Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün'de gündem Menemen'i karıştıran iddialar ve CHP İlçe Kongreleri.. Umutoğulları yetkilileri göreve davet etti

8. Gün'de gündem Menemen'i karıştıran iddialar ve CHP İlçe Kongreleri.. Umutoğulları yetkilileri göreve davet etti

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyükizmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin'in 'rüşvet' iddialarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şahin'in öne sürdüğü iddialar karşısında AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik'in sessiz kalmasını eleştiren Umutoğulları, Bu kadar başarısız, bu kadar dirayetsiz, bu kadar konulardan uzak olan İlçe başkanının derhal görevden el çektirilmesi lazım. Kendi belediye başkan vekilinize saldırı olacak, ağzını açmayacaksınız. Niye oturuyorsun bu koltukta o zaman?" ifadelerini kullandı. Umutoğulları ayrıca Şahin'in 'rüşvet' iddialarıyla ilgili soruşturma başlatılması için yetkilileri göreve davet etti. Övünç Demir'in kazandığı CHP Torbalı İlçe Kongresi'ni de değerlendiren Umutoğulları, Övünç Demir seçim sürecini iyi değerlendirdi. Delegasyona karşı kendini çok iyi anlattı. Karşısındaki muhalefetin ikiye bölünmesini de kullandı. Torbalı’da bir devir kapandı. Övünç Demir ‘Bundan sonra patron benim’ diyecek" yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 28.02.2022 - 19:11

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyükizmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte İzmir siyasetindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Umutoğulları, Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’in açıklamaları, geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP Torbalı ve Kınık İlçe Kongreleri ve CHP Bayraklı İlçe Kongresi öncesi son durumlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“PEHLİVAN BELEDİYEYE HAKİM OLAMIYOR”

“Menemen Belediyesi’nde bir otorite boşluğu var. Bu olaylar Belediye Başkan Vekili’nin (Aydın Pehlivan) belediyeye hakim olamadığnı gösteriyor. AK Parti Grup Başkanvekili (Yusuf Demircioğlu) meclis toplantılarında muhalefetin meclis üyelerine hakarete varan ifadeler kullanıyor. Durumunuz, pozisyonunuz ne olursa olsun konuşurken üslubunuza dikkat edeceksiniz. Bir kent yönetmeye talip olduysanız saygı ve sevgi içerisnde bunu yapmak gerekiyor. Grup Başkanvekilinin daha dikkatli olması gerekiyor. Ama beyefendi o kadar çok güveniyor ki kendine ayakları da yerden kesilmiş. Tahir şahin de, Serdar Aksoy da buna dikkat çekti. Ama Belediye Başkan Vekili bunu göremiyor. 

“TAHİR ŞAHİN İNANILMAZ ŞEYLER ANLATTI”

Serdar Aksoy göreve dönmesi gerektiğini söyledi. Serdar Aksoy’un söyledikelrine benzer bir şeyi Tahir Sahin de söyledi. Tahir Şahin ‘Ben Serdar Aksoy’u desteklemedim ama cezaevine girmesine de razı olmadım. Demokratik açıdan göreve dönmesi gerekiyor’ demişti. Adam cezaevinden çıkmış, hakkındaki adli kontrol şartı kaldırılmış. Şu an seçilmiş belediye başkanının artık görev yapması için hiçbir neden yok. 

Tahir Şahin inanılmaz şeyler anlattı belediyeyle ilgili. ‘Belediyede rüşvet iddiaları var. Her geçen gün belediye borç batağına sürüklüyorlar. Belediyenin borcunun ne kadar olduğunu bilmiyorum’ dedi. CHP’de bunlar olurken bana çok garip gelen, AK Parti cephesinden bir açıklama yok. Ne başkan vekili ne ilçe başkanı hiç yok. 

AK PARTİ MENEMEN İLÇE BAŞKANI NEDEN KONUŞMUYOR?

Belediyeye gelen şahsı başkanın koruması ayağından vuruyor. Sonra çıkan görüntülerde şahsın bıçak salladığı ortaya çıkıyor. Ama gece 4 saat boyunca ses yok. Belediye Başkan Vekili’nden, belediyenin basın biriminden ya da AK Parti Menemen İlçe Başkanı’ndan (Ahmet Can Çelik) bir cümle, bir satır çıkmaz mı? Kamoyunu bilgilendiremez misiniz? Bu olayın görüntüleri yayınlanmadan önce kamuoyunu bilgilendirsenize? AK Parti teşkilatları hiç mi ilçe başkanını dürtüp ‘Bu konuda niye konuşmuyorsunuz’ demiyor. Her şeye çıkıp konuşan, muhalefette olan meclis üyelerine hakaret eden Grup Başkanvekili niye konuşmuyor? 

