Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi Aday Adayı Kalfaoğlu’ndan seçim vaadi: Maaşlar 35 bin lira olacak

Buca Belediyesi Aday Adayı Kalfaoğlu’ndan seçim vaadi: Maaşlar 35 bin lira olacak

Buca Belediye Başkan Aday Adayı ve AK Parti önceki dönem İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, seçim vaatlerini TR35 TV’de yayınlanan Seçime Doğru programında aktardı. Kalfaoğlu açıklamasında, “31 Mart’ta belediyeyi kazanınca önce emekçi kardeşlerime yardımcı olacağım. Maaşlarını 35 bin liraya çıkaracağım” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2023 - 17:19

EGEPOSTASI- Buca Belediye Başkan Aday Adayı ve AK Parti önceki dönem İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile seçime doğru programına konuk oldu.  

BUCA’DA NELER YAPILDI?

CHP’li belediyeler döneminde sosyal yardımların azaldığını iddia eden Kalfaoğlu, “Bucamızın diğer kanayan yarası ise Buca Belediyesi yönetimi. Son 15 yıldır halkımıza hiçbir şey vermediler. Sosyal yardım belediyenin en önemli vazifesidir. Sosyal yardımlar CHP’li belediyeler döneminde gittikçe azaldı. Buca’da sosyal yardım konusunda en çok adımı biz attık. Seyfi Demirsoy Hastanesi depremde hasar almıştı. Hastane yıkımını gerçekleştirerek yenisini yaptık. Yıkılan hastanin yerine 800 yataklı bir hastane daha yapacağız. Yerel ikltidarın yapamadığını yaparak boşluğu doldurduk. Buca’da bir İşkur merkezi yok. Eski Kaymakamlık binasına İşkur binası yapacağız. Buca tapu müdürülüğü Alsancak’ta, bu sebeple git gel sorun yaşıyorlardı. Buca Tapu Müdürlüğü’de Hükümet Konağı açılınca hizmete girecek. Son 3 yılın içinde 60’a yakın okul kazandırdık. Berlin Duvarı denilen bir duvar vardı, onu yıktık. Yeşil alan ve yürüyüş yolu şartlıyla Belediyeye tahsis ettik ama Buca Belediyesi hala yapamadı. Bunları 31 Mart’ta belediye başkanı olduğum zaman yapacağım ” ifadelerini kullandı.

“CHP KILIÇ’I ADAY GÖSTERMEYECEK”

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın dönemini değerlendiren AK Partili Kalfaoğlu, “CHP Genel Merkez Erhan Bey’in başarısız olduğunu gördü, başka bir aday açıklayacaklar.Erhan Bey belediye başkanı olmadan once 52 seçim vaadinde bulundu. Gerçekleşen seçim vaadi ise 0. Hali hazırda belediyeyi 2 milyar lira borçlandırdı. Bu paralar nereye gittiği belli değil. Belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor. Çöpler toplanmıyır, yollar çukur içinde, trafik sorunları bir dert. Buca çok kötü durumda ve İzmir’in arka bahçesi olmuş. Biz buca’yı İzmir’in gözbebeği yapacağız. 15 yıldır altyapı yapmadılar. Yağmur artı Erhan Kılıç eşittir sel. Kasım ayındayız, Buca’da evlerde sivrisinek var” dedi.

