Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversitede Kutlu Doğum gülü dağıtan gruba sol görüşlü öğrenciler saldırdı

Üniversitede Kutlu Doğum gülü dağıtan gruba sol görüşlü öğrenciler saldırdı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gül dağıtmak isteyen Anadolu Gençlik Derneği üyesi öğrencilere sol görüşlü öğrenciler saldırdı. Olayda vücuduna tekme isabet eden bir öğrenci yaralandı. Yaşanan olayların...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 14:32
Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gül dağıtmak isteyen Anadolu Gençlik Derneği üyesi öğrencilere sol görüşlü öğrenciler saldırdı. Olayda vücuduna tekme isabet eden bir öğrenci yaralandı. Yaşanan olayların büyümesini araya giren polis önledi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde Peygamber Efendimiz’in doğum yılı etkinlikleri kapsamında Anadolu Gençlik Derneği’ne bağlı öğrenciler gül dağıtmak istedi. İlk olarak rektörlük binasında personele gül ve kitapçık dağıtan grup daha sonra rektörlük önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan AGD Üniversite Birimi Başkanı Bahattin Kesik, üniversitelerin saygı, sevgi ve hoşgörü yuvası olması gerektiğini söyledi. “Bizler biliyoruz ki iki cihan güneşi merhamet Peygamberi H. Muhammed’i anmak, anlamak ve hayatını örnek almak istiyoruz.” diyen Kesik, bunun için üniversite öğrencilerine Peygamber simgesi gül dağıtmak istediklerini ifade etti. Grup daha sonra Rektörlük'ün önünde gül dağıtımına başladı. Üniversite öğrencilerine, personele ve araçlarıyla üniversitede bulunanlara gül ve hadis kitapçığı dağıtıldı.

SOL GRUPLU ÖĞRENCİLER ENGEL OLMAK İSTEDİ

Bu arada AGD’li öğrencilerin gül dağıtımına karşı çıkan sol görüşlü bir grup öğrenci yaşananları protesto etti. Gül dağıtan bir öğrenciye tekmeleyerek saldıran sol görüşlü öğrencileri polis araya girerek engelledi. Bu sırada üniversite içine çevik kuvvet ekipleri çağrılarak olayın büyümesi önlendi. AGD’li öğrenciler tüm yaşananlara rağmen gül dağıtımına devam etti. Olaylar hakkında açıklamada bulunan AGD Üniversite Başkanı Bahattin Kesik, “Biz Peygamber Efendimiz’i anlamak ve anlatmak için görevimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Sol görüşlü kardeşlerimiz de aynı şekilde görevlerini yaptılar. Biz Efendimiz'i çok güzel bir şekilde burada anlattık. Kainat Sultanı’nın güllerini dağıttık.” diye konuştu. AGD’li grup Osmangazi Üniversitesi’nde gül dağıtımı yapmak için kampüsten ayrıldı.

Bu arada sol görüşlü öğrencilerde rektörlüğe yürümek istedi. Bazı öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliği afişini yırtarak yerlere atması dikkat çekti. Grup, daha sonra rektörlük önüne geldi. Güvenlik nedeniyle kapıları kilitlendiğini gören öğrenciler söz konusu afişi kapıya atarak dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.