Dolar 32,4339
%-0.16
Euro 34,7540
%-0.62
Altın 2.436,080
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP seçim startını erken verdi

MHP seçim startını erken verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, gazetemize özel açıklamalar yaptı. Seçim çalışmalarının startını erken veren MHP’de siyasi nedenlerle istifa edenlerin tespit edilmesinden yeni üye kayıtlarının alınması ve Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesine kadar bir dizi sorumuzu yanıtlayan Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, “Açıklayacağımız Büyükşehir Belediye Başkan adayı ismi İzmir’i sarsacak. Bugünkü tarihi bir yere not alın. Öyle bir isimle çıkacağız ki İzmir’in aklı şaşacak. Allah’ın izniyle herkes görecek. İzmir’de MHP’nin üretken belediyeciliğiyle İzmir’i tanıştıracağız” dedi. MHP seçim startını erken verdi

  • Ege Postası
  • 05.01.2018 - 10:16

HALİDE DEMİRPOLATLI/EGEPOSTASI- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, 2019’da gerçekleşmesi beklenen seçim sürecini startını erken başlattı. İşe belediye başkan ve meclis üyesi adaylarını belirlemekle başlayan MHP İzmir İl Teşkilatı’nda bir diğer önemli çalışma ise partilerinden siyasi nedenlerle istifa edenlerin sayısını tespit etmek ve yeni üye kaydı almak oldu.

SİYASİ NEDENLERLE İSTİFA EDENLERİN ORANINI TESPİT ETTİK

Birinci bölgeyi kapsayan 14 ilçedeki çalışmalarını tamamlayan Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, 7 bin 330 üyeden sadece 249 kişinin siyasi nedenlerle istifa ettiğini, ikinci bölgedeki çalışmayı da tamamladıktan sonra toplu rakamı açıklayacaklarını, ancak her iki bölgede siyasi istifa nedeniyle istifa edenlerin sayısının 400’ü aşmayacağını öngördüklerini söyledi.

20 BİN MEVCUT ÜYEYE EK 20 BİN ÜYE İLE MHP’DE ÜYE SAYISI 40 BİNE YÜKSELDİ

Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, istifaların ardından başlattıkları yeni üye kaydı alma çalışmaları neticesinde de kısa süre içerisinde mevcut 20 bin üyeye ek olarak 20 bin yeni üyeyi de parti bünyelerine kattıklarını açıklayarak, kısa süre içerisinde üye katılım törenleri düzenleyeceklerini belirtti:

“Partimizden ayrılıp başka partiye gidenlerin oranı da görüldüğü gibi komik denecek kadar az. Birinci bölgede güncellenmemiş üye sayılarıyla yapılan çalışmada bu oran sadece 249 oldu. İkinci bölgedeki çalışmamızı da tamamlayacağız toplu rakamı açıklayacağız. Ancak partimizden başka partiye gitmek gibi siyasi nedenlerle istifa edenlerin oranı iki bölgede toplam 400’ü geçmeyecek gibi görünüyor. 31 Aralık itibariyle üye sayımız mevcutlarla birlikte 40 bini buldu. Daha önce 19-20 bin civarındaydı. Şu anda 40 bine dayandı. Yeni üye kayıt çalışmamız sürecek. Kısa süre içerisinde toplu katılımlarla ilgili üye katılım törenleri düzenleyeceğiz.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK İKİ İSİMLE GÖRÜŞÜYORUZ VE…

İzmir’in iki bölgesinden sorumlu bölge başkanlarını belirleyen ve bin 294 mahallede mahalle temsilciliklerini tespit eden MHP İzmir İl Teşkilatı adına gazetemize açıklamalarda bulunan Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, tüm ilçelerdeki belediye başkan adaylarını şimdiden belirlemeye başladıklarını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da belli olduğunu, iki isimle görüştüklerini belirtti.

ÖYLE BİR İSİMLE ÇIKACAĞIZ Kİ İZMİR’İN AKLI ŞAŞACAK, İZMİR’İ SARSACAK

Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının alternatifli olacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, büyükşehir belediye başkan adaylarının adını açıkladıklarında İzmir’in sarsılacağını ve üç hilalli parti bayraklarını İzmir’e asacaklarını söyledi:

“Hem ilçe hem büyükşehir adaylarımız alternatifli olacak. Ancak açıklayacağımız büyükşehir belediye başkan adayı ismi İzmir’i sarsacak. Göreceksiniz, bugünkü tarihi bir yere not alın. İsim konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. İzmirliler beklesin. Aşağı yukarı isim belli. Görüşmeler yapıyoruz. Oktay Bey değil. Oktay Beyle ilgili bir tasarrufumuz yok. Kişilerin haberi var. Birden fazla alternatifli. Ama ikisi de fedakarlık yapacak kadar yiğit. Biri olduğu zaman diğeri de mutlaka onun yanında yer alacaktır. O konuda da sıkıntı yok. Biz başarıya susadık. Artık başarı istiyoruz. Öyle bir isimle çıkacağız ki İzmir’in aklı şaşacak. Allah’ın izniyle herkes görecek. İzmir’de MHP’nin üretken belediyeciliğiyle İzmir’i tanıştıracağız. Gittiğimiz her ilçede de söyledim; büyükşehir belediye başkanlığına üç hilalli bayrağı  dikeceğiz. Her gittiğim yerde yemin ettim. İnanıyorum buna. Bunu  seçiminin ertesi günü herkes görecek.”

