Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve Heykel’de gösteri yasağı

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve Heykel’de gösteri yasağı

Bursa’da, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında Atatürk Caddesi ile Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve Heykel Anıt alanında resmi törenler ve valilik izni dışında kitlesel basın açıklamaları yapılmasının yasak olduğu...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 14:19
Bursa’da, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında Atatürk Caddesi ile Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve Heykel Anıt alanında resmi törenler ve valilik izni dışında kitlesel basın açıklamaları yapılmasının yasak olduğu belirtildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, her çeşit tören ve kutlamalarda halkın günlük yaşantısını doğrudan etkileyen ana cadde ve meydanlar yerine şehir stadyumu, hipodrom gibi alanlarda yapılması önerildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Atatürk Caddesi, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve yakın yerdeki Heykel Anıt alanında, resmi törenler ve Vilayet Makamından alınan izinler dışında, kitlesel basın açıklamaları ve benzeri eylemlerin yapılması yasaklanmıştır. Mülki amirliğimiz tarafından verilmiş olan yasaklama kararına istinaden çeşitli sivil toplum kuruluşları adına vekil avukatlar tarafından yapılan itiraz, Bursa 1. İdare Mahkemesi'nin 16/12/2009 gün ve 2008/761 Esas 2009/1103 sayılı kararı ile reddedilmiştir."

İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz Kasım ayında yürürlüğe giren genelgesi kapsamında Valilik Makamının 18 Aralık 2012 tarihindeki oluruyla kararın uygulandığı ifade edildi. Ayrıcı, Heykel tarihi Valilik Binası ve Ahmetpaşa Mahallesi Fahri Korutürk Caddesinde bulunan Çarşamba Valilik Binası önünde de kitlesel basın açıklamaları ve benzeri eylemlerin yasaklandığı belirtilerek, eyleme tevessül edilenlerin men edileceği vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.