Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP'nin Diyarbakır çıkarması!

CHP’de delege seçimleri sonrası İzmir’de gözler İlçe seçimlerine çevrilmişken, diğer illerde İl Başkanlıkları seçimleri heyecanı başladı…

Bu kapsamda İzmir İl Başkanlığı bu yıl Doğu ve Güneydoğu’da yapılacak İl kongrelerine katılma kararı aldı.

Bu kararını daha önce yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurmuştu.

Ve Başkan Güven, onur konuğu olarak davet edildiği Diyarbakır İl Kongresi’ne katıldı. Başkan Güven’e il yöneticileri Hatice Tatlı ve İsmail Yüzer eşlik etti. Diyarbakır’a giden Güven, kongre öncesi kentte çeşitle ziyaretlerde de bulundu ve ardından İl kongresine katıldı.

  Ve kongre salonunda Diyarbakır örgütüne yaptığı konuşma çok etkileyici ve gerçekten Sosyal Demokrat Partinin il başkanına yakışır bir konuşmaydı. İzmir kabuğunu kıran bir konuşmaydı.

 Kongrede yaptığı konuşma da hem parti içi verdiği birlik beraberlik mesajı hem de Diyarbakır’da verdiği barış mesajı çok anlamlıydı… İzmir’de bu konuşmayı  yapmak kolay mesele bunu gidip Diyarbakır kongresinde söylemekte…

Ne demişti Başkan Güven; “Kongrelerimizde kavga, ayrışma bekleyenlere sesleniyorum; çok beklersiniz. Siz bekleyin, biz zincirleri kıra kıra geliyoruz. Bu kongrelerden çıkacak şey CHP iktidarıdır. Kongrelerimiz kardeşliğimize kardeşlik, gücümüze güç katacaktır. Biz bu topraklarda silah istemiyoruz. Ölüm ve kan istemiyoruz. Bilinmelidir ki, barışın kaybedeni, savaşın kazananı yoktur" diyerek yaptığı konuşma çok anlamlı ve İzmir’de Diyarbakır’a önemli mesaj vermişti.

İşte bütün mesele bunu İzmir’de değil, Diyarbakır’da da bunları söyleyebilmekte…

Mesele gidip Diyarbakır sokaklarında vatandaşla sohbet etmek, onların sorunlarını dinlemek ve onlardan gelen eleştirin dinleyip öz eleştiri yapmakta…

Yıllarca o bölgelenin sorunlarını “yok sayan” CHP’nin bölge politikalarının yeniden gözden geçirerek yeniden bir politik atılım yapması ve pencereden baktığınızda CHP’nin kalesi İzmir’in İl Başkanın Diyarbakır sokaklarından dolaşarak Diyarbakırlıların ne düşündüğünü anlamaya çalışması çok anlamlıdır.

Yaklaşık 25 yıldan beri o bölgelerden çekilmiş kendisini sahil bandına kapatmış bir CHP’nin iktidar olmasını beklemek hayal olur.

İşte bu nedenle Doğu ve Güneydoğu’nun sorunlarını bilen ve bu konuda bir çalışma yapması CHP’nin iktidarının yolunu açacaktır.  Orada yaşayan vatandaşların sorunlarını anlamaya çalışmak ve çözüm üretmek için çaba göstermeye çalışan bir CHP bölgeden kesinlikle iyi sonuç alacağını düşünüyorum.

Bu nedenle İzmir’den Diyarbakır kongresine giden İzmir İl Başkanın verdiği destek ve Diyarbakır İl kongresinde varlığı bu nedenle çok önemlidir. Ve CHP İl Başkanı Asuman Ali güven’in diğer illerde yapılacak il kongrelerine daha kalabalık bir örgüt yapısı ile gidilmesi hem anlamlı hem de amacına ulaşmasına neden olacaktır.  

CHP İzmir İl örgütünün o bölgedeki varlığı o bölgede yılardır fedakarca siyaset yapan, CHP’nin varlığının sürdürmeye çalışan örgüt üyelerine moral ve destek olunması o bölgede CHP örgütlerinin ayağa kalkmasına neden olabilir.

CHP Genel merkez yöneticilerinin sadece Kurultay’da destek almak için iki yılda bir gittikleri o illerin artık bir dayanışma ruhu ile desteklenerek ayağa kalkmalarına yardımcı olmaları gerekiyor.

Bunun yolunu ise, İl Başkanı Asuman Ali Güven açtığı bu kardeşlik yolunu CHP İzmir örgütünün daha aktif kullanmasından geçecektir. Bu nedenle İl Başkanlığının başlattığı bu çalışmayı CHP’de ilçe yöneticileri ve Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İlçe Belediye Başkanlarının katkı koyarak büyütmesi gerekiyor…

CHP’nin iktidar olması için tek yapması gereken Diyarbakır, Mardin, Kars, Erzurum, İzmir, Hakkâri, Manisa, Tekirdağ gibi İl örgütlerinin bir birini tanıması ve dayanışma içinde olmasını sağlamasıyla olur.

Ancak bu şekilde CHP’nin iktidarının önünü açılabilir.

Bu nedenle CHP’nin sahil partisi kimliğinde kurtularak İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden vatandaşların hak ve hukuklarını koruyan ve onlarla yakından ilgilenen bir CHP kısa vadede mutlaka başarılı olacaktır.

Oraya kurultaydan kurultaya giden PM üyeleri ve MYK üyelerinin sadece o kente gittiklerinde  Havalanın dan otele ve oradan yöneticileri çağırarak onlarda otel lobisinden konuştuktan sonra yeniden Hava yolu ile yeniden Ankara’ya dönerek asla CHP’nin iktidar olması mümkün değildir. Bu nedenle CHP’nin “ADALET” yürüyüşünde olduğu gibi sokağa inmesi ve vatandaşlar buluşması gerekiyor.

Bu nedene İl Başkanı Asuman Ali Güven’in yaktı bu “Çoban ateşinin” devam ettirilmesi gerekiyor. Kim bilir beklide bu CHP’nin ayağa kalkması için bir fırsat olur.

Yani İl Başkanı Asuman Ali Güven'in yaptığı gibi, "Çocuklarla bilye oynayacaksın, Halay çekeceksin, Orada örgüt üyeleri ile birlikte mücadele ruhunu paylaşacaksın. Partiye üye olanlara rozet takacaksın, bilgi ve birikimini onlara aktaracaksın. Yanı kısacası bir İzmirli olarak Diyarbakırlı gibi düşüneceksin. Onlar gibi yaşayacak, onlar gibi konuşacaksın."  NOKTA...