Dolar 32,5423
%0.09
Euro 34,8988
%0.68
Altın 2.435,820
%0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte MHP’den istifa oranları: Merak ediliyordu! Başkan yardımcısı tek tek açıkladı

İşte MHP’den istifa oranları: Merak ediliyordu! Başkan yardımcısı tek tek açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı, İYİ Parti’nin oluşum ve kuruluş aşamasında basın-yayın kurumlarında sık sık çıkan istifa haberlerinin ardından harekete geçerek, İzmir’in iki bölgesinde kapsamlı bir araştırma yaparak, partilerinden gerçekte ayrılan kişi sayısını tespit etti. Birinci bölgeyi kapsayan 14 ilçede tamamlanan araştırmada, 1 Kasım 2015-31 Aralık 2017 tarihleri arasında, mevcut 7 bin 330 üyenin sadece 397’sinin MHP’den istifa ettiği ortaya çıktı. Merak ediliyordu! Başkan yardımcısı tek tek açıkladı

  • Ege Postası
  • 03.01.2018 - 13:48

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Kapsamlı araştırmada hakkında Egepostası’na değerlendirme yapan MHP İzmir İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, istifaların 158’nin farklı gerekçelerle gerçekleştiğini, sadece 249 kişinin başka partiye geçmek gibi siyasi nedenlerle partilerinden istifa ettiğini ortaya çıkardıklarını açıkladı.

Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı’nın İlçe Seçim Kurulu aracılığıyla, Birinci Bölgeyi kapsayan araştırma sonuçları, Güzelbahçe, Narlıdere, Karaburun, Konak, Balçova, Buca, Karabağlar, Seferihisar, Çeşme, Selçuk, Gaziemir, Torbalı, Menderes ve Urla ilçelerini kapsıyor.

14 İLÇEDE, İLÇE BAŞINA SİYASİ İSTİFA ORANI YÜZDE 3.4

Sayit Şanlı’nın gazetemizle paylaştığı verilere göre; birinci bölgede MHP’ye kayıtlı 7 bin 330 üyeden ilçe başına ortalama istifa sayısı yüzde 28,4 kişi. İlçe başına ortalama istifa oranı yüzde 5.4. İlçe başına ortalama siyasi istifa oranı yüzde 18. İlçe başına ortalama siyasi istifa oranı ise yüzde 3.4.

İLÇE İLÇE SİYASİ İSTİFA ORANLARI

Güzelbahçe’de kayıtlı 235, Narlıdere’de 116, Karaburun’da 41 üyeden hiçbiri istifa etmez iken; diğer ilçelerdeki siyasi istifa oranları ise şu şekilde belirlendi:

“Konak’ta bin 56 kişiden bir kişi, Balçova’da 458 kişiden 14’ü, Buca’da bin 514 kişiden 30’u, Karabağlar’da 919 kişiden 16’sı, Seferihisar’da 280 üyeden 7’si, Çeşme’de 312 üyeden 13’ü, Selçuk’ta 328 üyeden 17’si, Gaziemir’de 757 üyeden 27’si, Torbalı’da 733 üyeden 54’ü, Menderes’te 288 üyeden 25’i, Urla’da 293 üyeden 45’i siyasi nedenlerle istifa etti.”

PENSİLVANYA UZANTILARI PARTİMİZİ YIPRATMA ÇABASI İÇİNDE AMA…

Birinci bölgedeki 14 ilçede yaptıkları araştırma sonunda ortaya çıkan sonuçların 25 aylık sonuçları kapsadığını, yeni üyelerin bu araştırma kapsamına alınmadığını vurgulayan MHP İzmir İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı,  “2011 yılındaki kasetlerle ilgili çalışmayı yapanlar kimlerse şu anda MHP üzerinde bu haberleri yapanlar ya da yaptıranlar da bu kişilerin uzantıları. Pensilvanya’nın uzantıları hala haberler yaparak partimizi yıpratma çabası içindeler. Ama korkunun ecele faydası yok. Devlet Bahçeli onların eceli olacak. İsteyen istediği kadar araştırabilir. İkinci bölgedeki sayının da bundan daha fazla olacağını zannetmiyorum” dedi.

