Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'tan kadın cinayetlerine tepki: İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olacağız

CHP Konak'tan kadın cinayetlerine tepki: İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olacağız

CHP Konak ilçe örgütü, hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını gündemde tutmaya devam ediyor. Bugün ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştiren örgüt, kadın cinayetlerine dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 18.10.2022 - 16:38

CHP Konak ilçe örgütü bugün İstanbul Sözleşmesi için basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları açıklamasında, ‘’ Öldürülen kadınlarımıza yönelik cinayetler ilk olmayıp, AKP iktidarının erkek egemen ve kadın erkek eşitliğine aykırı, şiddeti körükleyici sistemli politika ve uygulamalarının ve söylemlerinin bir ürünü olarak ülkemizde binlerce kadın eril şiddetin kurbanı olmuş ve bu cinayetler son yıllarda artarak devam etmiş ülkemiz adeta kan gölüne dönmüştür.  Son olarak  AKP İktidarı kadına yönelik şiddete son vermeyi hedefleyen İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin imzasını çekerek, kadınları şiddet karşısında korumasız bırakarak,  kadına yönelik şiddeti körüklemiş, eril şiddete cesaret vermiştir’’ ifadelerini kullandı. 

İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olacağız

Kadın – Erkek fırsat eşitliğine ve şiddetin önlenmesine ilişkin bütüncül politikaların uygulanması gerektiğine dikkat çeken Akın Küçükoğulları, ‘’  Kadını şiddete karşı koruyucu önleyici yasaların güncellenerek etkin hale getirilmesi, eğitim ve öğretim, kültür, sanat vs faaliyetlerde şiddeti önlemeye dikkat çeken ve kadın erkek eşitliği ve eril şiddete son verilmesine yönelik bilinci verecek etkinliklere öncelik verilmesi ve  acilen İstanbul Sözleşmesi'ne taraf olunması gerekmektedir.  Biz  söz veriyoruz iktidara geldiğimizde ilk işimiz İstanbul Sözleşmesine taraf olacağız. Kadına yönelik şiddeti bitirmek için her türlü yasal ve idari düzenlemeyi yapacak, kadın erkek eşitliğinden hareketle her türlü eğitim, öğretim ve kültür politikaları oluşturacak ve kadına yönelik şiddeti bitireceğiz. Kadın ve erkeğin eşit olduğu, Eril şiddetin olmadığı, çağdaş, laik bir dünya tahayyülümüz ve hedefimiz ile kadına şiddete son verilmesi bizim vicdani görevimizdir.  Canice öldürülen kadınlarımız Bahar’ın, Hüsniye’nin, Vahide’nin, Yasemin’in,  Nursel’in tüm failleri ve sorumlularını, eril şiddeti teşvik eden AKP iktidarını kınıyor bu cinayetlerin faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağımızı taahhüt ediyor, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyor İstanbul sözleşmesi yaşatır diyoruz’’ dedi. 

Kadın cinayetleri politiktir

CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkan vekili Melda Erbaykent ise açıklamasında, ‘’ Kadın cinayetleri politiktir ve kadına yönelik şiddet bireysel  değil toplumsal bir meseledir. Adana’da öldürülen, Elazığ’da İstanbul’da öldürülen kadınlar ilk olmayıp, bugüne kadar öldürülen binlerce kadından sadece birkaç tanesidir.  Tüm tepkilerimize ve mücadelemize rağmen eril şiddet günden güne azalmadığı gibi artarak devam etmekte olup bu konuda yetkililerin acilen hukuki ve toplumsal önlemler alması gerekmektedir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunun devletin bütüncül ve sistemli bir politikaya sahip olması ve bu politikalar sayesinde tüm toplumda bu konuda duyarlılıkların oluşturulması  ile mümkündür’’ ifadelerini kullandı. 

‘Sistemli politikaları ile şiddeti körükleyen...’

CHP Konak İlçe Hukuk Komisyonu Başkanı Yelda Kullap,  İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe sokulması  gerektiğinin altını çizerek, ‘’CHP iktidara geldiğinde ilk işi -İstanbul Sözleşmesi Yaşatır- inancı ile İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe sokmak olacak ve  kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her alanında bütüncül politikalar  oluşturularak uygulanacaktır.  Bahar’ın, Hüsniye’nin, Vahide’nin, Yasemin’in,  Nursel’in vahşice katledilmelerine ve eril şiddete neden olan;  sistemli politikaları ile şiddeti körükleyen, erkek egemen zihniyeti teşvik eden, toplumsal cinsiyete ilişkin duyarlılıkları olmayan ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken ve önleyici önlemler öngören Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına karar veren,  AKP iktidarıdır’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.