Dolar 32,4141
%0.11
Euro 34,5942
%0.02
Altın 2.384,480
%0.18
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Tire’de kazanan belli oldu

CHP Tire’de kazanan belli oldu

CHP İzmir’de 4 ilçede yapılacak olan olağanüstü ilçe kongreleri kapsamında bugün Tire’de sandıklar kuruldu. İl başkanlığının geçici yönetim kurulu başkanı olarak atadığı Şenol Sardoğan ve Nejat Bozkurt’un başkanlık için yarıştığı kongrede sandıktan çıkan isim Nejat Bozkurt oldu.

  • Ege Postası
  • 06.03.2022 - 17:36

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de 25 Şubat’ta başlayan olağanüstü ilçe kongreleri kapsamında bugün Tire Olağanüstü İlçe Kongresi’ni gerçekleştirdi. 

Yaklaşık 5 aydır kayyım yönetiminde olan ilçede gerçekleştirilen kongrenin Divan Başkanlığına İl Başkan Yardımcısı İsfahan Naki seçildi. Divan heyetinde ise il başkan yardımcıları Sedredil Coşkuner, Fadime Yorulmaz ve İbrahim Ukil yer aldı. 

Kongrede, başkanlık için kayyım heyeti başkanı Şenol Sardoğan beyaz liste ve 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış Nejat Bozkurt mavi listeyle aday oldu.

246 delegenin olduğu kongrede 229 oy kullanıldı.

21 oyun geçersiz sayıldığı kongrede kazanan 122 oyla Nejat Bozkurt oldu. Bozkurt’un rakibi Şenol Sardoğan ise seçimde 83 oy aldı.

ŞENOYAR DESTEKLİYORDU

Öte yandan; partiden ihraç edilen ilçe eski başkanı Hakan Şenoyar, kongrede Bozkurt'u destekledi. Kongre salonuna gelmeyen Şenoyar, seçimi uzaktan takip etti.

Öte yandan; Bayraklı'da iki dönem belediye başkanlığı yapan ve geçtiğimiz aylarda CHP' den ihraç edilen Hasan Karabağ da Şenoyar'la birlikte Bozkurt'a destek vermek için Tire'ye geldi. 

Bozkurt'un kongreyi kazanmasının ardından 3 isim kongre salonunun önünde hatıra fotoğrafı çekildi. 

“ENERJİMİZİ İÇERİ DEĞİL DIŞARI VERMEMİZ GEREKİYOR”

Sonuçların açıklanmasının ardından başkan olarak ilk konuşmasını yapan Bozkurt, partiyi birleştirip bütünleştirmek için çalışacağını ifade etti ve “Ben burada partinin derlenmesi ve toparlanması amacıyla aday oldum. Hiç kimsenin adayı eğildim. Partimizi bütünleştirmek istiyorum. Önümüzdeki genel seçimler çok önemli bu seçimlerde partide birlik ve bütünlük içinde olmamız lazım. Enerjimizi içeri değil dışarı vermemiz gerekiyor. Ben bu konuda partiyi toparlamak için geldim. CHP’nin iktidara gelmesini istiyorum. Tabii ki Kemal Kııçdaroğlu’nun başkanlığında bu işin yürümesi gerekiyor. İlçemizde il yönetimimiz e genel merkezimizle koordineli çalışmak istiyorum. Biz hep birlikte devam edeceğiz çalışmalarımıza. Partide bütünlük sağlamamız gerekiyor ve bu bütünlüğü sağlayacağımıza da eminim. Ben 3 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Benim görevim partiyi toparlamak ve daha ileriye götürmek. Bundan sonra gitmediğimiz yer kalmayacak. Partimizin tarım politikası, belirli programları, aile sigorta var. Geçen dönem anlatamadık. Bütün bunları mahalle mahalle dolaşarak anlatacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Tire İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar, geçtiğimiz Ekim ayında ilçede kurulmak istenen mermer ocağına dikkat çekmek için yarı çıplak bir kadın görseliyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle görevden alınmış ve Şenoyar’ın yerine 14 Ekim tarihinde ilçe eski başkanlarından Şenol Sardoğan atanmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.