bizim kendi evimizdir. Bayraklı’da bu noktada İzmir’in en önemli metrapol ilçelerinden birisidir. Bayraklı’da şuana kadar sıkışmış bir siyaset vardı. Karşıyaka ve Bornova’dan koparılarak yapılmış bir ilçe ama siyasi özerkliğini ilan edememiş bir ilçeydi. Bu noktada duruş göstermek gerektiği kansına varıp yola çıktık. Parti meclis üyesi olarak partinin tüm bileşenlerini toparlamak için bu göreve geldik’’ ifadelerine yer verdi. 

Türkiye’nin sorunları belli, çözümleri hazır

Göreve geldiğinden beri farklı bir yönetim anlayışı ile yola çıktıklarını dile getiren Gültekin, ‘’Biz farklı bir yönetim tarzı sergiledik ve farklı bir çalışma anlayışı kurduk. 5-10 profesyonel ya da Bayraklı dışından müdahalelerle değilde, Bayraklı dinamik etkenlerine yönelik bir yol haritası belirledik. Bayraklı’yı 3 bölge olarak inceledik. 1. bölgeyi deprem bölgesi  olduğu için özel incelenmesi gerektiğini düşündük. mERKEZ ve çok kültürlüyapıyı 2. bölge olarak ele aldık. Buradaki amaç ayrıştırmak değil küçük ölçekli minmal seviyeye indirerek birebir hem seçmenle hem partililerle yakın temas kurmak. Örgütü halka indirmek istedik. Bir ilçe başkanının görevi hizmetlerin siyasallaştırılarak tabana anlatılması ve herkesi kucaklayıp CHP’nin hedeflerini ve politikalarını anlatmasıdır. İçe dönük kısır döngüye takılırsanız yapmanız gereken görevi yapamazsınız. Biz 3 bölgede 4’er arkadaşı görevlendirdik. 24 mahallemiz var. 16 yönetim kurulu arkadaşımız var ve bu arkadaşlarımızın mahallelere eş zamanlı girmesini kurguladık. Mahalle temsilciliği en önemli görevlerden biridir. Örgüt ile taban arasındaki ilişkiyi taban olarak kuran kişidir. Saha çalışmalarında bunun sonuçlarını alıyoruz. CHP’nin kadroları hazır. Türkiye’nin sorunları belli çözümleri hazır. Çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmasın dedik’’ ifadelerini kullandı. 

Hizmetin siyaseti olmaz 

AK Parti tarafından gelen eleştirilerin ciddiye almaması gerekitiği ileri süren Gültekin, ‘’Söylemleri çok ciddiye almamak lazım. Bir işi eleştirken dönüp arkaya bakmak lazım. AK Parti 2002 yılında ilk seçime girdi. Duygusallaşma ve duygudaşlıkla bir siyaset bırakayım dediler şuan ötekileştirmek üzerine bir siyaset kurdular. Onların nazarında bizden olanlar ve olmayanlar diye bir ayrıştırma söz konusu. Öğretmen atamalarından tutunda mülakatlardaki elemelere kadar aynı şekilde. Kimse CHP’nin böyle bir ayrım yaptığını söyleyemez. CHP’nin yerel yönetimlerindeki kadrolarında hiçbir belediye başkanımız bu ayrıma müsadece etmez. Bizim partimizin anlayışının temelinde insan vardır. Bizde komşusu açken tok yatan bir kültür söz konusu değildir.. Genel Başkanımız her zaman halka hizmet hakka hizmet der. Bizim düsturumuz budur. Sosyal devlet anlayışı önce vatandaşının hakkını kollayandır’’ dedi. 

Vatandaşı değil yandaşı düşünen bir sistem! 

Rezerv alanı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Gültekin, ‘’Deprem sonrası bir rezerv alanı yapıldı. Aylardır hem İZDEDA Başkanı hem Belediye Başkanımız hem bizler soruyoruz ama ortada bir muamma var. Büyük bir deprem yaşadık. Aynı depremi Van’da ve Elazığ’da yaşadık. Elzaığ’da 24 bin konut yapıldı. Burada 5 bin konut yapıldı. Biz bir muhattap bulamıyoruz. Soruyoruz ya bir meclis üyesi çıkıp cevap veriyor, ya bir vatandaş AK Parti adına cevap veriyo. Biz bizzat TOKİ’nin ofisine gittik ve rezerv alanındaki konutların kime yapılacağını sorduk. Muhattap olarak AFAD’ı gösterdiler. AFAD, Çevre ve Şehircilik’e yönlendirdiler. Ortada bir top dönüyor… Çünkü kime verileceği belli değil. Rezerv alanı tekrar gündeme geldiğinde başkan net bir tavır koydu. Biz bu işin takipçisiyiz dedi. Bizde CHP olarak takipçisiyiz. Bayraklılı yurttaşlarımızın hakkını kimseye yedirtmeyiz.  Depremde mağdur edilen vatandaşlarımızın hakkını kendi yandaşlarına peşkeş çekmeye niyetleri varsa biz bu işin karşısında dimdik duracağız. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm yurttaşlarımızın barınma hakkının devlet tarafından tahsis edilmesi sosyal devletin bir görevi. Onlar yapamazsa biz 6 ay sonra iktidara geldiğimizde bu işi kökünden çözeceğiz. Elazığ’a ve Van’a yapılan yardımlar ne kadardı BayraklI’ya ne kadar? Şuan da 10 bin konutun yapılarak vatandaşlara ücretsiz tahsis edilmesi mümkün değil mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin buna gücü yeter. Yurttaşın barınma, eğitim ve sağlık hakkının bedelsiz olarak tahsis etmesi gerekir. Vatandaşını düşünen değil, yandaşını ve akrabalarını düşünen bir sistem ile karşı karşıyayız. Şuanda nereye aktarıldığı belli olmayan fonları topladığımızda Türkiye’nin tüm illerinde vatandaşın hakkını verilebilir.  Bayraklı’da ciddi bir deprem yaşadık ve yurttaşlarımız mağdur durumda. Şuan yapılan halk konut projesi çok ciddi bir proje. Seçimden ziyade vatandaşlarımızın güvenli evlerine girmesi bizim önceliğimiz’’dedi. 

