Dolar 32,4493
%0.12
Euro 34,4845
%-0.03
Altın 2.470,450
%-0.51
Bist-100 9.569,00
%-1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Emniyet Kemeri Projesi' kanlı başladı!

'Emniyet Kemeri Projesi' kanlı başladı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2013 yılını trafik kazalarının sebepleri arasında ilk sıralarda yer alan 'hız ve emniyet kemeri için duyarlılık yılı' ilan etti. Bu kapsamda genel müdürlük, 'Emniyet Kemeri Projesi'ni başlattı. 'Sevdiklerinizden...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:01
Emniyet Genel Müdürlüğü, 2013 yılını trafik kazalarının sebepleri arasında ilk sıralarda yer alan 'hız ve emniyet kemeri için duyarlılık yılı' ilan etti. Bu kapsamda genel müdürlük, 'Emniyet Kemeri Projesi'ni başlattı. 'Sevdiklerinizden hızla uzaklaşmayın' başlıklı kampanyayı da kamuoyu ile paylaştı. Projelerle denetimlerin artırılarak emniyet kemeri duyarlılığın sağlanması hedefleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile Kızılay Genel Müdürlüğü ortaklığında, Trafik Güvenliği Platformu çatısı altında yürütülen 'Emniyet Kemeri Projesi'nin açılışı yapıldı. EGM ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) işbirliğinde geliştirilen ve ülke genelinde denetimlerde etkinliği artırmak amacıyla uygulanacak olan 'Sevdiklerinizden Hızla Uzaklaşmayın' kampanyası da kamuoyuyla paylaşıldı.

Kızılay Güvenpark'ta yapılan programda vatandaşlar, simülasyon aracına binerek emniyet kemerini takmak ile takmamak arasındaki farkı test ettiler. Araca binen vatandaşların emniyet kemerini taktıklarında savrulmadıkları, takmadıklarında ise savruldukları gözlendi. Duygularını paylaşan bir vatandaş da simülasyon aracında emniyet kemerinin önemini çok iyi anladığını belirterek kemerin hayat kurtardığını söyledi.

Programda ayrıca trafik kazası sonrasında yaşananlara ilişkin bir de canlandırma yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.