HER İLÇE AYNI GÜN AYNI SAATTE YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPACAK

23 kişiden oluşan teşkilat ekibiyle çalıştığını, birinci bölgeye başkan yardımcısı Bahadır Altınkeser, ikinci bölgeye de Şevket Alptekin’i görevlendirdiklerini kaydeden MHP İzmir İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, her iki bölgeyi de ilçe ilçe taradıklarını, bin 294 mahallede mahalle temsilcilerini belirlediklerini dile getirerek, tüm ilçelerde yönetim kurulu toplantılarının aynı gün aynı saatte yapılacağını söyledi:

“Yönetim kurulu toplantılarını Çarşamba günü saat sekizde yapılmasını istedik. Aynı gün aynı saatte olacak tüm ilçelerdeki toplantılar. Her ilçe başkanı ve teşkilat görevlilerimizden gündemi daha sıcak takip etmelerini istedik. Bu nedenle yönetim kurulu toplantılarımızı Liderimizin Salı günü gerçekleştirdiği grup toplantısının ertesi günü Çarşamba günleri gerçekleştireceğiz. İktidara talibiz.”

KİMSE MHP’Yİ YOK FARZ ETMESİN

Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, her ilçenin bir toplantısını ilçe binasında bir toplantısını da mahallelerde gerçekleştirilmesi talimatı verdiklerini anlatarak, 30 ilçenin tamamına talip olduklarını, mutlak başarı istediklerini ve kimsenin MHP’yi artık yok sayamayacağını söyledi:

“Mahalle temsilcilikleri tamam. Bin 294 mahallemizin hepsinde temsilcimiz var. Şu anda ikinci tur ilçe ziyaretlerimiz başladı. Bundan sonra ‘bir hafta ilçe binasında, ikinci hafta bir mahallede toplantı yapacaksınız’ talimatını verdik. Mesela Konak İlçe Teşkilatı bir hafta ilçede bir hafta Gültepe’de bir hafta Zeytinlik’te toplantı yapacak. Bu hafta Zeytinlik’te yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. Mahallelerde olacağız. Her İzmirli MHP’nin varlığını her yerde, mahallesinde, sokağında görecek. MHP İzmir’de bundan sonra daha aktif olacak. İlçe programlarını yaparken de bölge başkanlarımızla birlikte ele aldığımız bir konu vardı, 2019 yerel seçimlerinde İzmir’de mutlak başarı istiyoruz. 30 ilçenin tamamına talibiz. Hiç kimse Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) yok farz etmesin.”

DURUM MUHAKEMESİNE RAKİPTEN BAŞLANMAZ

“CHP’nin İzmir’i kocaman bir köy gibi yönettiği ortadadır. Hizmetler noktasında trafiğinden tutun altyapı eksikliklerine kadar hizmetsizlik ortada. İZSU bir kazı yapıyor bırakıp gidiyorlar. CHP’li büyükşehir belediyesi Aliağa belediyemizi mağdur etmeye çalışıyor. Belediye başkanımız kendi bütçesinden asfaltlama yapıyor. CHP’li belediyelere hükümet yardım etmiyor. Büyükşehir belediyesi de AKP’li ya da MHP’li belediyelere yeterli yardımı yapmıyor. Vatandaş bunu görüyor. Biz İzmir’de yüzde 35-40 seçmenin parti taassubuyla hareket etmediğini biliyoruz. Buradan çıkan adaya, adayın plan, program ve ortaya koyduğu projelerini değerlendiriyor seçmenler. Söylemler ve hizmetler noktasında bakıyor” diye konuşan Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, seçim stratejileri hakkında şu bilgileri verdi:

“Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcımız Süleyman Bozkurt  ve ARGE birimimiz ile 30 ilçemizi yeniden tarayacağız. Ardından Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığımızı devreye sokacağız. O ilçenin belki oyunun tamamını alıyorsunuz. Ama oyların sayımı ve pusulalara geçirilirken oy kaybı yaşanıyor. Sandık görevlilerimizin tespitini şimdiden yapıp eğiteceğiz. Şimdiden meclis üyelerimizi ve belediye başkan adaylarımızı alternatifli olarak tespit etmeye başladık. İl binamızda Seçim Komisyonu oluşturacağız. Bu komisyon ilçe teşkilatlarının görüş ve önerilerini dikkate alarak çalışma yapacak. İlçe belediye başkan adaylarını plan, proje ve arka planına bakarak ortak akılla  belirleyeceğiz. Gittiğimiz her ilçede potansiyel adaylara, ‘Belediye başkanlığını alma noktasında, gece gündüz çalışarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin planını, programını, yapacağı hizmetleri anlatarak, MHP’nin burada birinci parti çıkması noktasında söz veriyor musunuz'’ diye soruyoruz. Sözünü alıyoruz. Arkadaşlarımızda başarıya susamışlığı görüyoruz. Diğer siyasi partiler bizim ilgi alanımızda değil. Onlarla ilgilenmiyoruz. Durum muhakemesine rakipten başlanmaz. Biz neyiz ne yapabiliriz, neyi başarabiliriz mantığıyla bakıyoruz. Aliağa’nın çehresi değişti MHP’li belediyecilik anlayışıyla. Çehresi değişti ilçenin. Manisa ortada. MHP’li belediyelere bakın. En yakın Manisa var, Aliağa var. Orada Türkiye’nin ikinci büyük tesisi yapıldı çöp arıtma . MHP’li belediyecilikte kaçak, kayırma olmaz. MHP’li belediyecilikte üretkenlik olur. Kaçakları önlediğinizde kaynak kendiliğinden oluşur zaten. Onların yerelde ve genelde imkanları olabilir ama bizim de insan gücümüz var.” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.