BUCA CEZAEVİ MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Son 3 yıl içinde Buca tarihine geçtiğini ileri süren Hakan Kalfaoğlu, “ Genel Başkan Yardımcısımız Hamza Dağ’ın, İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’nın ve İl Başkanımız Bilal Saygılı’nın da destekleriyle Buca’ya 8 milyar liralık kamu yatırımın gelmesine vesile oldum. Buca’nın kanayan yarası olan Buca Cezaevi’ni kaldırdık. Buca Cezaevi’nin yıkımı çok zor bir süreçti. Yerel seçimi aldıktan sonra Cezaevi alanine komple Millet Bahçesi yapacağım. Hemşehrimlerim bana güvensinler. 15 yıldır Buca’ya yeşil alan yapmadılar. Cezaevi’nin kaldırılmasına Soyer engel olmaya çalıştı.Büyükşehir o Alana AVM yapmak istiyordu biz o planları kaldırdık. Sonrasında süreçle alakası olmayan Tunç Soyer, Cezaevi ortasına 3 zeytin ağacı dikerek şovmenlik yaptı. Şu anda Cezaevi alanında moloz yığınları var. CHP’li belediye başkanları sürekli Ankara’dan para gelmedi diyerek vatandaşı kandırmaya çalışıyor. Ankara’da İzmir’in beklediği hiçbir iş yok. Bizim burada yapmaya çalıştığımız hizmetleri engellemeye çalışıyor” dedi.

BUCA İFLAS ETTİ

Buca Belediyesi’nin iflas ettiğini ileri süren AK Partili Kalfaoğlu, “Ekonomik anlamda iflas etmiş bir Buca Belediyesi var. İşçilerin dahi maaşları ödenemiyor. Ben işçi kardeşlerime bir söz verdim. 31 Mart’ta belediye başkanı olduğum zaman namuz sözü veriyorum, kimseyi işten çıkarmayacağım. Buca Belediyesi 90-100 milyon parayı çöp toplama adı altında bir kişiye ihale ediyor. Bu şahıs şu an Ağır Ceza’da yargılanıyor. Biz bunu fark ettik ve sert bir şekilde muhalefet yaptık. Akabinde Buca Belediyesi kendi çöp arabalarını aldı. Yılda 100 milyon lira benim sayemde kasada kalıyor. Belediye iflas ettiği için mazot alamıyor ve çöp arabaları çalışamıyor. Sokak hayvanları toparlanmıyor. Her sabah Hasanağa’da yürüyüş yapıyorum, orası rezil durumda. Her tarafta başıboş sokak hayvanları dolu, bir barınak dahi yapamıyorlar. Pazaryeri tahsis ettik, onu da beceremediler. Pazaryerinin elektriği yok, gideri yok, engelli girişi yok. Buca’nın pazaryeri de parkları da bakımsız. Vatandaşlarımız 140 gün sonra hizmetle tanışacak. Bütün Bucalı hemşehrilerimin oyuna talibim” diye konuştu.

“BENZİNLİĞİ SATTIRMADIM”

Buca’ya 8 milyar liralık kamu yatırımı getirdiğini aktaran Kalfaoğlu, “ 500 milyon lira para kazandırdım. Çöp ihalesinden 200 milyon lira kara geçti, bu benim projem. Buca Belediyesi’nin tapulu malı olan benzinliğin satışını 3 defa engelledim. Borç batağına düşüren bu zihniyet çare olarak aylık 600 milyon TL kira getiren istasyonu 3 defadır satışa çıkardı. Ben bu satışı engelledim. Buca’nın malını sattırmadım, bu benim için zaferdir” dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA SEÇİM VAADİ: MAAŞLAR 35 BİN LİRA OLACAK

Buca’da seçim için vaatlerini anlatan Kalfaoğlu, “Genel Merkez bana bu göreve verecek ve biz inanarak tam gaz yol alıyoruz. 31 Mart’ta belediyeyi kazanınca once emekçi kardeşlerime yardımcı olacağım. Maaşlarını 35 bin liraya çıkaracağım. Belediye yönetimi kontrol altıona alacağım. Ciddi bir savurganlık var. Buca’nın parası Buca’ya yeter. Bu savurganlığa son verecek kemer sıkacağız. Buca’da İller Bankası’nda 80 milyon lira para geliyor. Önce sistemi düzelteceğiz ardından temiz bir kent yaratacağız. Millet Bahçesi yapacak ve trafiği çözeceğiz. Buca Belediyesi asansörlerin bakını ANT diye bir firmaya vermiş. Firma sahibinin Tuncay Özkan olduğu iddia ediliyor. Netlik kazandıktan sonra basına da bilgi vcereceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.