Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin kalesinde Menzil bombası: Tartışmalı isim yeniden listede

CHP'nin kalesinde Menzil bombası: Tartışmalı isim yeniden listede

Menzil tarikatı ‘üyesi’ olduğu iddiasıyla geçtiğimiz dönemde gündeme gelen Cemil Yüm, 2024 yerel seçimleri için yeniden meclis üyeleri listesine yazıldı.

  • Ege Postası
  • 26.02.2024 - 15:48
  • Güncelleme: 26.02.2024 - 16:06

EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerde seçim hareketliliği sürüyor.

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına 20 Şubat Salı günü teslim edildi.  Listeler seçim kurullarına verilirken itiraz için verilen süre ise sona erdi.

İKİNCİ MENZİL BOMBASI

'Menzil tarikatı üyesi' olduğu iddia edilen Cemil Yüm, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Meclis Üyesi seçilerek Karşıyaka Belediye Meclisinde 5 yıldır görev yapıyor.  

Öte yandan, Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, o dönem yaptığı paylaşımda Cemil Yüm’ün Menzil tarikatı üyesi olduğunu öne sürmüş ve Yüm’ün pek çok Menzilciyi de partiye üye yaptığını iddia etmişti. O günlerde bu iddia İzmir'e bomba gibi düşmüş ve tartışma yaratmıştı.

Çelik, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a konuya ilişkin şu soruyu sormuştu;

“Fotoğraflardaki isim CHP İzmir Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Cemil Yüm. Şimdi size soruyorum Karşıyaka Belediye Başkanı "Sn.Cemil Tugay: Meclis Üyeniz Cemil Yüm'ün Menzil Tarikatı üyesi olduğu, seçimler öncesi kendisi gibi pek çok Menzilcinin partiye üye kaydedildiği doğru mudur?" 

YENİDEN LİSTEYE YAZILDI!

Yüm’ün 2024 yerel seçimleri için yeniden Karşıyaka'da meclis üyeleri listesine 24. sıradan yazıldığı görülürken yeniden gündeme geldi. Parti tabanında bu durumun rahatsızlık yarattığı öğrenildi. 

 

BAKAN, 'HER KADEMEYE YERLEŞTİRDİLER' DEMİŞTİ! 

Öte yandan, CHP İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Menzilciyi makamında ağırlayan Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç’a tepki göstererek, "Kula kulluk eden, şeyhine şıhına bağlıların bu ülkeye yaptıkları ortadayken çeşit çeşit müritleri devlette her kademeye yerleştirdiler. Holdingleşen bu marjinal tarikatlar hep birlikte çok güçlendiler. Bu yaşananlar laik hukuk devletinde suçtur, normal ve olağan karşılanamaz! Devletin kula kulluk edenlere teslim edilmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.