Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP İl Kongresi'ne giderken Kocaoğlu,Yüksel ve Karabağ

CHP İzmir’de delege seçimleri sonrası ilçe kongreleri hareketli başladı. Ancak ne hikmetse kimsenin ilçe kongreleriyle ilgilendiği yok herkesin gözü il kongresinde…

İl kongresine gidilirken, aday olmak isteyenler ilçe kongrelerinde boy göstermeye başladı…

Şimdi buradan şunu ifade etmem gerekirse, CHP il başkan adayı olmak isteyen ve bu niyetle ilçe başkanlıklarını dolaşanlar il başkan adayı değil olsa olsa sadece “TAVŞAN ADAY” olurlar…

Bu il kongresinin geçtiğimiz il kongresi gibi olmayacağı kesin… Geçtiğimiz kongre özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun birebir müdahil olduğu bir kongre olmuştu.

Ve kongre salonunda hiç kimsenin tahmin etmediği bir tablo ortaya çıkmıştı. CHP delegesi artık birilerinin işaretine uyacak bir delege değil… Bu durumun en yakın şahitliğini Konak İlçe Kongresi’nde gördük.  İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak kongreye tek liste gitmiş olsa da salonda yaşananlar delege tepkisini gösterdi ve 418 delegenin sadece 214’ü Şakir Başak’a oy verdi.  Geriye kalan 204 delege ise yaşananları protesto etti. 

Bu nedenle İzmir İl Kongresi’nin havası çok başka olacaktır. Bu şartlarda aday olmak isteyenlerin kime yakın olduğu değil, niteliği daha önemli… Bu dönem önceki kongrelere göre daha farklı bir kongre olacağını düşünüyorum…

“Adamcılık” yapmak isteyenlere delege kesinlikle izin vermeyecektir.

Bu şartlarda olacak bir seçimde belediye başkanları müdahil olacaklar mı'  Özellikle bu kongrede “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kongreye karışır mı'” diye düşünenler varsa net bir şekilde konuşmak gerekirse “bence karışacak”

Genel Merkez’in karışması ya da müdahil olması konusunda bir görüş var, böyle bir şey olması durumunda ters tepeceğini düşünüyorum…

Neden mi' Birincisi genel başkan yardımcılarının delege seçimlerine müdahil olmaları… İkincisiyse genel merkez ve örgüt ilişkisini dengede götürememelerinden kaynaklı sorun olmasından dolayı ters tepecektir.

Ben bu dönem il kongresinde Aziz Kocaoğlu-Alaattin Yüksel ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın belirleyici olacağını düşünüyorum.

Geçen kongrenin aktörleri olan bu isimlerin bir araya geleceğini düşünüyorum…

Buna işaret olarak ise her iki taraftan yapılan açıklamaları gösterebilirim.

Aziz Kocaoğlu ve Hasan Karabağ’ın yaptıkları açıklamalarda “TEK ADAY” vurgusu ikili tarafından sıkça dile getiriliyor…

2019 kaygısı ve hassasiyetinin bu iki ismi yan yana getireceğini düşünüyorum…

Bu nedenle bu iki önemli isim il kongresi öncesi bir araya gelerek mutlaka bir değerlendirme yapacak ve bilgi alışverişinde bulunacaklardır diye düşünüyorum…

Bu görüşme sonucunda sağlık bir yapının oluşabileceğini ve bu ikilinin bir çatışmaya zemin oluşmasına sıcak bakmayacaklarını yapılan açıklamalardan görüyorum.  Ve bu konuda iki cephe arasına girmek isteyenlerin çabalarının sonuçsuz kalacağını düşünüyorum.

Bu nedenle bana göre ne Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ne de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın kafasında herhangi bir aday ismi var.

İl kongresi için yazıp çizilenlerin bir fanteziden öteye gitmeyeceğini ve ilçe kongreleri sonrası tablonun net bir şekilde oraya çıkacağını düşünüyorum.

İl başkan adayı olacak kişinin, bugüne kadar sürekli kulislerde konuşulan adaylardan biri değil, siyasette yıpranmamış yeni bir isim olacağını düşünüyorum.