“İLÇE BAŞKANININ DERHAL GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMESİ LAZIM”

Ben bugün Kerem Ali Sürekli (AK Parti İzmir İl Başkanı) ile görüştüm. Sayın başkanın burada yaşanan olaylarla ilgili hassasiyetinin olduğunu ve ilgileneceğini söyledi. AK Parti teşkilatlarının bu kadar sessiz kalmasını hayret ettim. Rüşveti veren kim? Alan kim? Böyle bir şey yoksa Belediye Başkan Vekili, AK Parti Grup Başkanvekili ya da İlçe Başkanı açıklama yapmayarak bu iddiayı güçlendiriyor. Tahir Şahin’in bildiği bir şey var ki ağzınızı açıp cevap veremiyorsunuz. O rüşveti kim aldıysa, kim istediyse, Tahir Şahin’in söylediği doğruysa Aydın Pehlivan’ın bunu ortaya çıkartması bekleniyor. Tahir Şahin yaptığı açıklamayla belediyedeki herkesi zan altında bıraktı. Ama kim cevap veriyor? Üç-dört dönem önce ilçe başkanlığı yapan Arif Kuran. Tahir Şahin’e cevap vermek Arif Kuran’ın görevi mi? Arif Kuran buna cevap veriyor. İlçe Başkanı’ndan tık yok. Bu kadar başarısız, bu kadar dirayetsiz, bu kadar konulardan uzak olan İlçe başkanının derhal görevden el çektirilmesi lazım. Kendi belediye başkan vekilinize saldırı olacak. Ağzını açmayacaksınız. Niye oturuyorsun bu koltukta o zaman? Grup başkanvekilii meclis üyelerine hakaret etmesini biliyorsunuz. Niye konuşmuyorsunuz? 

“ŞAHİN’İN SÖYLEDİKLERİNİ CİDDİYE ALIRIM”

Tahir Şahin ‘Belediyenin gidişatıyla ilgili inanılmaz kötü şeyler duyuyorum. ‘Ver 50 bini, ver 100 bini’ gibi çok ciddi iddialar duyuyorum’ dedi. Menemen’de 20 sene belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin bunları söylüyorsa boşuna söylemiyor. Menemen’deki personelin yüzde 90’ı Tahir Şahin döneminde işe girmiş. Dolayısıyla bu istihbaratı alacak kim? Tahir Şahin. Ben Şahin’in söyledikelini ciddiye alırım. Bu iddialar yenilir yutulur değil. Buna Arif Kuran değil, AK Parti İlçe Başkanı cevap verecek. Bu rüşveti kim aldıysa Aydın Pehlivan da bulmak zorunda. Yalansa dava açmak zorunda. Arif Kuran, Tahir Şahin’e ‘Elinde bilgi belge varsa gideceğin yer belli’ diyor. Tahir Şahin’in de bunu yapması gerekiyor. 

Arif Kuran ‘Keşke bu açıklamayı AK Parti’nin ilçe başkanı yapsaydı dedi. Bu arada AK Parti İlçe Başkanı’yla ilgili çok iddialar geliyor. Önümüzdeki programlarda konuşacağım onu. Eğer o iddialar doğruysa o koltukta oturamaz.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

İlgili yetkililer, savcılar kimse Tahir Şahin’in söylediklerini ihbar kabul edip soruşturma başlatsınlar. Ya da Aydın Pehlivan’ın kendisi suç duyursunuda bulunsun. Ne biliyorsa onu söylesin. Menemen’de haysiyetiyle, şerefiyle yaşayan insanlar zan altında kalmasın. Menemen muhalefetin güçlü olduğu bir yer. Serdar Aksoy döneminde nasıl AK Parti sesini duyurduysa bugün CHP de çok güçlü bir şekilde muhalefet yapıp sesini duyurabilr. Tahir Şahin’in rüşvet iddialarını çok daha dikkate alınması, rüşvet dönüyorsa bir an önce ortaya çıkarılması lazım.

“YÜCEL VE YILMAZ BİRBİRİNİ ANLAMALI”

CHP Kınık İlçe Kongresi’nde tek aday olacağı söylenmişti. Son anda eski ilçe başkanı İsmail Yılmaz yeniden aday olarak seçildi. 90 delegeden 71’inin oynuu aldı. Rakibi ise 14 oy alabildi. İsmail Yılmaz ne derse o oluyor. Orada başka güçlü bir figür yok. İsmail Yılmaz’ın AK Partili Kınık Belediye Başkanı’yla (Sadık Doğruer) diyalogunun iyi olduğu, bu nedenle CHP içinde bir rahatsızlık yarattığı ve görevden alındığı söyleniyordu. Madem bu adam seçim kazanıyor neden görevden aldınız? İl Başkanı’nın gözü bundan sonra burada daha dikkatli olacak. İsmail Başkan da güçlü bir belediye başkanı karşısında daha ılımlı muhalefet yapıp vatandaşın sokaktaki taleplerini yerine getirmeye ağırlık vermiş olabilir. Bence il başkanı ve ilçe başkanının yeni dönemde bir araya gelerek birbirini anlayarak hareket etmesi lazım. 

