Dolar 32,5819
%0.29
Euro 35,0455
%0.21
Altın 2.459,070
%0.94
Bist-100 9.799,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selde zarar gören afetzedeler, belediyelerden yardım bekliyor

Selde zarar gören afetzedeler, belediyelerden yardım bekliyor

Samsun’un Atakum ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaraları sarılıyor. İlçede hayat normale dönmeye başlarken evlerini su basa afet zedeler, belediyelerden yardım bekliyor. Kendi imkanlarıyla zararı asgariyle indirmeye çalışan afet zedeler,...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 16:10
Samsun’un Atakum ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaraları sarılıyor. İlçede hayat normale dönmeye başlarken evlerini su basa afet zedeler, belediyelerden yardım bekliyor. Kendi imkanlarıyla zararı asgariyle indirmeye çalışan afet zedeler, belediyelerden yardım göremediklerini ileri sürüyor.

    Aşırı sağanak yağmur neticesinde sular altında kalan Atakum ilçesinde selzedeler, su tahliye işlemlerine devam ediyor. Kayseri ve Ankara’dan getirtilen vidanjörler, sokak sokak dolaşarak bodrum katlardan su çekiyor. İlçenin büyük ve kalabalık nüfuslu olması sebebiyle yardım taleplerine yetişemeyen belediyeler, ellerinden gelen tüm çabayı sarf ediyor. Selzedelerin bir kısmı suları pompalarla tahliye ederken, bazıları ise yardım beklememeye devam ediyor.

    İlçenin selzedelerinden Ali Yıldız, aynı felaketi geçen yıl da yaşadığını belirterek, ‘"Geçen sene de mağdur olmuştuk. Bu sene de. Çobanlı sapağındaki derede büyük çalışma var şu anda. Herhalde daha bitmedi demek ki. Yapacak bir şey yok. Bu ana kadar hasar tespit için gelen olmadı. Altta mutfak ve kalorifer daire zarar gördü. Kalorifer dairesine girilmiyor şuan." şeklinde konuştu.

    Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Gürhan Erkonak ise "Binanın altı olduğu gibi su. Bu suyun çekilmiş hali. Burası komple sular altındaydı. Belediyeyi aradığımızda da 1 tane aracımız var anlayış gösterin diyorlar. Bu 2. sel. Geçen sene de belediyeden 1 liralık yardım görmedik bu sene de. Bırakın onu geçmiş olsuna bile gelmediler. Ne Atakum ne de büyükşehir. Onlar da görür bir gün günlerini. Allah büyüktür." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.