AYNI ÇALIŞMAYI İKİNCİ BÖLGEDE DE YAPACAĞIZ

Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyit Şanlı, araştırmanın ayrıntıları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“23 kişiden oluşan teşkilat ekibimizle çalışıyoruz. Ayrıca iki bölgeden sorumlu başkan yardımcılarını görevlendirdik. 30 ilçemizi taradık. Birinci Bölge’yi kapsayan 14 ilçede partimizden istifa edenlerin oranını tespit ettik. Birinci bölgedeki toplam istifa sayısı 397 kişi. Bu rakam son 25 ayı içeriyor. 14 ilçede istifa eden toplam 397 kişinin 158 tanesinin istifa gerekçeleri arasında ne İYİ Parti ne başka bir partinin etkisi yok. İşe girecek ya da çocuğu memur olup da istifa edenler var. Ama partiyle bağları koparmıyorlar. Geriye kalan 249’un isimlerini ilçe seçim kurullarından alamadık, Yargıtay ve Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan isteyeceğiz. 249 kişinin isimlerini tek tek genel merkezimize göndereceğiz. Belki 397 kişinin belki partimize üyeliği bile yok. Bunu da araştırıyoruz şimdi. Yani birinci bölgedeki 14 ilçede güncellenmeyen üye kayıtlarına göre, partimize üye 7 bin 330 kişinin sadece yüzde 5.40’u istifa etmiş. Bunun da sadece yüzde 3,40’ı siyasi gerekçelerle yapılmış. Bu rakamlarda yeni üyeler yok. Afaki bir rakam yok. Aynı çalışmayı ikinci bölgede de yapacağız. Toplam rakamı açıklayacağız. Gördüğünüz gibi oranlar komik denecek kadar az.”

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ RAKAMLAR KOMİK DENECEK KADAR AZ

7 bin 330 üyenin siyasi nedenlerle istifasını veren 249’unun yarıya yakınının da sahte istifa olabileceğini düşündüklerini kaydeden Sayit Şanlı, tek tek isim isim sürdürdükleri araştırma sonunda da bunları ortaya çıkaracaklarını ve bu kişiler hakkında partilerini yıpratma amacı güttükleri için yargı yoluna gideceklerini de açıkladı:

“Ayrıca 249’un da belki yarıya yakını sahte istifa olabilir. Onları da tek tek çıkaracağız ortaya. Gidiyorsunuz ilçe seçim kuruluna dilekçe veriyorsunuz istifa ettiğinize dair. Kurul bunu almak zorunda. Giden kişi o değil. Sahtekarlıklar var yani. Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığımıza da bu kişilerin tespiti hakkında talimat verdik, araştırma tamamlanır tamamlanmaz bu kişiler hakkında da gerekli yasal işlemleri başlatacağız bu kişiler hakkında. Yalan haberlerle yıpratmak nedeniyle. Önce isimleri ortaya çıkaracağız.”

ORAYA BİR EKİP GÖNDERDİM, KARE KARE FOTOĞRAF ALIN DEDİM VE…

Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, partilerinden çığ gibi istifaların olduğu şeklindeki haberlerden yola çıkarak, o süreçte yaşananları Müsavat Dervişoğlu ve diğer yerlerden örnekleme yaparak şu şekilde dile getirdi:

