Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Başak ne İsa'ya ne Musa'ya

CHP, ilçe kongrelerinin 30’da 29’unu tamamladı.  Güven tazeleyenler, 2 oy ile koltuğunu kaybedenler bile oldu… Ancak bir ilçe kongresi var ki dillere destan oldu… Hangisi m? Konak İlçe Kongresi… Şakir Başak yeniden başkan seçildi.

Ancak Başak’ın güven tazeleyen başkanlardan bir farkı vardı artık… Başak, kazanırken kaybedenlerden oldu!

‘Adalet yürüyüşü’  ile birlikte yükselen trendi kongrede yerle bir oldu. Kongrede hazırladığı liste ve oluşturduğu yönetim kurulu çok tartışıldı. Başak’ın başkanlığı ile ilgili farklı senaryolar yazılmaya başlandı.

Aslında ilk hedefinde il başkanı olmak gibi bir düşüncesi olduğunu biliyorum.

Delege seçimlerine kadar olan görev süresi boyunca çalışımlarına baktığımızda hak ettiğini düşünüyorum. Aslında bu konuda Başak’ın planlarını bozan “Tuncay Özkan’ın Nalbantoğlu görüşmesi” oldu.

Bu süreçten sonra Başak’ın, Alaattin Yüksel ve Kocaoğlu’na yakınlaşmaya çalışması “YALI GRUBUNUN” tepkisini çekti ve aralarına “KARA KEDİ” girmesine neden oldu.

Oysa geçtiğimiz dönem Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile il kongresinde birlikte hareket etmesi, kongrenin kaybedilmesine rağmen Başak’ı o süreçten güçlü çıkarmıştı.

Ancak delege seçimleri ve ilçe kongresinde yaşananlar Başak ile örgüt arasında ciddi sıkıntılara neden oldu.

Bu yaşananlardan sonra İlçe Başkanı Şakir Başak’ın il kongresine yönelik hesapları da tutmadı. Birlik, beraberlik ve örgütü kucaklayan bir liste çabasının sonunda Tuncay Özkan ağırlıklı bir liste çıktı. Ve bu listeden özellikle “YALI GRUBU” olarak bilinen Mustafa Kocaoğlu ve arkadaşlarının büyük bir rahatsızlık duyduğu da gelen bilgiler arasında…

Bu arada kısa bir bilgi vermek gerekiyor. “YALI GRUBU”nun  önde gelen ismi Mustafa Kocaoğlu’nun damadı Serkan Kalmaz’nın Buca’da Kasım Akdağ ile birlikte kongreden çıkması Kocaoğlu’nun elini daha da güçlendirdi.

Bu süreçten geçen Konak İlçe Örgütü, il kongresinde birlik, beraberlik içinde olmak için CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak tarafından yapılan çağrı büyük bir bölüm tarafından kabul görmediği gelen bilgiler arasında…

Zaten Başak’ın bu dönem delegasyon üzerinde çok güçlü olmadığı biliniyor.

Geçen dönem “YALI GRUBU” ile güçlü bir delegasyon yapısına sahip olan Başak’ın bu dönem İl delegasyonuna zayıf gittiğini söyleyebilirim.

Bu nedenle Konak’ta Şakir Başak’ın başarılı bir süreçten sonra geldiği noktada kongre sürecinde yaptıklarından sonra  sergilediği tablo “Ne İsa’ya ne Musa’ya yarandı” dedirtti.