Dolar 32,4068
%0.08
Euro 34,5220
%-0.19
Altın 2.381,910
%0.07
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozkurt’tan iddialı kongre yorumu: İklim çok önde olduğumu gösteriyor

Bozkurt’tan iddialı kongre yorumu: İklim çok önde olduğumu gösteriyor

Yarın olağanüstü ilçe kongresi için sandıkların kurulacağı Tire'de son düzlüğe girildi. Kongrede başkanlık için yarışacak isimlerden Nejat Bozkurt, kongreye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Buradaki iklim, sadece delegeler değil partililerin de eğilim noktasında benim çok önde olduğumu gösteriyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2022 - 13:47

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de 4 ilçede gerçekleştirilecek olağanüstü ilçe kongreleri kapsamında yarın Tire'de sandıklar kurulacak.

Kongreye saatler kala, başkanlık için aday olacak isimler de netleşti.

Kongrede şu ana kadar başkanlık için iki isim adaylığını açıkladı. İlçede 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış Nejat Bozkurt adaylığını açıklayan ilk isim olurken bugüne kadar kulislerde adaylık için ismi geçen kayyım heyeti başkanı Şenol Sardoğan da dün yaptığı açıklamayla adaylığını resmi olarak duyurdu.

Kongreye saatler kala ilçede adaylık çalışmaları hız kesmeden devam ederken kongre adaylarından Nejat Bozkurt, kongreye ilişkin Egepostası’na konuştu. 

Kongreden galip çıkacağını ifade eden Bozkurt, seçimin ardından parti içi kırgınlıkların giderilmesi için çalışacağını söyledi. 

“EN DOĞRU KARARI VERECEKLERİNE İNANIYORUM”

Seçim yarışını çok nde götürdüğünü ifade eden Bozkurt, “Buradaki iklim, sadece delegeler değil partililerin de eğilim noktasında benim çok önde olduğumu gösteriyor. Ben yarın kongrenin de barışçıl ve demokratik bir şekilde geçeceğini düşünüyorum. Çünkü bizim partimi artık gereksiz, lüzumsuz tartışmalara sokmak istemiyorum. Benim kendi ekibime söyleyeceğim olay budur. Burası küçük bir ilçe olduğu için üyeler ve delegeler adayları hayet iyi tanıyorlar. Birlikleri için en doğru kararı vereceklerine inanıyorum” dedi. 

“ETİK OLARAK DOĞRU BULMUYORUM”

İki adaylı geçmesi beklenen kongrede son anda 3. aday sürprizi yaşanıp yaşanmayacağını da değerlendiren Bozkurt, Kınık kongresinde İsmail Yılmaz’ın son anda aday olmasını örnek gösterdi ve “Başka bir ilçede oldu. Kınık’ta. O ilçede farklı varyasyonlar vardı. Ben bunu etik olarak doğru bulmuyorum. Belli bir şeyler yapılır. Bu siyasetin taktiklerinden, stratejilerinden biri olabilir. Buna teveccüh edeceklerini sanmıyorum delegelerimizin ve üyelerimizin” diye konuştu.

“KONGRELERDEN SONRA KIRGINLIKLAR OLUYOR”

Partinin içindeki çekişmelere yorumlayan Bozkurt, birlik ve beraberlik mesajı verdi ve “Biz kongreden kol kola çıkmayı hedefliyoruz. Genellikle kongrelerden sonra insanlar kırılıyor. Ben partiyi bütünleştirmek için geliyorum. Her ne kadar bu kongredeki profil bütünleştirmede yeterli olmasa da ben seçimlerden sonra ben dışarıda kalan arkadaşlarımıza ulaşarak partiye katmayı düşünüyorum. Ben 1992 yılından bu yana partideyim. 3 kez ilçe başkanlığı yaptım. Ben partimde şu an olan şeylere çok üzülüyorum. Böyle şeyler olmaması gerekiyor. Bizler partiliyiz. Önümüzdeki iktidara koşuyoruz. Genel seçimler çok önemli. Hep birlikte olacağımız için ben bu kongrenin çok önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.