“Türkiye genelinde MHP’de sanki çığ gibi istifalar olduğu şeklinde çok sayıda haber yayınlandı. Bir bakıyorsunuz, MHP’de deprem. Allah diyorsunuz ne oldu acab? Genel merkez falan mı yıkıldı diyorsun. Bir bakıyoruz, bir dönem meclis üyeliği yapmış biri istifa etmiş. Bu haberi sanki depremmiş gibi veriyorlar. Gündemde olan bir isim de değil. Manisa’da bir toplantıyla ilgili 549 istifa olacak demişlerdi. Oraya bir ekip gönderdim. Kare kare fotoğraf alın, kaç insanın geldiğini de tespit edin diye. Gittiler baktılar. Toplam insan sayısı 58 kişiydi. MYK üyemiz istifa etmiş gibi gösterilmiş. Yağmur Damlası Derneğimizin de başkanlığını yapıyor. Haftanın dört günü, beş günü de genel merkezde. Hüseyin Akgül’ü de o istifaların arasına koyuyorlar. Çeşme’de 41 istifa diyerek basın açıklaması yaptılar. Orada 14 kişi vardı. 14 kişinin de 8’i parti üyemiz, geri kalanı parti üyesi değil mesela. İlçe seçim kurullarına dilekçe veriyorlar. Menemen’de, Karabağlar’da yapıldı bu. Urla’da yapıldı. Çeşme’de 25 ayda 20 kişi istifa etmiş mesela. Bunun da 13 tanesi siyasi. Ama basında 51 kişi MHP’den istifa etti diye yansıdı. Mesela ticaret odasında meclis üyeliği yapıyor. Adnan Koç isimli biri. Karabağlar’da partiden istifa ettiğine dair İlçe Seçim Kurulu’na yazı gönderiyor. Sosyal medya üzerinden bunu açıkladı. İlçe başkanımız bizim üyemiz değil ki dedi. Bir bak bakalım dedik. İnceledik baktık gerçekten MHP’ye üyelikle ilgili müracaatı bile yok. Böyle sahtekarlıklar da yapıldı. Müsavat Dervişoğlu mesela. Güzellbahçe teşkilatımızda sözde üye gözüküyor. İstifasını verdi biliyorsunuz. Bu arkadaşımız 2011’de MHP’de kendi aday olduğu için koşturmuştu. Ondan sonra hiçbir seçimde kendisini göremedik. Cumhurbaşkanlığı, yerel ve genel seçimler ile iki referandum geçirdik. Hiçbirinde bana yaptığı bir çalışma göstersinler. Bunu yapmadığı gibi şahitli ispat ederim, MHP’li muhalif arkadaşlara, muhalifim ama MHP’ye vereceğim ne yapacağım diyor. Verme de bunlardan kurtulalım diyecek kadar da alçalmışlardır. Şimdi bunun neresi MHP’li. Bunlara MHP’li diyebilir miyi? Bir çırpıda kurtulduk bunlardan. Allah razı olsun kendilerinden. Yani varlıklarıyla MHP’ye zarar veren bu insanların hepsinden kurtulduk. Allah razı olsun. Biz hiçbir şeyi unutmadık. MHP’de fil hafızası vardır.”

MHP KÜÇÜLMÜŞ MÜ SAFRALARINDAN MI KURTULMUŞ, BUNU HERKES GÖRECEK

Partilerinde başlattıkları üye katılım seferberliği kapsamında yüzlerce kişinin partilerine üye olduğunu, kısa bir süre içerisinde toplu üye katılım törenleri düzenleyeceklerini dile getiren Sayit Şanlı, partililerinden sabır istedi:

“Kısa süre içerisinde üye katılım törenleri düzenleyeceğiz. Partimize kaç kişinin katıldığını görecek İzmir. MHP küçülmüş mü yoksa safralarından mı kurtulmuş, bunu herkes görecek. Biz genel başkanımızın sözüdür bu, ‘biz istesek bunu yapamazdık, Allah razı olsun kendilerinden, bir çırpıda hepsinden kurtulduk’ dedi. İzmir’deki teşkilatımıza sabırlı olmalarını, yerel yönetimlerle ilgili destek olmalarını, 2019’un MHP’nin yılı olacağını belirtmek isterim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.