Dolar 32,3781
%-0.32
Euro 34,7809
%-0.07
Altın 2.412,490
%-0.42
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Meclisi'nde gündem Nasrettin Hoca!

Karabağlar Meclisi'nde gündem Nasrettin Hoca!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde yılın ilk oturumu Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti. Meclis oturumuna Selvitopu ile AK Parti Meclis Üyesi Bünyamin Demir arasında tartışma damga vurdu. AK Partili Demir,”Bu Nasrettin hoca heykeli, Nasrettin hoca hikayesine dönecek kaygısını taşıyorum” derken Başkan Selvitopu,“Nasrettin hocayla özleşecek bir müze olacak. Nasrettin Hoca'nın orada bir anlamı olacak. Bizim ülkemizin masal kahramanları diğer ülkelerdeki tüm masal kahramanlarının yer aldığı bir müze olacak.Hem o bölgeye hemde kentimize katkı sağlayacaktır" diye karşılık verdi. Karabağlar Meclisi'nde Selvitopu ve Demir arasında

  • Ege Postası
  • 04.01.2016 - 22:55
EGEPOSTASI- Karabağlar'da temeli 2013 yılının Mart ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan atılan Uzundere Rekreasyon Alanı 2016 yılının ilk meclis toplantısında tartışma konusu oldu.

Meclis toplantısında dilek temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Bünyamin Demir, "Nasrettin Hoca heykelinin 2 yıl kavuğunun takılmasını bekledik sonrada döküldü,tahmin ediyorum buda uzun bir zamanımızı alacak. Bittiğinde de herhalde yeniden boyasını yapmak zorunda kalacağız. Bu Nasrettin Hoca heykeli, Nasrettin Hoca hikayesine dönecek kaygısını taşıyorum diyerek Belediye Başkanı Selvitopu'na yüklendi. 

2 YIL KAVUK İÇİN BEKLEDİK
Eleştirilerini sürdüren Demir, şunları söyledi;

“Buraya ben yeterince çok para harcadığımızı düşünüyorum.Hala bitmeyeceğini görmek bizleri üzüyor. Yine aynı şekilde restorasyon alanı içinde bulunan Nasrettin Hoca heykelinin 2 yıl kavuğunun takılmasını bekledik sonrada döküldü, bugün sizden aldığımız bilgilere göre içiyle ilgili çalışmalar hala yapılıyor. Tahmin ediyorum bu da uzun bir zamanımızı alacak. Bittiğinde de herhalde yeniden boyasını yapmak zorunda kalacağız.


NASRETTİN HOCA HİKAYESİNE DÖNDÜ

Çünkü heykel durduğu yerde eskimeye devam ediyor. Belki o sürecin içerisinde başka problemler de olacaktır. Ve bu Nasrettin Hoca heykeli, Nasrettin Hoca hikayesine dönecek kaygısını taşıyorum. İnşallah tez zamanda vatandaşların kullanımına açılır. Buraya çok fazla paranın harcanmaması gerektiğini düşünüyorum.

İMAR PLANLARINA ÇOK İTİRAZ VAR!
Çünkü; ilçemizde paraları kullanmamız gereken çok daha önemli yerler olduğunu kanaatindeyim. Yine ilçemizde imar planlarımız ile ilgili yoğun bir itiraz olduğunu görüyoruz. Bu gölgenin çok problemli bölgeler olmadığını düşünürsek, diğer bölgelerde bu problemlerin daha fazla artacağını düşünüyorum. İlk bu konu gündeme geldiği zaman ben meclis üyelerimizin çok fazla bilgilendirmediğini gördük."



HEDEFİMİZ ULUSLAR ARASI MÜZE AÇMAK
AK Partil,meclis üyesi Bünyamin Demir'in eleştirilerine yanıt veren Belediye Başkanı Mühittin Selvitopu ise, şunları söyledi,

"Şimdi oranın maliyetlerine neler harcanmış her şey açık ve net. Bunlar devletin denetiminde bundan kimse kuşku duymasın. Biz tabi buranın bir an önce tamamlanıp hizmete açılmasını umuyoruz. Yalnız bir şey söyleyeyim müzeyi yapmak 2 tane şeyi koyup açmak değildir. Biz orada kapsamlı belki sadece İzmir değil Türkiye çapında değil hedefimiz dünya çapında müze sıralamasına gireceğimizi umuyorum. Böyle bir müzeyi hedeflediğiniz zaman uluslararası bir müzeyi onun projesini çok sağlam yapmanız lazım. Çok böyle acele getirilerek yapılacak şeyler değil.orayı bir defa hangi tür müze yapacaksınız bize şuan gelen önerilerde masal kahramanları müzesi.

NASRETTİN HOCA HEYKELİNİN İÇİNDE RESTORANDIN NE İŞİ VAR
Ve Nasrettin Hoca'yla özleşecek bir müze olacak. Nasrettin Hoca'nın orada bir anlamı olacak. Bizim ülkemizin masal kahramanları diğer ülkelerdeki tüm masal kahramanların yer aldığı bir müze olacak.bunun hem o bölgeye hemde kendimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Burada 5,6 ay arası gecikmemiz olabilir böyle bir projede sağlıklı bir adım atmak istiyoruz. Ama onun dışındaki tüm alanlar tamamlanıp hizmete açılacak. Zaten restorandan var. İki tane bina var restoran olacak. Restoran binası yapıp açmanın bir anlamı yok.İstersek yapıp açabiliriz ama biz bunu doğru bulmuyoruz. Nasrettin Hoca heykelinin içinde restoranın ne işi var. Bazı şeyleri bilimsel anlamda, proje anlamında daha dikkatli incelemek lazım. Bizin bu hassasiyetimiz bu yöndedir. 

VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ
Diğer konuya gelince...İmar meselesi, bu kadar itiraz gelmesi gayet doğal. Vatandaşın itiraz ettiği yerler yeşil alan. Sizin yerinizi yeşil alan yapsak itiraz edersiniz. Burada belediye binası dahi kalsa bu imar planlarını yapacağız. Bizim ülkemizde alışkanlıklar var. Bizim yapacağımız imar uygulamalarında vatandaşın alanı yeşil alan dahi olsa, belediye hizmet alanı dahi olsa, yapılaşmış imar alanındaki hakkını alacak. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu imar uygulamalarını gerçekleştireceğiz. Ama bizi ülkemizde alışkanlık olduğu için yeşil alan geldi mi kalıyor. Vatandaş kendi başını çaresine bakmak zorunda bakmak zorunda kalıyor. Ancak biz vatandaşımızı o duruma bırakmayacağız. Mahkemeye gitmek isteyen gidebilir hukuk kapıları açık.”



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.