AK Partili Şahin’e yanıt: Kişi kendinden bilir işi.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin’in eleştirilerine yanıt veren Didem Gültekin, ‘’CHP anlayışında ötekileştirme kültürü yoktur. Kişi kendinden bilir işi. Liyakat, adalet, hak ve hukuk kavramları bazı arkadaşlara yabancı olabilir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Söz veriyoruz 6 ay sonra uygulamalı olarak bilmeyenlere de öğreteceğiz’’ ifadelerine yer verdi. 

AK Parti’ye 3 Y hatırlatması 

2023 seçimlerini işaret eden Gültekin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Depremzedelere gerçek dermanın CHP’li belediyelerden geldiğini dile getiren Gültekin, ‘’Sosyal demokrat belediyeciliği sözle değil uygulamalarla tüm Türkiye’ye örnek olarak sergileyen CHP’li belediye başkanlarımızdan geldi. Taşın altına elini değil, gövdelerini koydular. Tek gayeleri vatandaşların sorunlarının çözümüydü. Çıkıp kürsüden konuşmakla değil bizzat sahadan yaptılar. Hem depremzedelerimizden hem Bayraklılardan tek ricamız var… 2023 Haziran ayına kadar sabretmeleri. Zaten CHP iktidarında, halkın iktidarında dürüstlüğü ve kararlılığıyla 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde tüm sorunlara çözüm olacağız. Bu ülkede oy çoğunluğunu alarak iktidara gelenlerin verdiği her karar demokratik meşruiyete sığdırılmaya çalışılıyor. Geçmişten gelen bir süreç var. 2007 ve 20008 yılına kadar yaptıkları güzel işler var. Bu noktada yapılan iyi işleri her zaman takdir ettik. Sonrasında yandaşlara hizmet ile devam eden ve şuan akraba çevresine dönen bir sistem var. Vatandaş şuan hayata kalma mücadelesi veriyoruz. Asgari ücreti lütuf gibi 5500 lira yapıp dolar ile mi maaş alıyoruz diyen bir zihniyet ile karşı karşıyayız. İlk olarak ‘CHP iktidara gelirse yardımlarınız kesilir ‘dediler şuan CHP’li belediyeler sosyal yardımlarda tarih yazıyor. CHP iktidarında yurttaşlarımızı yardıma muhtaç düzeyden çıkarmak önemli.  Bunlar gelirken 3 y ile çıkış yaptılar. Yolsuzluklarla mücadele diye geldiler, en büyük vurgunu yaptılar. Yoksullukla mücadele dediler, insanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor.. Yasaklarla mücadele dediler, düşünmek bile suç haline geldi. Özgür basın diyoruz ama basına pranga vuruluyor. Sindirilmeye çalışılan bir toplum var ama bu toplum her dönemde olduğu gibi bu dönemde de dimdik duracaktır’’ dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine ilişkin eleştirilere yanıt veren CHP’li Gültekin, ‘’Kılıçdaroğlunun nerde olduğuna dair yaratılan algı bizim haddimize değil. Kendisi bizzat gerekli açıklamayı yaptı. Bununla ilgili farklı bir algı yaratarak, güveni sarsmaya ne yaparlarsa yapsın güçleri yetmeyecektir. Bunu sadece algı olarak kalır. Genel Başkan net bir şekilde iki tablo üzerinden nerde olduğunu ve neden orada olduğunu net bir şekilde söyledi. Onun açıklaması üzerine söz söylemek benim haddime değil.’’ dedi. 

Kadın siyasteçi olmanın gurur verici bir duygu olduğunu belirten Gültekin, ‘’Ataerkil bir topluma nazaran siyaset ‘ben buradayım’ deme sanatıdır. Bir annelik bakış açısıyla kucaklayıcı ve şefkat yaklaşımıyla kadın profile siyasette önemlidir. Sadece cinsiyet olarak bakmamak lazım’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.