Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca AK Parti listesine itirazda flaş gelişme: İl Seçim Kurulu'na taşındı

Buca AK Parti listesine itirazda flaş gelişme: İl Seçim Kurulu'na taşındı

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri İsa Nezir, Fatih Polatoğlu ve Hüseyin Oygur'un Yüksek Seçim Kurulu’nun kamu görevlileri ve siyasi parti yöneticilerinin 1 Aralık tarihine kadar istifa etmeleri yönündeki kararına göre istifa etmedikleri ortaya çıkmış, Nezir, Polatoğlu ve Oygur’un meclis üyeliği aday listesinden düşürülmesi için Buca İlçe Seçim Kurulu’na başvurulmuştu. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı reddetmesi üzerine, itiraz başvurusu İl Seçim Kurulu’na taşındı.

  • Ege Postası
  • 26.02.2024 - 16:50
  • Güncelleme: 26.02.2024 - 17:16

EGEPOSTASI-  31 Mart Yerel Seçimleri için aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesinin ardından AK Parti Buca'da başlayan liste krizi devam ediyor.

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri İsa Nezir, Fatih Polatoğlu ve Hüseyin Oygur'un 1 Aralık tarihine kadar istifa etmeleri gerekirken, etmedikleri ortaya çıkmıştı.

İLÇE SEÇİM KURULU REDDETTİ

Meclis üyeliği aday listelerinde yer alan 3 isim hakkında Buca İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz, İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilirken, bahsi geçen isimlerin meclis üyeliği aday listesinden düşürülmesi için İl Seçim Kurulu’na başvuruldu.

İl Seçim Kurulu’na gönderilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

YASAL SÜREÇ İÇERİSİNDE İSTİFA ETMEDİLER

“Meclis Üyeliği Adaylıklarına itiraz edilen söz konusu kişiler Yüksek Seçim Kurulu’nun 19.10.2023 tarih ve 1460 Sayılı Kararı çerçevesinde İlçe Yönetim Kurulu Üyeliklerinden yasal süresi içerisinde istifa etmemişlerdir.

ALINAN KARARLARA İMZA ATTILAR

Dilekçe ekinde sunulan belgelerden de anlaşılacağı üzere ilgili kişiler birçok defa ‘‘Yönetim Kurulu Toplantıları’’ ve ‘‘Yürütme Kurulu Toplantıları’’ na katılmışlar ve ilgili toplantılarda alınan kararlara imza atmışlardır.

VERİLEN KARAR HUKUKA AYKIRI

Bu hususta Buca 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na müracaat edilmiş, ancak Buca İlçe Seçim Kurulu 24.02.2024 tarih ve 2024/27 K. sayılı kararıyla itirazın reddine karar verilmiştir. Verilen karar hukuka, hakkaniyete ve gerçeklere aykırıdır. Söz konusu şahıslar 01.12.2023 tarihine kadar istifa etmedikleri gibi, bu tarihten sonra Meclis Üyeliği listelerinin İlçe Seçim Kurulu’na verildiği tarihe kadar İlçe Yönetim Kurulu ve Başkan Yardımcısı sıfatıyla çok sayıda yere imza atmışlar ve karar almışlardır.

EKSİK İNCELEME İLE İTİRAZIN REDDİNE KARAR VERİLDİ

Buca 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, AK Parti Buca İlçe Başkanlığı’nın karar defteri dahi istenip incelenmeden ve dilekçe ekinde sunulan ıslak imzalı  belgeler dikkate alınmadan eksik inceleme ile itirazın reddine karar verilmiştir. Karar defteri incelendiğinde ilgili şahısların 01.12.2023 tarihinden önce istifa ettiğine ilişkin bir kararın olmadığı açıkça görülecektir.

SAHTE BİR BELGE

İlçe Seçim Kurulu’na savunma amaçlı herhangi bir istifa kararı verilmiş ise de bu karar defterinde dahi olmayan içeriği itibarıyla sahte bir belgedir. Buca 1. İlçe Seçim Kurulundan, AK Parti Buca İlçe Başkanlığı’nca savunmaya ilişkin verdiği istifalara ilişkin belgeleri yazılı olarak istenmesine rağmen verilmemiş ve gösterilememiştir.

HUKUK KULLANILARAK HUKUKSUZLUK YAPILMAKTADIR

Açıkça hukuk kullanılarak hukuksuzluk yapılmaktadır. Meclis Üyesi Listesinin İlçe Seçim Kuruluna verildiği gece, İlçe Yönetiminden geriye dönük olarak istifalara ilişkin karar alınmak istenmiş, bu yapılmak istenen hukuksuz işlemden dolayı AK Parti Buca İlçe Başkanlığı’nda kavga çıkmıştır.

SAHTE KARAR OLUŞTURULDU

Ancak haricen yapılan araştırmaya göre, İlçe Seçim Kurulu’na verilen noter tasdikli karar örneğinin üst kısmı kesilerek adı geçen şahısların istifasının kabülüne ilişkin karar alındığı ve imzaların üst kısmına yapıştırılarak sahte karar oluşturulduğu açıkça görülecektir. Karar Defteri’nin aslı incelendiğinde bu iddialar açıklığa kavuşacaktır.”

Tüm bu gerekçeler nedeniyle Buca 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 24.02.2024 tarih ve 2024/27 K. nolu kararının kaldırılmasına ve AK Parti Buca Belediye Meclis Üyeleri Aday Listesi’nin 2. sırasında bulunan İsa Nezir, 6. sırasında bulunan Fatih Polatoğlu ve 15. sırasında bulunan Hüseyin Oygur’un meclis üyeliklerinin düşürülmesine karar verilmesi talep edildi.

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.