Dolar 32,4537
%-0.1
Euro 34,7686
%-0.58
Altın 2.441,790
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Belediye Başkanı'nın adaylık hakkı

Kurultay yapılacak m? Yapılmayacak m? Tartışmalarının akli selimle son bulmasıyla İzmir’de gözler Mart 2019 Yerel Seçimlerine çevrildi.
İzmir CHP örgütünde dillendirilen sorulardan biri mevcut belediye başkan-larından kimler yeniden aday gösterilecek. Bu belediye başkanlarından han-gileri yeniden seçilme başarısını gösterecek.
Tartışılan diğer bir konu da başta ne büyükşehir ne de ilçe belediye başkan adaylıkları bundan böyle öyle çantada keklik olmadığıdır.
Önümüzdeki yerel seçimlerinde, belediye başkan adayları belirlenirken, da-ha önceki yerel seçimlerde olduğu gibi sen, ben ve bizim oğlan anlayışının yeniden yaşanması artık zor görünüyor. 
Bilindiği gibi CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Mart 2019 yerel se-çimlerden yaklaşık bir yıl önce belediye başkan adayları için önseçim ya-pılmayacağını net bir şekilde açıkladı. Ayrıca belediye başkan adayları be-lirlenirken en önemli kriter’in “Liyakat” olacağını söyledi. 

Mart 2019 Yerel Seçimlerinin, Cumhuriyetle yaşıt CHP’nin var olup olma-ma sınavı olduğuna inanan Kılıçdaroğlu’nun “Liyakat” konusunda asla taviz vermeyeceği anlaşılmaktadır.   
Ancak parti örgütünün görüşleri dikkate alınmadan, tekrar aday gösterilen ve yeni atanan belediye başkan adaylarının doğru aday olup olmadıkları her zaman tartışma konusu olmuştur.
Bu nedenle CHP yönetimi belediye başkan adaylarını belirlerken kılı kırk yararak titizlik göstermeli ve “liyakat” konusunda asla taviz vermemelidir. 

Sözün özü:

Mevcut bir belediye başkanı, yanlışlar yapmamışsa, yöre halkının sevgisini, saygısını kazanmışsa ve her şeyden önemlisi partisinin yüzünü yere baktır-mamışsa yeniden aday gösterilmesi gerekir.
Hazreti İsa’nın, “Sezar’ın hakkını Sezar’a verin,” dediği gibi çalışmalarıyla halkın gönlünü kazanmış belediye başkanının adaylık hakkı kendisine teslim edilmelidir.