Dolar 32,5351
%-0.02
Euro 34,8611
%0.09
Altın 2.428,460
%0.22
Bist-100 9.706,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kızına böbreğini veren fedakar anne: Canıma canımdan bir parça verdim

Kızına böbreğini veren fedakar anne: Canıma canımdan bir parça verdim

Kahramanmaraş’ta 64 yaşındaki bir anne, nakil bekleyen kızına böbreğini verdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 6 gün önce aynı anda gerçekleştirilen bir ameliyatla, Ümmü Çamkömürün’den...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:07
Kahramanmaraş’ta 64 yaşındaki bir anne, nakil bekleyen kızına böbreğini verdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 6 gün önce aynı anda gerçekleştirilen bir ameliyatla, Ümmü Çamkömürün’den alınan böbrek, 24 yaşındaki kızı Döndü Ağlamaz'a nakledildi.

    Evli ve bir çocuk sahibi kızının diyalize bağlı yaşamasına gönlü razı olmayan anne Ümmü Çamkömürü, kendi sağlığını tehlikeye atarak kızına böbreğini bağışladı. Tereddütsüz bağışı kabul eden fedakar anne “Canıma canımdan bir parça verdim. Ben yaşayacağım kadar yaşadım, bari kızım hastalıktan kurtulsun” diyerek şefkat timsali annelerin hakkının ödenmeyeceğini bir kez daha kanıtladı.

    Kahramanmaraş’ta yaşayan Ümmü (64) ve Ali (68) Çamkömürü çiftinin 5 çocuğundan biri olan Döndü Ağlamaz'a (24) doktorlar tarafından hamilelik döneminde yapılan kontrollerde böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Teşhisin ardından diyaliz makinesine bağımlı yaşayan genç kadın, organ nakli için adını ulusal organ bekleme listesine yazdırdı. 3 yıl beklemesine karşılık uygun bir böbrek bulunamaması nedeniyle haftanın 3 gününü diyaliz merkezinde geçiren Ağlamaz, annesinin gönüllü bağış kararıyla hayat yeniden tutundu. Ağlamaz, yapılan doku ve kan testlerinin ardından annesiyle birlikte aynı anda ameliyata alındı.

    KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 3 saat süren başarılı bir operasyonun ardından sağlığına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ağlamaz, annesine minnettar olduğunu belirtti. Sevinç gözyaşları dökerek duygularını ifade eden Ağlamaz, “Ağrılarım artmıştı, çok acı çekiyordum. Haftada 3 kez diyalize gidiyordum. En son enfeksiyon kaptım. Annem de benim bu durumuma çok üzüldü ve böbreğini bana verdi. Kızıma hamileyken böbrek hastası olduğumu öğrendim. Doğum sonrası kızımda bu durumdan etkilendi. Şimdi çok rahatım ağrılarım azaldı. Annelerin hakkı hiçbir zaman ödenmez.” dedi.
    
    Ameliyatı yapan KSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu ise hastanın böbreklerinin görevini yapmadığını belirtti. Yüzbaşıoğlu, “Döndü hanım yaklaşık 3 yıldır diyalize giriyordu. Böbrekleri iflas etmişti. Annesinin böbreğini vereceğini söylemesi üzerine hazırlık yaptık. 6 gün önce hastamızı ameliyata alarak böbreği naklettik. Ameliyat yaklaşık 3 saat sürdü. Bir ameliyat hanede böbrek alınırken, diğerinde Döndü hanıma bekletilmeden nakil yapıldı. İki hastanın da sağlık durumları gayet iyi.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.