Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den çarpıcı kongre açıklaması: Ne ittifak ne nifak

Soyer’den çarpıcı kongre açıklaması: Ne ittifak ne nifak

CHP İzmir 38. Olağan kongre toplantısında blok-çarşaf liste tartışmasının arbedeye dönmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşma gerçekleştirdi. Soyer açıklamasında, “CHP'de değişime ihtiyaç duyulduğundan şüphemiz yok, bir duruşa ihtiyacımız var. Kurultay bu ortak aklı başlatmak için en güçlü zemindir. Cumhuriyetin kazanımlarını geriye çevirmek isteyenlere karşı, ne bir ittifak ne de bir nifak, son 12 kişi kalsak bile bu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2023 - 14:54
  • Güncelleme: 16.09.2023 - 14:56

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- CHP İzmir’de 38. Olağan kongre blok-çarşaf tartışmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasıyla devam etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bundan 101 yıl önce bir şehir kaderiyle bir milletin kaderi kesişti. 1922'de egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olacağı duyuruldu. İktisat kongresi ile birlikte İzmir kurtuluştan kurulaşa gitti. Partimiz İzmir'in kurtuluşundan 1yıl sonra 9 Eylül 1923'te kuruldu Mustafa Kemal Atatürk tarafından.. CHP, İzmir gibi kurtuluştan kurulaşa milat oldu. İkisi de büyük başlangıçların simgesidir. 100 yıl sonra bizleri bir araya getiren 38. olağan il kongremiz tarihi bir önem taşıyor" dedi.

“DAYANIŞMAK MECBURİYETİNDEYİZ” 

Soyer açıklamasının devamında, “Bundan 3 ay önce, yeni siyaset merkezi İzmir duruşu adlı belgeyi kamuoyu ile paylamış, 'İzmir CHP'nin açık ara en çok oy aldığı şehirdir" dedim. İzmir daima hayattan, özgürlükten yanadır. Eşitlikçi yanıyla kendisi gibi, olmayanlarla barışık yönüyle vardır. İzmir tarihi yeniliklerin kentidir. CHP'nin tarihi de yeniliğin ve değişimin tarihidir. Bu değişim kişilerde değil yeni değerlerin üretilmesiyle olur. Bu parti hiçbir zaman sadece kendisini değiştirmek için yola çıkmamıştır. Partimiz de kendisini memleketimizin istikbali için yeniden konumlandırır. Bizim için amaç bir şey olmak değil, Türkiye Cumhuriyeti için bir şey yapmaktır. Atatürk ve arkadaşları da bu ruhla hareket etmiştir. Geçmişle yeni yüzyıla bakmalıyız. Bu da ortak akıl ve vicdanla olur. Benim aklım seninkinden üstün diyerek Türkiye'yi hak ettiği noktaya ulaştıramayız. Dayanışmak mecburiyetindeyiz" dedi. 
Soyer’in açıklamasının devamı şu şekilde;

“ÜLKEYİ PAZARLIK KONUSU YAPTIRMAYIZ”

CHP'de değişime ihtiyaç duyulduğundan şüphemiz yok, bir duruşa ihtiyacımız var. Kurultay bu ortak aklı başlatmak için en güçlü zemindir. Cumhuriyetin kazanımlarını geriye çevirmek isteyenlere karşı, ne bir ittifak ne de bir nifak, son 12 kişi kalsak bile bu mücadeleyi kazanacağız. Cumhuriyeti yok saymak, itibarsızlaştırmaya çalışmak, atalarımıza ihanettir. CHP işte bu değerlerden beslenen sosyal demokrasinin en güçlü savunucusudur. Bu ülkeyi pazarlık konusu yapan kimsenin ekmeğine yağ sürdürmeyiz.   

HİÇBİR BOYA TUTMAZ 

Artık muhalefet partilerinin karşısında parti devlet düzeni vardır. Kimsenin hakkını yemeden, vatandaş için çalışan CHP'li belediyelere yaşatılanlar bunun sonucudur. Bu haksızlığa hiçbir boya tutmaz, hiçbir makyaj saklayamaz. Biz bu algı operasyonlarından nasıl kurtulacağımızı biliyoruz. 

"İZMİR GÜÇLÜ SESİN YÜKSELECEĞİ YERDİR"

Bizim dünyamızda ayrımcılık, kutuplaştırma olmaz. CHP buna müsaade etmez. Bizim partimiz tabela adaleti ile değil, hakiki adaletiyle bilinir. Bizim adaletten anladığımız budur. Bugün onların zulmü arttıkça bizim adalete inancımız büyüyor. Bizim bu dünya için söyleyecek çok sözümüz var. Bu sözlerin sosyal demokrasinin evrensel değerlerinden kaynaklanır. Ortak değerlerimize dayanır. Şimdi susmanın değil konuşmanın zamanıdır. İzmir bu güçlü sesin yükseldiği yükseleceği tek yerdir.

"BURADAKİ İNANÇ VE KARARLIĞI GÖRÜYORUM"

Bizim için demokrasi sadece 5 yılda 1 sandığa giderek oy kullanmak değildir. Bu salon, bu tarihi kongrede buluşan sizlersiniz en büyüm teminat. Türkiye Cumhuriyeti'ni payidar kılmak bizim ortak hikâyemizdir. Birbirimize ne kadar bağlıysak o kadar güçlüyüz. Bizi birbirimizle çatıştırmaya çalışan odaklar daima olacak. Onlara prim vermeyeceğiz. Ben buradaki inanç ve kararlığı görüyorum, çok daha başarılı işlere imza atılacağının müjdesini veriyor. Onlar amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacak. İzmir mücadelenin bayrağını en önde taşıyacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.