Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den 100’üncü yıl mesajları: CHP değişimin öncüsü

Soyer’den 100’üncü yıl mesajları: CHP değişimin öncüsü

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen partinin 100’üncü yılı kutlama programında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer değişim mesajları verdi. Soyer açıklamasında, “Değişmeyen tek şey değişimdir ve hayat durmaksızın değiştiği gibi, bu değişim asla durdurulamaz, kontrol altına alınamaz. Başarı; değişime uyum sağlayabilmektir. CHP 100 yıldır ayakta kalmayı başarabilmişse, 100 yıldır değişime ayak uydurabilmesi ve kendini yenileyebilmesindendir. CHP 2’nci yüzyılına girerken bunu yine başaracak ve değişimin öncüsü olacaktır. Hiç kimse aklından çıkarmasın” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2023 - 20:03
  • Güncelleme: 15.09.2023 - 22:34

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI-  CHP’nin 100. kuruluş yıl dönümü kapsamında, partinin İzmir İl Başkanlığı tarafından kutlama programı düzenlendi.  ‘100 Yıllık Yolculuk’ başlığıyla düzenlenen programa CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ve SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın da katıldı. Eski genel başkanların yanı sıra törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Devrim Barış Çelik ve Zeynel Emre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM üyeleri, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

Kutlama töreninde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Partimiz, bu uzun yolculuk boyunca şüphesiz ki sayısız engellerle karşılaştı. Milletin egemenliğine gölge düşüren darbeler, bugün bir kere daha tekrar eden ekonomik kriz ve toplumumuzun kutuplaştırılması… Biz bunların hepsine göğüs germesini bildik. Asla vazgeçmedik. Çok ağır bedeller ödedik.  Fakat hiç yılmadık. Ve işte bugün, ilk günkü heyecanımız ve bir asırlık tecrübemizle dimdik ayaktayız. Umudun vazgeçilmez kaynağı olarak geleceğe yürüyoruz. Geçmişin mirasıyla yeni yüzyılı inşa ediyoruz. Yüzüncü yaşımız, kutlu olsun” dedi.

“DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ CHP”

Değişim mesajları veren Başkan Soyer,  “Aslen demokrasinin değeri de önemi de bu çok seslilikten geliyor. Partimiz içindeki bu demokratik tartışmaların bizi böleceğini düşünenler, göreceksiniz, bir kere daha yanılacak. Türkiye’yi bu zor günlerinden söküp çıkaran asli güç, bir kere daha Cumhuriyet Halk Partimiz olacak. Elbette bu sürecin gereği biz de değişeceğiz, gelişeceğiz. 100 yıldır her daim yaptığımız gibi. Değişmeyen tek şey değişimdir ve hayat durmaksızın değiştiği gibi, bu değişim asla durdurulamaz, kontrol altına alınamaz. Başarı; değişime uyum sağlayabilmektir. CHP 100 yıldır ayakta kalmayı başarabilmişse, 100 yıldır değişime ayak uydurabilmesi ve kendini yenileyebilmesindendir. CHP 2’nci yüzyılına girerken bunu yine başaracak ve değişimin öncüsü olacaktır. Hiç kimse aklından çıkarmasın” diye konuştu.

“SÖZÜMÜZ, ONURUMUZDUR”

 Başkan Tunç Soyer açıklamasının devamında, “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını demokrasiyle taçlandıracağız. Haksızlıkları, kutuplaşmayı, baskıyı, yoksulluğu ve adaletsizliği bu ülkeden söküp atacağız. CHP, hiçbir safsataya itibar etmeyip devrimci ruhuyla tüm Türkiye’yi kucaklamayı sürdürecek.  Yüreğinde demokrasi aşkını taşıyan, partimizin geleceği olacak yeni nesilleri, Türkiye’nin en ücra noktalarında dahi olsa bir bir bulup çıkaracağız. Sözümüz, onurumuzdur. Bunu mutlaka başaracağız. Biliyorum ki tıpkı 101 yıl önce olduğu gibi özgürlük, barış ve demokrasi umudu da yine bu şehirden, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’den tüm Türkiye’ye dalga dalga yayılacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.