Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclisi'nde 'İsrail’ gerginliği: Gençler protesto etti, meclis birbirine girdi

Büyükşehir Meclisi'nde 'İsrail’ gerginliği: Gençler protesto etti, meclis birbirine girdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşiminde İzmir’in İsrail’de bulunan Tel Aviv ile kardeş şehir olması protesto edildi. Tugay, salonda tansiyonun yükselmesinin ardından meclis oturumuna ara verdi. 

  • Ege Postası
  • 10.06.2024 - 19:59
  • Güncelleme: 10.06.2024 - 20:33

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşimi  Cemil Tugay başkanlığında gerçekleştirildi. 

Mecls sırasında arka sıralarda oturan bir grup genç İzmir’in İsrail’de bulunan Tel Aviv ile kardeş şehir olması protesto edildi.

"PROTOKOLÜ İPTAL EDECEK MİSİNİZ?"

Gruptan bir kişi ayağa kalkarak Tugay’a, “Burada gençler olarak soruyoruz, yıllardır Gazze’de soykırım politikası izleyen İsrail ile kardeş şehir protokolünüzü iptal edecek misiniz? Bizi böyle bir tablo ile karşı karşıya bırakıyorsunuz” dedi. Tugay ise “Bırakın, çekilin bırakın. Siz konuşmanızı bitirin biz meclise devam ederiz” diye konuştu.

Ardından grubun sözlerini tamamlamasının ardından Tugay, “Bununla ilgili bir önergemiz var. Gençliğinizi çok seviyoruz ama öğrenmeniz gereken bir şey var…” ifadelerini kullanırken Tugay’ın sözü grup tarafından kesildi.

"ALÇAKLIKTIR"

Bir kişi İsrail ile kardeş şehir protokolünün devam etmesini iki yüzlülük olarak değerlendirirken, “Gazze ile kardeş şehir olmak için adım atılırken Tel Aviv ile devam ediliyor. Bu alçaklıktır. Bu soykırıma ortak olmaktır. Bu Meclis, soykırıma ortaktır, kabul etmiyoruz. Acil bir şekilde Tel Aviv ile ortaklık sona erdirilecektir” şeklinde konuştu.

Sözlerin ardından Meclis’te tansiyon yükseldi. Ardından Tugay oturuma ara verirken zabıta tarafından grup salondan çıkartıldı.

"TAKDİR EDİYORUM AMA..."

Tugay, "Bu gençleri görünce kendi gençliği izi hatırladık. Kendilerini takdir ediyorum ama öğrenmeleri gereken şey var. Meclis toplantılarında sadece meclis üyeleri konuşuyor burası bir forum değil. Gereksiz yere bu protestoyu yaptıklarını meclis gündemine önerge gelince anlayacaklar" dedi. 

İPTALİ ÖNERGESİ KOMİSYONLARA DEVREDİLDİ 

Cumhur İttifakı tarafından Tel-Aviv ile kardeş şehir prtokolünün iptali için verilen önerge ilhili komisyonlara devredildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.