Dolar 32,2581
%-0.05
Euro 35,0681
%-0.05
Altın 2.468,320
%0.08
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekillerden öğrencilerin anlamlı etkinliğine destek

CHP'li vekillerden öğrencilerin anlamlı etkinliğine destek

İzmir Öğrenci Kolektifi üyesi öğrencilerin, Basmane Hatuniye parkında düzenledikleri, ‘Mülteci Çocuklara Oyuncak Götürüyoruz’ etkinliğine CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Özcan Purçu’da katıldı.

  • Ege Postası
  • 04.01.2016 - 13:39
Öğrenci Kolektif Üyesi gençler, İzmir’de Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları Basmane’deki Hatuniye parkında, Suriyeli çocukların, acılarını bir nebze de olsa unutturmak için etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Suriyeli çocuklarla oyun oynayan Kolektif üyeleri, hediyeler verip, kendi hazırladıkları çorbayı kaplara koyarak dağıttı.  

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, üşüyen bir çocuğa boynundan çıkardığı atkıyı verirken, Özcan Purçu’da eldivenini, kız çocuğunun eline giydirdi.



OKUMUŞ İNSAN HALKININ YANINDADIR
Öğrenci Kolektif Üyesi Onur Köroğlu ve Asya Manduz yaptıkları ortak açıklamada; ‘’Bizler sıcak evlerimizde ailelerimizle, sevdiklerimizle yılbaşı planları yaparken Türkiye'de ve Dünya'da milyonlarca çocuk ailelerinden birini kaybetmiş, yersiz yurtsuz bir şekilde yaşam savaşı veriyor. Milyonlarca çocuk, çocukluklarını unutmuş bir şekilde ailelerini geçindirmek için hiçbir güvenceleri olmadan çok az bir çalıştırılıyor. Bizler Öğrenci Kolektifleri olarak 2008 den bu yana "Okumuş İnsan Halkının Yanındadır" diyerek üniversiteli kimliğini salt üniversite içerisine sıkıştırılamayacağını savunuyoruz. Geçen sene Suriye deki kirli savaştan kaçan ve Suruç'ta mülteci kampında kalan çocuklara, Soma katliamında babalarını, abilerini, amcalarını yitiren çocuklara, İstanbul ve birçok ilin yoksul mahallerindeki çocuklara topladığımız oyuncakları götürerek; yeni yıla onların gülüşlerinde umudu görerek girdik. Bu yeni yılda da ülkenin birçok farklı yerinde oyuncak toplayarak, özlük hakları için direnen işçilerle dayanışarak, mücadeleyi büyüterek giriyoruz.’’  dedi.



ARTIK, EGE DENİZİNDE ÖLEN ÇOCUKLAR GÖRMEK İSTEMİYORUZ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,  Bizlerin içindeki insan sevgisi, sadece Türk insanına değil, dünya insanına karşıdır. Bizler insanları seviyoruz. Dünyada ve ülkemizde barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Ölen tüm sivil vatandaşlarımız da polislerimiz de askerlerimiz de bizim kardeşlerimizdir. Biz ülkemizi seviyoruz, dünyayı seviyoruz. Her insan doğduğu yerde yaşamak ister, en doğal hakkıdır. İnşallah bu iç savaş bitecek, Suriye'deki bu zulüm bitecek ve bu kardeşlerimiz kendi ülkelerine istedikleri gibi gidecek, orada yaşamaya devam edecekler. Biz artık Ege Denizi'nde, kendilerine kurtuluş olarak gördükleri Avrupa'ya geçiş noktasında can veren çocuklar istemiyoruz. Ege Denizi'nde boğulan çocuklar istemiyoruz. Sizlerin bu noktadaki bu duyarlılığınızı kutluyoruz. Yanınızdayız. Ben sizin gibi düşünen birçok genç olduğunu düşünüyorum. İnşallah ilerleyen süreçte bizlerin TBMM'de oturduğu koltuklarda sizin gibi duyarlı arkadaşlarımız oturacaklar, sizleri göreceğiz orada, sizlere o bayrağı teslim edeceğiz. Tüm dünyada ve Türkiye'de barış ve kardeşlik egemen olsun diyor, bu etkinliği düzenleyen Öğrenci Kolektiflerine duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.
 


SUÇLARI SURİYELİ OLMAK MI
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Divan Katip üyesi Özcan Purçu ise; "Bu çocukların suçu Suriyeli olmak m? Doğru bir plan ve strateji olmadığı için bu insanlar kalaydır sokaklarda. Bu bir insanlık suçu... Vicdanımız sızlıyor. Biz buradan ayrılacağız ama bu insanlar  hala burada acı içinde yaşamaya devam edecekler.  Mültecilerle ilgili Almanya'ya gittim, orada yapılan çalışmaları izledim. Mültecileri sıcak yerlere yerleştirdiler. İnşallah bizde çocuklarımızı devletin uygun politikalarıyla sıcak bir yere yerleştiririz. Şu ana kadar bunu başaramadık umarım bundan sonra yaparız. Devletin artık Suriyelilerle ilgili bir politika geliştirmesi lazım."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.