Dolar 32,3782
%0
Euro 34,5874
%0
Altın 2.382,570
%0.1
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Tire’de kongre heyecanı: Başkanlık için iki adaylı yarış

CHP Tire’de kongre heyecanı: Başkanlık için iki adaylı yarış

CHP İzmir’de 4 ilçede yapılacak olan olağanüstü ilçe kongreleri mesaisi bugün Tire’de devam ediyor. Kongrede başkanlık yarışı, İl başkanlığının geçici yönetim kurulu başkanı atadığı Şenol Sardoğan ve Nejat Bozkurt arasında geçti. Seçim sonunda kazanan Nejat Bozkurt oldu. Bozkurt 229 delegenin 122'sinin oyunu alarak başkan seçildi. Sardoğan ise 83 oyda kaldı.

  • Ege Postası
  • 06.03.2022 - 12:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de 25 Şubat’ta başlayan olağanüstü ilçe kongreleri mesaisi Tire Olağanüstü İlçe Kongresi’yle devam etti. 

Yaklaşık 5 aydır kayyım yönetiminde olan ilçede, delegeler bugün ilçe yeni başkanını seçmek için bir araya geldi.

246 delegenin olduğu kongrede 229 oy kullanıldı.

21 oyun geçersiz sayıldığı kongrede kazanan 122 oyla Nejat Bozkurt oldu. Bozkurt’un rakibi Şenol Sardoğan ise seçimde 83 oy aldı.

KONGREDE YAŞANANLAR

Kongre salonunda ve dışında adayların afişlerinin olmaması dikkat çekti.

Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin Divan Başkanlığına İl Başkan Yardımcısı İsfahan Naki seçildi. Divan heyetinde ise il başkan yardımcıları Sedredil Coşkuner, Fadime Yorulmaz ve İbrahim Ukil yer aldı.

Kongreye Millet İttifakı bileşeni İYİ Partili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da katıldı.

Kongrede, başkanlık için kayyım heyeti başkanı Şenol Sardoğan beyaz liste ve 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış Nejat Bozkurt mavi listeyle aday oldu.

BOZKURT: BAHARI GETİRMEK İÇİN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLDUM

Kısa bir konuşma yapan başkan adayı Nejat Bozkurt, kongre öncesindeki yarış ve çekişmelerin kongre sonrasında rafa kalkacağını ifade etti ve “Kongreler demokratik ve siyasi yaşamın parçasıdır. Kongre öncesinde tartışmalar olur ancak kongrelerden sonra hep beraber çalışıp kazanılır. Ülkemizde 20 yıldan beri halkı yoksulluğa iten, ülkeyi krize sürükleyen bu iktidarı göndermek zorundayız. Bunu sağlayacak enerjimiz, aklımız ve vicdanım vardır. CHP’nin 6 ilkesi bizim yolumuz, Genel Merkez ise pusulamızdır. Özgürlük, adalet ve demokrasi isteyen insanlarız. Toplumun çıkarlarını, aşını ve işini hedef alıp iktidar olduğumuzda ülkemize yeniden bahar gelecek. Baharı getirmek için ilçe başkanlığına aday oldum ve delegelerimizin oylarına talibim” dedi.

SARDOĞAN: HİÇ KİMSE KİŞİSEL HESAPLARINI PARTİNİN ÜSTÜNDE TUTAMAZ

Parti içinde birliktelik vurgusu yapan aday Şenol Sardoğan ise şahsi çıkarların partinin üzerinde olmaması gerektiğini belirtti ve “Ülke tarihinin en önemli krizlerinden birini yaşadığımız bu dönemde CHP, kadroları olarak üzerimize düşen tarihi sorumluluğun gereğini yapacağız. Bugün milletimizin var olma mücadelesi yaşadığına tanık oluyoruz. Salgın sürecinde bir tek adam yönetimin krizi eklenince yaşadığımız ızdıraplar kaçınılmaz oldu. Sürekli artan fiyatlar ve faturalar halkımızı fakirliğe sürüklemiştir. Tarımımız darbe almıştır. Çiftçimiz çalışarak iflas eder hale gelmiştir. Türk çiftçisi bunun hesabını ilk seçimlerde soracaktır. Cumhur İttifakı’nın yarattığı bu karanlığı Millet İttifakı paydaşları değiştirecek. Örnek aldığım kişi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Genel Başkanımız farklı siyasi ideolojileri olan 6 siyasi partiyi bir araya getirmiş ve ülkeyi artık barış dolu bir ülke haline getirme vakti gelmiştir. Biz 14 Ekim 2021’de göreve başladığımdan beri bütün partilileri bir araya getirmek için çalıştık. Partimize 350’ye yakın üye kazandırdık. Bizim amacımız geçmişle hesaplaşmak olmamalı. Tek derdimiz var bir arada ve güçlü olmak. Bu kongreyi Nejat abim ya da ben kazanırsak CHP kazanmış olacak. Çünkü iktidara gelme zamanı. Kişisel hesapları bir yana bırakma zamanı. Hiç kimse kişisel hesaplarını partinin üstünde tutamaz. Şu andan yapılanların ve yapılamayanların hesabı görülmelidir. Bizler CHP’liyiz, bir bütünüz. CHP kimsenin kişisel emellerini yeri değildir. Bizler birlikte mücadele edeceğiz. Omuz omuza yürüyeceğiz ve 20 yıllık karanlığın sonunu getireceğiz” diye konuştu.

ADAYLARIN YÖNETİM LİSTELERİ BELLİ OLDU

Kongrede oy kullanma işlemleri devam ederken başkan adayları Srdoğan ve Bozkurt'un yönetim kurulu listeleri belli oldu. Bozkurt'un listesinde ilçe eski başakanı Hakan Şenoyar'ın kardeşi Bülent Şenoyar'ın yer alması dikkat çekti. 

Nejat Bozkurt'un listesi

Şenol Sardoğan'ın listesi

NE OLMUŞTU?

CHP Tire İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar, geçtiğimiz Ekim ayında ilçede kurulmak istenen mermer ocağına dikkat çekmek için yarı çıplak bir kadın görseliyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle görevden alınmış ve Şenoyar’ın yerine 14 Ekim tarihinde ilçe eski başkanlarından Şenol Sardoğan atanmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.