“TORBALI’DA İSMAİL UYGUR DEVRİ KAPANDI”

Torbalı’da enteresan bir sonuç çıktı. Torbalı, İsmail Uygur’un uzun yıllar hükmettiği güçlü olduğu bir yerdi. Torbalı’da bir devir kapandı. CHP Torbalı’da İsmail Uygur olmadan ilk defa bir ilçe kongresi yapılacaktı ve sonucunu merakla bekliyorduk. Övünç Demir, son dönemde belediyeye karşı bir bayrak açmış, bizim de çok eleştirdiğimiz bir isimdi. AK Partili birçok isimle akraba olması onun içni handikaptı. Seçimde Övünç Demir’in yapmış olduğu açıklamalar çok dillendirildi. Bir de tabii listeden çıkan adaylar var. Övünç Demir 193 imzayla geldi, 152 oy aldı. Yıldız Sivrikaya ile Faruk Akpınar da iddialı isimlerdi. Özellikle Faruk Akpınar hem Mithat Tekin (Torbalı Belediye Başkanı) hem de Tunç Soyer’in (İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı) desteklediği bir isimdi. Hatta bununla ilgili belediye başkanı ve ona yakın isimler tarafından seçim döneminde belediye çalışanlarına çok ciddi baskı yapıldı. Baskı yaptığınızda delegasyon ters tepki veriyor. Salonda böyle bir hava yoktu ama özellikle delege üzerinde bir baskı vardı. Övünç Demir stratejik olarak akıllı bir konuşma yaptı. ‘Belediye işiyle aşıyla size tehdit ediyorsa seçildikten sonra ben onun karşısında olacağım’ dedi. Ve o konuşmadan sonra salonda hava değişti. Delegasyon daha özgür bir iradeyle oy kullandı. 

“MUHALEFET TEK ADAYLA GİTMİŞ OLSAYDI KAZANIRDI”

Övünç Demir’in seçim kazanması ne anlama geliyor? Övünç Demir seçim sürecini iyi değerlendirdi. Delegasyona karşı kendini çok iyi anlattı. Karşısındaki muhalefetin ikiye bölünmesini de kullandı. Övünç Demir 152 oy almış, Faruk Akpınar 121 oy almış. Yıldız Sivrikaya 98 oy almış. Muhalefet tek adayla gitmiş olsaydı kazanırdı. 

“TEKİN’İN ÖRGÜT ÜZERİNDE BİR HÜKMÜ YOK”

Torbalı’da bundan sonra yeni bir dönem açılıyor. Övünç Demir ‘Bundan sonra patron benim’ diyecek. Torbalı’da en çok konuşulan konu Deniz Yücel’in (CHP İzmir İl Başkanı) kongreye müdahil olduğu, İl Yöneticileri’nin Övünç Demir’I desteklediğiydi. Torbalı’da alınan sonuca baktığımızda Tunç Soyer’e yakın olan isimlerin tekrar seçim kazanamadığını gördük. Faruk Akpınar’ı çok net desteklediği seçimi kaybediyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi delege seçimlerinden başlayan başarısızlığını Torbalı’da devam ettirdi. Torbalı Belediye Başkanı’nın örgüt üzerinde bir hükmünün olmadığını gördük. Torbalı’da siyasetin yeni aktörleri ortaya çıkacak. Dolayısıyla Torbalı'da da bundan sonra Övünç Demir’in artık ‘Ben buradayım’ deyip masaya yumruğunu vurduğu bir dönem yaşayacağız.

“DEKLARASYONU SANDAL’A YAKIN İSİMLERİN YAYINLADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

CHP Bayraklı İlçe Kongresi için Samed Tekin'den sonra Mehmet Yılmaz da adaylığını açıkladı. Yanında Pınar Susmuş (CHP Bayraklı eski İlçe Başkanı) da vardı. Bugün bir deklarasyon yayınlandı. Başkan Sandal’a yakın isimler tarafından yayınlandığını düşünüyorum. İşaret orayı gösteriyor. Sandal’ın ne yapacağını bilmyioruz ama Necati Şahin’in Serdar Sandal’ın adayı olacağını düşünmüyorum. Bu da yarın ortaya çıkacaktır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.