Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler Başbakan’a minnettar

Engelliler Başbakan’a minnettar

Engellilerin toplumsal yaşamda hayatlarını kolaylaştıracak 'Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği (ÇA-BED) Başkanı Kerim Deniz, "Yıllardır...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:13
Engellilerin toplumsal yaşamda hayatlarını kolaylaştıracak 'Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği (ÇA-BED) Başkanı Kerim Deniz, "Yıllardır özlemini çektiğimiz yasanın çıkmasından dolayı Başbakanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Kerim Deniz, engelli camiasının yayımlanmasını uzun süredir beklediği yönetmelik kapsamında engellilerin yaşam alanlarının genişleyeceğini söyledi. Deniz, şu bilgileri verdi: "Resmi binalar ile ibadet yerleri, özel eğitim, özel sağlık tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, konferans salonu gibi kültürel binalar ile gazino, düğün salonu gibi eğlence mekanları, iş hanı, büro, pasaj, çarşı, alışveriş merkezi gibi ticari yapılar ve bütün spor tesisleri ile toplu taşıma araçlarında engellilerin ihtiyaçlarına uygun alanlar yapılacak. Dolayısıyla engellilerin yaşam alanı genişleyecektir.”

ERİŞEBİLİRLİK DENETLENECEK

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği (ÇA-BED) Başkanı Kerim Deniz, yasa çerçevesinde vatandaşların karşılaştıkları sorunlar nedeniyle izlenmesini ve denetlenmesini istedikleri yerlerle ve araçlarla ilgili komisyon sekretaryasına başvuruda bulunabileceklerini de belirerek, gerekli takip ve denetlemelerin vali veya vali yardımcısının başkanlık edeceği 'Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları' tarafından yürütüleceğini söyledi.

Cezalar hakkında da bilgiler veren Deniz, "Umuma açık hizmet veren her türlü yapı ve açık alan ile toplu taşıma araçlarının sahibi olan gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine her bir tespit için bin Türk lirasından 5 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanabilecek ve bu şekilde bir yıl içinde uygulanacak idari para cezasının tutarı 50 bin lirayı geçmeyecektir. Büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına her bir tespit için 5 bin Türk lirasında 25 bin Türk Lirasına kadar idari para cezası uygulanabilecek ve bu şekilde bir yıl içinde uygulanacak idari para cezasının tutarı 500 bin lirayı geçmeyecektir. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları izleme ve denetleme sonucu erişilebilirlik eksikliği bulunmaması halinde izleme ve denetleme yapılan yer ve araçlar için sorumlu kurum ve kuruluşa erişilebilirlik belgesi düzenleyebilecektir. Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği olarak yönetmeliğin hazırlanmasında ve yayımlanmasında emeği geçen başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.