Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başak'tan zehir zemberek adaylık açıklaması:  AK Parti'ye benzedik

Başak'tan zehir zemberek adaylık açıklaması: AK Parti'ye benzedik

CHP İzmir 38. İl Kongresi tam gaz devam ediyor. Muhalefetin desteklediği aday Şakir Başak, adaylık açıklamasında adeta ateş püskürttü. Başak açıklamasında, “Sizi hiç sorgulamıyorum, delege arkadaşlarım. 22 yıldır bu iktidar yoksulluğu yarattı, bununla milleti dizayn etti. Biz onları kendimize benzetmeye çalışırken onlara benzettik. Bu kongrede üzülerek söylüyorum 617 delegenin 67 tanesi imza verebildi" dedi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2023 - 18:29
  • Güncelleme: 16.09.2023 - 18:41

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP 38.Olağan İzmir İl Kongresi gerçekleşiyor. 617 delege İl Başkanını, yönetim kurulunu ve kurultay delegelerini seçmek için sandık başına gidiyor.

Kritik kongre öncesi muhalefetin uzlaşıya vararak salona ‘güçlü' bir şekilde girmek istediği biliniyordu.  Aytekin Tunus ve Şakir Başak  birleşmek için uzun süredir görüşme halindeydi. Kongreye saatler kala iki isim anlaştı ve Aytekin Tunus, Şakir Başak lehine çekildi.

CHP İzmir 38. İl Kongresi iki adaylı bir şekilde devam ediyor. Blok liste haline yapılacak olan seçimlerde mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve muhalefetin desteklediği CHP Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak yarışıyor.

İlk konuşmayı Şenol Aslanoğlu gerçekleştirdi. Aslanoğlu’nun ardından konuşmayı muhalefetin adayı Şakir Başak gerçekleştirdi.

“AHMAKLARIN İŞİ”

Şakir Başak açıklamasında, “Korkma, korkma, korkma. 100 yıllık bir mirasın üzerinde oturuyoruz. Bedel ödemiş, 100 yıllık çınarın üzerinde siyaset yapıyoruz. Buna ne kadar layığız? Dönüp bakmamız lazım. Bugün mücadelenin sesi olmak için karşınızdayım. Ben yüreğinizdeki çığlığın sesiyim. Burada ömrümün yarısını doldurdum. Tabii ki insanlar mücadele ederken eksikleri ve yanlışları olur. Ancak ilkesel hatayı siyaset affetmez. Üstünde mücadele ettiğimiz CHP’de bedel ödemişlerin ruhunu sızlatmamak lazım. Bana ‘Neye güvenip aday oluyorsun?’ dediler. Ben örgütüme, örgütümün vicdanına, adaletine güveniyorum dedim. Bu sokağın, halkın sesi. Bu kalbinizdeki ses. Bugün tarihi bir sorumluluk ile karşınızdayım. İlk defa il başkan adayı oldum. Önce hiç gereksinim duymadım ama şu anda ki konumumuz… Herkes dönsün kendisine, sokaklara, örgütün heyecanına, sokakların umuduna baksın. Var mı? Aynı şeyleri tekrar edip farklı sonuç beklemek ahmakların işidir” dedi.

“DEĞİŞİM ÖRGÜT ÇARKINDAN BAŞLAMALI”

Değişime ilişkin mesajlar veren Başak, “Ben 3 dönem Konak gibi bir yerde ilçe başkanlığı, il yöneticiliği, Kurultay delegeliği yaptım. Ben asla örgütümün başını yere eğdirmedim, kimsenin önünde de başımı eğmedim. İzmir, CHP’nin kalesi deniyor. Ben buna inanmıyorum. 25 yıldır bu şehirde iktidarız. Kale Kayseri’dir, Kahramanmaraş’tır, Diyarbakır’dır… Yüzde 25’i geçemiyorsan kale değilsindir. Ben bu yüzden karşınıza geldim. Değişim deniyor, değişim önce örgütün çarkından başlamalı” ifadelerine yer verdi.

“AK PARTİ’YE BENZEDİK”

Başak açıklamasının devamında, “Sizi hiç sorgulamıyorum, delege arkadaşlarım. 22 yıldır bu iktidar yoksulluğu yarattı, bununla milleti dizayn etti. Biz onları kendimize benzetmeye çalışırken onlara benzettik. Bu kongrede üzülerek söylüyorum 617 delegenin 67 tanesi imza verebildi. Niye vermediniz demedim. Bana imza verin de demedim. Bu tarihi bir kongre, önümüzde yerel seçim var. Ben ekmeksizliğin ve açlığın ne olduğunu biliyorum. Sokağı iyi biliyorum, Anadolu’yu gezdim. Bu halk 22 yıldır aynı iktidarı seçiyorsa bir problem var, bu problem bizde. Onlar bizi hissedemiyorsa sorun bizde. Sokakta el ilanı dağıtarak insanları ikna edemiyoruz. Sokaktaki insan bize bakınca kendisini görmek istiyor. Ben in başkanlığının nasıl yapılır onu göstermek istiyorum. Bugüne kadar kim makama, örgüte bir tuğla koyduysa önlerinde saygı ile eğiliyorum ama ben o arkadaşlarımın yapmadıklarını yapmaya geliyorum. İnsanlar sokakta dolaşırken siyasetten kaçar oldu. Siyaset kötü, yalan dolan diyorlar. Haksız değiller” diye konuştu.

"BÖYLE ATATÜRKÇÜLÜK OLMAZ"

Ön seçim için mücadele edeceğini söyleyen Başak, “Temiz insanlar siyasete girerse o kurum temizlenir, paklanır ve insanlar siyasete güvenir. Siyaset bireylerin ve grupların kendi iktidarları için kullanacağı bir kurum değil. Ben bu tarihi görevle bu çığlığı sizlerle paylaşmak istedim. Birisi aman ben karışmayayım aman ben konuşmayayım. Böyle CHP’lilik, böyle Atatürkçülük olmaz, böyle devrimcilik olmaz. Ben sadece uyarı görevimi yapıyorum. Örgüt tarihi görevini yerine getirmezse bizi karanlık bekliyor. Ben örgütün iktidarı için karşınızdayım. Yerel seçimlerde il başkanı olursam ön seçim için mücadele vereceğim” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.